Bazy pod makijaż

Lirene Dermoprogram Matt Match!, Matująca baza pod podkład SPF 15 `Słodkie mango`

Lirene Matt Match! Matująca Baza pod Podkład 30ml
Lirene Bazy Glow Baza matująca 30.0 ml

• 25 stycznia 2025 o 10:41
    Całkiem spoko, ale bez rewelacji
    Kupiłam tę bazę na promocji w Rossmannie, bo cena była kusząca. Szczerze mówiąc, nie oczekiwałam cudów, ale muszę przyznać, że w sumie jest w porządku – chociaż bez wielkiego wow. Baza ma lekką, kremową konsystencję, więc bez problemu się ją nakłada, a skóra po jej użyciu jest gładka. Matowi, ale raczej na krótki czas. Po kilku godzinach w strefie T zaczynam zauważać lekkie świecenie, więc nie jest to produkt, który utrzyma mat przez cały dzień. Co mi się podoba, to fakt, że baza nie zapycha, a podkład dobrze się na niej trzyma. Ma też SPF, co zawsze na plus, ale nie jest to wysoka ochrona, więc nadal warto stosować krem z filtrem. Za tę cenę jest okej, ale nie jest to produkt, który zrobi na mnie duże wrażenie. Jest to baza, która dobrze działa na co dzień, ale nie oczekuj cudów. Idealna, jeśli nie masz wygórowanych oczekiwań.
    Zalety:
    • SPF w składzie.
    • Cena, zwłaszcza w promocji.
    • Lekka konsystencja i łatwa aplikacja.
    Wady:
    • Mat nie utrzymuje się długo.
  • 20 lipca 2024 o 9:53
    Produkt godny polecenia
    Produkt spełnia moje oczekiwania, skóra po nim jest wygładzona nie wspominając o cudownym zapachu mango. W racji że produkt zawiera SPF15 odkąd go używam zaobserwowałam pojawianie się dużo mniejszej ilości przebarwień niż wcześniej.
  • 9 lipca 2024 o 20:29
    pięknie pachnie
    Baza pięknie pachnie słodkim mango. Ładnie wygładza skórę i pozostawia ją satynową, lekko matową. Dobrze nawilża cerę i sprawdza się nawet na suchej skórze. Nie zauważyłam, żeby przedłużała trwałość podkładu i matowiła skórę na długo, ale w letnich temperaturach moja sucha cera po kilku godzinach się wyświeca z każdą bazą.
  • 4 czerwca 2024 o 12:05
    Zawód, brak matowienia, tłusta konsystencja
    Po tym jak Lirene wycofało świetny produkt (Make-up Primer, Baza pod makijaż `Matowienie i wygładzenie` Róża) jestem zmuszona szukać zastępcy. Niestety, ta baza nie dochodzi do pięt tamtej. Po pierwsze ma tłustą konsystencję, co nie jest dla mnie komfortowe. Słodki zapach mango nie przypadł mi do gustu, wolę jak kosmetyki mają przyjemny zapachy kosmetyków, a nie jedzenia, ale komuś innemu może się spodobać. Nie zauważyłam efektu matującego, skóra przetłuściła się jak bez bazy
    Wady:
    • tłusta konsystencja, brak matowienia
    Drogeria Natura
  • 21 maja 2023 o 14:50
    Bardzo fajny produkt!
    Cały czas testuję różne bazy, głównie rozświetlające. Tą wzięłam przy okazji zakupu bazy Glow match! tej samej marki... I stwierdzam, że mango wygrywa - baza Matt Match! jest lepsza. Lirene doszło do wniosku, że baza może pachnieć owocami i bardzo mi się ten pomysł podoba. Zapach jest deserowy, słodki, przyjemny i delikatny. Konsystencja taka "w sam raz". Bazę łatwo jest rozprowadzić na twarzy i szyi, nic się nie klei, nie wałkuje. Bardzo szybko wtapia się w twarz i można nakładać puder, czy czego się tam używa. Imprezowy makijaż zrobiony na tej bazie utrzymał mi się w bardzo dobrym stanie przez kilka godzin. Na zdjęciach wyglądałam świeżo, gładko i nie świeciłam się (ale nie byłam również zmatowiona do przesady, bo tego nie lubię). Czyli baza zdała egzamin w 100%. Nałożyłam na nią jedynie transparentny puder oraz spryskałam twarz utrwalaczem do makijażu. Opakowanie przyjemne dla oka. Cena w promocji bardzo sympatyczna, ale i cena regularna do przeżycia. Cóż tu jeszcze dodać. Po prostu polecam. Jedna z lepszych baz w tej kategorii cenowej.
    Zalety:
    • Konsystencja, łatwość rozprowadzania