Maseczki w płachcie

Balea Med, Ultra Sensitive Tuchmaske Maseczka w płachcie

• 20 sierpnia 2024 o 16:15
    Łagodzenie i ukojenie w płachcie
    Używa od:próbka
    Moja cera: Trądzikowa, alergiczna - z tego powodu zdarzają mi się podrażnienia. Opakowanie: Opakowanie maski to plastikowa saszetka, która nie jest zbyt cienka, nie uszkadza się w podróży, ale też łatwo można ją rozedrzeć. Płachta jest mocno nasączona, całkiem fajnie wycięta i łatwo dopasować ją do twarzy. Użytkowanie: Zapach jest delikatny i niemal niewyczuwalny, a konsystencja maski przypomina gęsty krem. Maska bardzo dobrze trzyma się twarzy, nie wysycha zbyt szybko i sprawia, że skóra jest przyjemnie otulona. Efekty: Po użyciu skóra jest przyjemnie ukojona i nawilżona. Pozostałości maski można wmasować w skórę, dzięki czemu skóra jest przyjemnie odżywiona po jej użyciu. Podsumowanie: Maska jest łatwo dostępna, przystępna cenowo i ma bezpieczny skład. Efekty na skórze są naprawdę fajne i zdecydowanie wrócę do niej przy podrażnieniu skóry (nawet alergicznym). Zdecydowanie warto wypróbować.
    Zalety:
    • skład
    • ukojenie
    • nawilżenie
    • odżywienie
  • 27 września 2022 o 13:31
    Coś nowego
    Kupiłam ten produkt "na ciężkie czasy", kiedy moja cera wyjątkowo źle znosiła zmianę klimatu. Najbardziej zachęcił mnie panthenol 5%, który powinien łagodzić podrażnienia - tak też było. Maseczkę zrobiłam rano, nie nakładałam nic na twarz przez cały dzień, a wieczorem zmiany były wyraźnie jaśniejsze. Zaskoczyła mnie też cena, bardzo niska, która dodatkowo zachęca do ponownego zakupienia tej maseczki.
    Zalety:
    • wydajność (dobrze nawilżona tkanina)
    • tkanina (nie targała się, dopasowana do twarzy, nie trzeba było niczego poprawiać na własną rękę)
    • cena (bardzo niska)
    • skład (panthenol 5%)
  • 16 lipca 2022 o 18:56
    Fajna maska ma kryzysowe momenty. Po jej użyciu kóra jest mocno nawilżona. Podrażnienia są złagodzone i zmniejszone. Maska wycisza skórę.
    Używa od:próbka
    Bardzo polubiłam maski Balea. Tą kupiłam w razie kryzysu, gdyby moja skóra była podrażniona i wysuszona. Jak każda płachta od Balea (które do tej pory przetestowałam) ta również ma średniej grubości płachtę. Tylko w przypadku tej maski otwory były znacznie za duże. Niestety jak każda z masek tej marki ta też miała za krótki materiał na brodzie - zakrywa ją na styk. Maska jest ponacinana na bokach co ułatwia jej dopasowanie i zrobienie ewentualnych zakładek. Esencja jest mleczna, bezzapachowa. Szybko się wchłania i nie lepi się. Zawiera pantenol, olej z nasion słonecznika, Wit. E oraz jej pochodną, sól sodową kwasu hialuronowego oraz kwas cytrynowy. W efekcie skóra jest mocno nawilżona. Podrażnienia są złagodzone i zmniejszone. Maska wycisza skórę. Jak dla mnie super i na pewno przy kolejmych zakupach w DM zrobię zapas tej maseczki.;)

Zobacz także inne Maseczki w płachcie