Maseczki klasyczne

Lirene Dermoprogram Oczyszczająca maseczka glinkowa do twarzy `Normalising Cannabis`

• 4 października 2024 o 13:36
    Całkiem przyjemna maseczka glinkowa!
    Zawartość saszetki wystarczy na max 2 użycia. Zapach jest dość przyjemny jak na maseczkę glinkową - zazwyczaj nie jest on dla mnie komfortowy. Maska wolno zasyga - po około 10 minutach zaczyna robić się szara i wtedy lekko ją zwilżam wodą. Skóra nie jest ani mocno ściągnięta, ani wysuszona. Produkt nadaje jej zdrowy mat i chyba wyciągnął mi wszystko z głębszych warstw skóry, bo wyskoczyły mi dwa pryszcze. Jednak to typowe u mnie po zastosowaniu masek glinkowych. W zasadzie po to je stosuję - mniej widoczne pory i oczyszczona twarz to wszystko, czego mi trzeba!
  • 30 września 2024 o 11:48
    Mnie pomogła na wszelkie moje hormonalne zawirowania
    Oczarowana fajnymi opakowaniami, zdecydowałam się sięgnąć po dwie maseczki z tej linii i czym prędzej wypróbować maseczkę zieloną Cannabis na zmęczoną wypryskami i sebum twarzy. Ostatni okres dojechał mnie mocno i nie wyglądałam za wyjściowo przez kilka dni. Potrzebowałam glinki i dobrze, że trafiłam na coś, co "wyciągneło" z mojej cery to, co najgorsze, dając jej to, co najlepsze. Jestem zadziwiona tak niską oceną tego produktu bo osobiście uważam, że to jedna z lepszych propozycji maseczkowych na polskim rynku. Maseczka starczyła mi na dwie pełne aplikacje a jakbym postarała się lepiej to pewnie i na trzy. Ładnie rozprowadza się pędzelkiem na skórze i ma zielonkawy kolor co ułatwia aplikację bo widzimy gdzie produkt już jest nałożony. Na plus fakt, że maseczka jest już gotową glinką a nie trzeba czegoś mieszać samemu. Nie przepadam za glinkami do mieszania. Na twarzy dośc szybko zasycha alejest łatwa do usunięcia wodą lub rękawiczką. Maseczka zostawia skórę NIESAMOWICIE gładką i kiedy piszę niesamowicie to jest to efekt wow!! Nigdy w życiu nie miałam do czynienia z taką gładkością po zmyciu maseczki. Moje wypryski nastepnego dnia "wciągnęły" się i zaczerwienienia zniknęły. Podrażnienia zostały zminimalizowane już tego samego wieczoru kiedy ją zmyłam. No generalnie same plusy i praktycznie żadnego minusa. Myślę, że największym minusem tutaj jest zamknięcie tak dobrego produktu w saszetce. Bardzo chętnie zakupiłabym taki produkt w zakręcanym słoiczku. Czy kupię ponownie? Hurtem. ps dla fanów składnika Cannabis- nie pachnie na tyle aby się nim zaciągać :)
    Zalety:
    • Produkt ma same zalety i ja nie widzę w nim żadnych wad. Jeśli masz problematyczną skórę to ta maseczka z pewnością ci ją znormalizuje:)
  • 1 sierpnia 2024 o 10:47
    Chociaż efekty tej maseczki utrzymują się raczej krótko, to mimo wszystko przypadła mi do gustu!
    Gdy przechadzam się alejkami drogerii i akurat nic się nie kończy w domu, a moja zapasowa szafka z kosmetykami pęka w szwach, w ramach pocieszenia pozwalam sobie na zakup jakiejś fajnej maski do twarzy. Obecnie staram się ograniczyć zakupy kosmetykowe, do czasu aż nieco zredukuje swoje zapasy kosmetyczne. Wyszłam jednak z założenia, że na małe grzeszki typu maska do twarzy... mogę sobie pozwolić. Moja skóra potrzebuje ostatnimi czasy oczyszczenia, więc wybrałam sobie ostatnio właśnie tę maskę. Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Mam nieco rozszerzone pory, kilka widocznych naczynek na twarzy. Moja skóra lubi maski glinkowe, jej wygląd dużo zyskuje po takim zabiegu. Opakowanie to zwyczajna, wąska saszetka o soczystym zielonym kolorku. Na opakowaniu mamy zawarte wszystkie istotne informacje o kosmetyku. Maska ma przyjemną i optymalną konsystencję, dzięki czemu łatwo rozprowadza się na twarzy. Powiem szczerze, że spodziewałam się raczej typowej dla glinek konsystencji - tępej, gęstej, wiec jestem miło zaskoczona! Maska ma bardzo żywy, zielony kolor, który przypomina mi matche. Kosmetyk ma dosyć specyficzny, ale nieszkodliwy zapach. W składzie znajdziemy olej konopny, który nawilża i koi podrażnienia. Mamy też młody jęczmień o silnych właściwościach detoksykujących i regenerujących. Hydrolat z zielonej herbaty normalizuje wydzielanie sebum, natomiast biała glinka głęboko oczyści skórę . Skład tej maseczki jest w 98% pochodzenia naturalnego, poza tym jest wegańska i nie jest testowana na zwierzakach. Maseczkę nanoszę wieczorem po demakijażu i oczyszczeniu cery. Dzięki przyjemnej, nieco śliskiej konsystencji maska ładnie się rozprowadza. Należy pamiętać, że ze względu na glinkę w składzie trzeba pilnować aby maska nie zastygła całkowicie. Do tego celu używałam wody termalnej. Po około 10-15 minutach maseczkę z łatwością zmyłam za pomocą specjalnej gąbeczki i letniej wody. Po zabiegu skóra od razu zyskała na wyglądzie. Cera stała się bardziej ujednolicona, odżywiona, zyskała zdrowy blask. Wyraźnie czułam odświeżenie i oczyszczenie. Niestety efekt jest raczej krótkotrwały, dlatego następną maseczkę wykonam rano przed pracą. Nie jest to idealna maska, ale mimo wszystko jest fajnym i ciekawym dopełnieniem pielęgnacji. Polecam !
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja maski
    • łatwo się ją rozprowadza
    • dobry skład
    • ładnie rewitalizuje cerę
    • oczyszcza i regeneruje
    • nie podrażnia skóry
    Wady:
    • dosyć specyficzny zapach
    • krótkotrwały efekt
    Ann_ek
    19 kwietnia 2024 o 17:17
    Efekty nie są długotrwałe, ale i tak ją lubię
    Lubię sięgnąć po maseczki oczyszczające. Mam swoich ulubieńców, ale oczywiście cały czas testuję różności. Mam cerę mieszaną, odwodnioną oraz wrażliwą. Maska zapakowana jest klasycznie, to po prostu plastikowa saszetka. Zawiera 6 ml. Szata graficzna może nie jest jakaś piękna, ale chociaż czytelna. Opakowanie ma wyznaczone miejsce do otwarcia i łatwo to zrobić, nie trzeba używać dodatkowo nożyczek. Pachnie dość intensywnie, glinką i ziołamni. Niestety zaraz po nałożeniu jej delikatnie szczypie, mrowi. Może dlatego, że mam cerę wrażliwą? Nie jest to jakieś mocne czy nieprzyjemne uczucie, ale jest. Konsystencja fajna, aksamitna, dość gęsta, nie spływa z palców. Bardzo gładko się rozprowadza, łatwo nałożyć maseczkę równomiernie. Nie marze się. Nie miałam większej trudności z jej zmyciem, chociaż wiadomo, jak to glinki, trzeba na to poświęcić więcej czasu i wody (lub jakiś stary ręcznik). W składzie olej konopny, młody jęczmień, hydrolat z zielonej herbaty i biała glinka. Wydajność bardzo dobra. Po zużyciu pierwszego opakowania zauważyłam, że maseczki było bardzo dużo. Drugie więc podzieliłam na dwa razy i bez problemu wystarczyło do dokładnego pokrycia całej twarzy. Efekty? Dość przyjemne. Skóra po aplikacji była ładnie wygładzona, koloryt ujednolicony, pory zwężone. Pomimo tego szczypania skóra nie była podrażniona ani czerwona. Maseczka ładnie pozbyła się nadmiaru sebum, jednocześnie nie wysuszając, a nawet lekko nawilżając i napinając. Nie zapchała mnie, nie szczypała w oczy podczas zmywania. W zasadzie mam tylko jedną uwagę, a są to dość krótkotrwałe efekty. Po dobie od użycia raczej już nie ma po nich śladu. Niemniej jednak jest to dobra, doraźna maseczka, kiedy potrzebujemy pomocy na już.
    Zalety:
    • wygładza
    • ujednolica koloryt
    • zwęża pory
    • nie ściąga skóry
    • nawilża
    • usuwa nadmiar sebum
    • przyjemna, aksamitna konsystencja
    Wady:
    • podczas aplikacji czuć lekkie szczypanie
    • efekty mogłyby utrzymywać się dłużej
  • 14 stycznia 2024 o 18:34
    Wydajna
    Maska w ładnej zielono srebrnej saszetce. Konsystencja gęsta w oliwkowym kolorze o intensywnym zapachu konopii. Szybko zasycha. Po zmyciu mamy wygładzoną, oczyszczoną cerę. Miałam lekko zaczerwienioną. Ale nie było to uczulenie tylko raczej działanie maseczki. Saszetka wystarczyła mi na 3 użycia. Zależy też od tego jaką warstwę nałożymy na twarz. Cena w miarę niska.