Wody toaletowe damskie

Huda Beauty Kayali, Eden Juicy Apple 01 EDP

• 9 lutego 2025 o 16:17
    ulubiony z szafy Kayali
    Ilekroć byłam w perfumerii coś cały czas przyciągało mnie do tego zapachu a po wyjściu z niej przykładałam nos do nadgarstka. Zdecydowałam o dołączeniu flakonu do mojej kolekcji i każde użycie wprawia mnie w dobry nastrój i jest to mój poprawiacz humoru. Flakon osobiście bardzo mi się podoba ponieważ jest stonowany z nutą elegancji i wspaniałe prezentuje się na toaletce. Jeżeli chodzi o sam zapach to nie jest tytanem trwałości ale spokojnie 6-7 godzin utrzymuje się na skórze a na ubraniach o wiele dłużej. Na początku do naszego nosa dociera owocowa bomba, która nie jest kwaśna a lekko dosłodzona. Później zapach wraz z upływem czasu staje się bardziej słodki i nie ma już tego owocowego uderzenia a robi się lekko kwiatowo by na koniec wyłoniły się piękne słodkie tony ale nie na tyle słodkie żeby były mdlące. Zapach zawiera w bazie nuty mchu, z którym się nie lubię ale na szczęście w tym zapachu nie jest dla mojego nosa wyczuwalny. Podsumowując jest to bardzo ładny zapach, który wraz z czasem od momentu aplikacji zmienia się na skórze.
    Zalety:
    • piękny flakon
    • zapach rozwija się na skórze
  • 21 grudnia 2022 o 0:20
    Ładny, ale nietrwały zapach
    Perfumy zakupione w ciemno, niestety nie ma jak powąchać przez dostępność jedynie online, ale jeśli gustujesz w słodkich owocowych perfumach można zaryzykować, jednakże trwałość rozczarowuje - przynajmniej na mnie. Eden Juicy Apple to słodki, gourmandowy zapach, z którym można się polubić. Moim zdaniem brakuje mu wyrafinowania i jest to taki podstawowy, owocowy zapach. Jest ładny, ale jak dla mnie zabrakło efektu wow. Nie pachnie "drogo", tylko takimi tańszymi owocowymi perfumami. Już parę razy zawiodłam się na trwałości pefum Kayali i tutaj jest podobnie. Zapach utrzymujący się do max dwóch godzin na ubraniu, a na ciele zaledwie godzinkę. Tytułowe jabłuszko jest tylko na początku, potem są po prostu słodkie, trochę nijakie i nieco chemiczne. Taki owocowy miszmasz. Uważam że są to perfumy skierowane do młodszego pokolenia i na sezon letni. Na plus piękny czerwony flakonik oraz dostępne różne pojemności zaczynające się od 10ml na wypróbowanie. Dostępność tylko online na minus.
    W perfumerii
  • 11 października 2022 o 23:59
    Nawet lubie, ale..
    Przy psiknieciu jest jablko, soczyste, dojrzale, czerwone, jednak szybko znika i pozostawia slodycz. Jest to dla mnie taka landrynkowa slodycz, ale takie perfumy tez sa nam potrzebne zeby poczuc sie dziewczeco, takze tutaj nie mam zastrzezen. Chociaz te jabluszko moglo by zostac ze mna na dluzej... Trwalosc +6h
    Zalety:
    • Sliczny flakon
    • Trwalosc nie zla
    Wady:
    • Te jaabluszko moglo by zostac na dluzej, troszke jestem zawiedziona, chociaz zapach jest ladny, ale nazwa powinna zobowiązywać
  • 26 sierpnia 2022 o 13:18
    Cudowne, orzeźwiające perfumy!
    Jak najbardziej warte swojej ceny. Oceniam te perfumy jako jedne z najlepszych, jakie miałam. Słodki, owocowy, nieoczywisty i baaaardzo kobiecy zapach, jednocześnie nie jest nudny i mdły z uwagi na dodatkowe nuty zapachowe. Na mojej skórze znika większość słodyczy a zostaje zmysłowy zapach, który nadaje się również na wieczór. Jeżeli lubicie tego typu perfumy - kupujcie w ciemno. Zapach utrzymuje się przez cały dzień, a opakowanie jest bardzo dobrej jakości. Są też dosyć wydajne.
    • trwałość
    • oryginalność produktu
    Wady:
    • wysoka cena