Płyny do demakijażu

Marion Coffee Up, Kawowy płyn dwufazowy do demakijażu

• 3 maja 2025 o 16:53
    Wolę kawę w filiżance :)
    Demakijaż to u mnie codzienny obowiązkowy rytuał,nienegocjowalny i najlepiej jak najdelikatniejszy i jak najszybszy,bo wieczorem marzę tylko o tym,żeby zmyć dzień z twarzy :). A że pełny makijaż robię każdego dnia to i płyny dwufazowe od dawna mają swoje stałe miejsce w mojej łazience,ten kawowy wpadł mi w ręce w formie prezentu a że jestem kawoszką to tym bardziej byłam go ciekawa :). Opakowanie to przezroczysta buteleczka o pojemności 150 ml,oklejona etykietą na której znajdziemy,skład,działanie i właściwości produktu. Pierwsze wrażenie było bardzo przyjemne, po wstrząśnięciu fazy dobrze się mieszają, a sam płyn ma lekko kawowy zapach nie jest intensywny ani drażniący, raczej subtelny i miły dla nosa,szczególnie dla kawoszki takiej jak ja.Działać owszem działa ale tu robi się ciekawie bo płyn całkiem nieźle radzi sobie z demakijażem nawet tym wodoodpornym,który zazwyczaj wymaga dłuższego przytrzymania wacika i cierpliwości,kredka i tusz schodzi bez większego szorowania,płyn pozostawia olejkową ale nie lepką warstwę,jednocześnie dając uczucie lekkiego nawilżenia i komfortu. Skóra po demakijażu nie jest ściągnięta, nie woła o krem, co pewnie zawdzięczam obecności oleju kokosowego i witaminy E,te składniki rzeczywiście robią robotę, jeśli chodzi o łagodzenie i zabezpieczanie skóry przed przesuszeniem. Niestety jest jedno ale, płyn czasami podrażniał mi oczy, ale zauważyłam, że wiele zależy od tego, jakiego tuszu do rzęs używam danego dnia, przy delikatniejszych formułach płyn działa bez zarzutu, przy mocnych, wodoodpornych tuszach zwłaszcza tych z bardziej agresywnym składem potrafił lekko podrażnić mi okolice oczu, było to lekkie pieczenie, łzawienie, uczucie dyskomfortu. Nie było to coś dramatycznego ale warto o tym wspomnieć, szczególnie jeśli ktoś ma bardzo wrażliwe oczy. Podsumowując,to solidny płyn dwufazowy,który dobrze spełnia swoją rolę,jest skuteczny, wydajny, przyjemny w użytkowaniu i całkiem łagodny,chociaż nie zawsze w 100%. Nie jest może moim absolutnym hitem,ale chętnie po niego sięgałam,zwłaszcza kiedy miałam na oku łagodniejszy makijaż, za tę cenę zdecydowanie warto mieć go w zapasie, dla fanek kawy i demakijażu w jednym kroku to idealne połączenie.
    Zalety:
    • skuteczność, dobrze usuwa kolorówkę nie rozmazując, oczy nie zachodzą mgłą
    • widoczne zużycie produktu
    • wydajność, konsystencja
    • nie przesusza skóry pod okiem i skóry powiek, nie pogarsza kondycji cienkiej skóry pod oczami
    • polska marka
    Wady:
    • przy demakijażu czasem potrafił szczypać i piec, to było zależne jakiego tuszu używałam
  • 9 listopada 2024 o 23:37
    Fajny produkt, tylko opakowanie do poprawy
    Dwufazowych płynów do demakijażu używam, odkąd zaczęłam się malować i jest to dla mnie najskuteczniejszy sposób na usunięcie makijażu oka. Przerobiłam ich wiele, w tym również płyn Mariona w niebieskim, bliźniaczo podobnym do Siatki, opakowaniu. Kawowy wariant wpadł mi w oko podczas zakupów w lokalnej drogerii - był w świetnej cenie, w dodatku nigdy nie miałam kawowego dwufazowca, a ja lubię takie nowinki. Sam kosmetyk jest super, mam tylko swoje "ale" co do opakowania. Opakowanie teoretycznie jest ok - ładne, prosta szata graficzna, buteleczka jest zgrabna, lekka i o gabarycie, pozwalającym na zabranie w podróż. Niestety, zamknięcie typu disc top sprawia, że użytkowanie jest dość trudne. Uważam, że otwór jest za mały, a sam dozownik ciężko się otwiera, co ma znaczenie przy wylewaniu na płatek. Kosmetyk szybko się rozwarstwia, więc trzeba kilka razy go zamykać i otwierać, co trochę wkurza. Dodatkowo, jest ono nie do końca szczelne, po każdym użyciu jest oblepione tłustą warstwą, etykieta szybko odchodzi. Tak więc opakowanie na nie - wystarczy inna forma i będzie ok. Zapach - tutaj będą same ochy i achy :) Większość dwufazowych nie pachnie, albo delikatnie, a tutaj mamy pięknie pachnący płyn. Teoretycznie powinna być to kawa, ale dla mnie pachnie bardziej jak kakao czy czekolada do picia. Dodatek, który super umila demakijaż. Płyn ma ciemnobrązową barwę i dwie warstwy, które trzeba ze sobą złączyć. Jest lekko olejkowy, lepki, ale dla mnie to atut, a nie wada. Po przyłożeniu płatka do oka, makijaż szybko się rozpuszcza, wystarczą dosłownie dwa ruchy i make up zmyty - bez pocierania, podrażniania. Skóra po demakijażu jest nawilżona, lekko tłusta, czuję się komfortowo. Produkt radzi sobie zarówno z podstawą makijażu, czyli tuszem, jak i eyelinerem czy cieniami i kredkami. Wydajność uważam, że jest w normie, nie odstaje niczym od swoich kolegów. Cena bajeczna jak na dzisiejsze czasy, bo zapłaciłam niecałe 4 złote. Może być jedynie problem z dostępnością - Marion mimo, że rodzima marka, obecna na rynku od wielu lat, jakoś nie może się przebić poza lokalne drogerie. Polecam bardzo - jak dla mnie wyróżnia się na tle innych dwufazowców.