Marki Pierre Rene nie znałam wcześniej i pierwszy pierwszy raz miałam z nią styczność w Hebe.
Jest to polska firma posiadająca dosyć obszerną ofertę kosmetyków makijażowych,produktów do paznokci oraz akcesoriów ,za którą liczy sobie całkiem sporo jak na mój porfel.
Najczęściej omijam półki z takimi malowidłami,ale skuszona promocją zakupiłam na próbę dwa kolory 01 Light i 02 natural.Są to ciepłe odcienie,więc ładnie skomponują się z cerami o żółtych tonach.
Mamy 4 do wyboru.
Produkt kupujemy zapakowany w kartonik, zapieczętowany jednorazową naklejką-w ten sposób można rozpoznać czy produkt był już używany.Ma on morelowy odcień i dodatek białych napisów w dwóch językach.
Pojemność produktu to 30 ml ,jest to wegański kosmetyk ,jego PAO wynosi rok,nie ma widocznej daty ważności.
Nie mam pewności czy testują na zwierzętach.
Skład jest pozbawiony substancji pielęgnacyjnych,ale też nie posiada parabenów czy mikroplastiku.
Ma wysoko w składzie silikony i mieszane filtry przeciwsłoneczne.
Obecny jest alkohol denaturyzowany.
Moim zdaniem tragedii brak.
Ma wysoką ochronę przeciwsłoneczną,bo aż 50 + ,ale latem myślę,że jest to zdradliwe.Nie od dziś mówi się,że filtru trzeba użyć w większej ilości ,a nie da się tego zrobić pod postacią kremu BB.
Nikt nie chce mieć efektu maski.
Krem BB zamknięto w schludnej ,szklanej buteleczce.
Tworzywo jest ciężkie, lekko zmętnione, przez które dokładnie widać odcień kosmetyku i ewentualny poziom zużycia.
Powtarzają się na nim białe napisy.
Górną część, połączoną z aplikatorem typu pompka, można odkręcić i przy końcówce jeszcze wydobyć resztki.Jestem za tym,żeby jak najmniej marnować.
Ochrania ją przed kurzem i dostępem powietrza również plastikowa,beżowa zatyczka zamykana na klik.
Dozownik jest spory,plastikowy,oddaje jednorazowo sporo produktu,nie zacina się i nie pęka przez cały okres użytkowania.
Krem BB ma to do siebie,że powinien być lżejszy niż podkład ,ale na mnie nie zrobił takiego wrażenia.
Produkt ma konsystencję z tych bardziej luźnych,delikatnie spływa ze skóry.
Współgra z gąbeczką ,ale dobrze się go również nakłada palcami.
Daje się łatwo rozprowadzić po buzi,można budować krycie,bo nie zastyga za szybko.
Jest aksamitny,ma półmatowe wykończenie, jakby lekko pudrowe.Wyraźnie daje efekt wygładzonej skóry.
Krycie ma raczej słabe,nawet przy drugiej warstwie,ale mniejsze problemy skórne jak przebarwienia zakrywa.
Z czerwonymi plamkami ma większy problem.Ogólnie da się zauważyć w jakimś stopniu wyrównanie kolorytu.
W trakcie dnia nie ciemnieje,jest dosyć trwały,ale tylko wtedy,gdy popracujemy nad nim i go przypudrujemy.
Okolica nosa była dla mnie najbardziej problematyczna,bo akurat tam najszybciej się ścierał.
Lubi podkreślać suche skórki i linie mimiczne.
Bardzo brudzi czarne ubrania przy szyi typu golf ,kurtka ,ale to prawie wszystkie kosmetyki na rynku z tej sekcji tak mają.Na szczęście łatwo go sprać.
Głównie zimą używałam odcienia 01.
Jest świetny dla jasnych,minimalnie beżowych karnacji.
Nie jest bardzo blady,dlatego moim zdaniem odpada dla cer porcelanowych.
Od czasu do czasu ,gdy używam kropel opalających mieszam oba kolory ,które posiadam i efekt też jest w porządku.
Zapach kremu BB nie jest przyjemny.
Na początku mocno czuć alkohol,ale gdy odrobinę się ulotni ukazuje się taki typowo 'podkładowa ',chemiczna woń.
Wiele się czyta o złym działaniu alkoholu na skórze ,ale ten kosmetyk nie zrobił u mnie większego spustoszenia.
Może to efekt pielęgnacji, jestem posiadaczką cery bardziej wrażliwej,suchej,łatwej do zapychania.
Dodam,że kosmetyk współgra z pielęgnacją czy pozostałą kolorówką innych firm.
Jego wydajność oceniam wysoko ,bo używałam go ponad miesiąc,a jeszcze sporo miałam do końca.
Jego cena poza promocją to około 50 zł ,może nie jest wygórowana,ale za tę cenę można kupić coś lepszego.
Stacjonarnie dostępny w Hebe,Superpharm,Naturze.
W sieci również jest dużo ofert.
Zalety:
- Odcienie❤️
- Dostępność❤️
- Konsystencja❤️
- Łatwość aplikacji❤️
- Efekt wygładzenia❤️
- Wydajność ❤️
- Nie pogarsza stanu cery ❤️
Wady:
- Delikatny efekt wyrównania kolorytu????
- Zapach????
- Cena poza promocjami????
- Podkreśla suche skórki????
- Trzeba go utrwalić????
- Trwałość