Serum do twarzy

e-ZikoApteka.pl
Eucerin Dermopure - Serum o potrójnym działaniu 40ml

• 14 marca 2025 o 14:58
    Mocne serum na niedoskonałości
    Użytkowanie produktu – miejscowo na niedoskonałości Barwa – żółto - brązowa Konsystencja – raczej lejąca Zapach – dość intensywny, czuć alkohol, lecz mi nie przeszkadzał Opakowanie produktu – plastikowa buteleczka z pompką, dobrze odmierza odpowiednią ilość produktu Efekty – wysuszenie niedoskonałości, szybsze gojenie wyprysków Ogólna ocena produktu – po nałożeniu na całą twarz można poczuć pieczenie, dlatego zdecydowałam się na stosowanie serum na miejsca z niedoskonałościami; przy zastosowaniu większej ilości roluje się na skórze; szybko się wchłania; Czy jestem zadowolona z zakupu i kupie ponownie? jestem zadowolona z produktu, czy go kupie ponownie - nie wiem
  • 19 listopada 2024 o 18:15
    Alkohol na drugim miejscu w składnie-fatalny skład
    Niestety, Eucerin DermoPure Triple Effect Serum okazało się dla mnie rozczarowaniem. Miałam nadzieję, że pomoże mi w walce z niedoskonałościami i poprawi stan mojej skóry, ale zamiast tego przyniosło więcej problemów niż korzyści. Już podczas pierwszego użycia zauważyłam, że serum wywołuje nieprzyjemne szczypanie. Myślałam, że to chwilowa reakcja, ale z każdą kolejną minutą moja skóra stawała się coraz bardziej czerwona i podrażniona. Niestety, musiałam od razu zmyć produkt, bo dyskomfort był zbyt duży. Przyjrzawszy się składowi, zrozumiałam, dlaczego moja skóra tak źle zareagowała. Na drugim miejscu widnieje alkohol denaturowany, który jest znany ze swoich właściwości wysuszających i drażniących, szczególnie dla skóry wrażliwej lub z tendencją do przesuszania. Oczekiwałam, że tak renomowana marka jak Eucerin postawi na bardziej łagodne składniki aktywne, a tymczasem formuła wydaje się zbyt agresywna dla delikatnej cery. Po jednym użyciu zauważyłam również, że moja skóra stała się bardziej sucha, co jest dla mnie dużym minusem, ponieważ walczę z suchością cery. Musiałam po tym produkcie długo leczyć i nawilzać buzie. Osobom z niedoskonałościami polecam zadbać o BHL i nawilżenie niż siegać po produkty z alkoholem. Patrząc na skład, gdzie na trzecim miejscu jest Dimethicone, który często zapycha skóry osób walczących na niedoskonałości, a także z uwagi na zawartośc kwasu mleowego i salicylowego w skladzie uwazam że produkt przynosi wiecej szkody niż pożytku. Moim zdaniem te dwa kwasy w płączeniu z alkoholem działają drażniąco na wrażliwe skóry z niedoskonałościami.
    Wady:
    • Nie dla cer wrażliwych i suchych
    • Tragiczny skład-alkohol na drugim miejsu
    • Zapach, alkohol
    Shazney
    12 kwietnia 2024 o 12:02
    Zero efektów
    Triple Effect Serum, produkt z Tiamidolem, który stosowałam w celu zniwelowania śladów po trądziku i ogólnej poprawy jakości, wyglądu skóry. Serum znajduje się w plastikowym opakowaniu z pompką. Jest higieniczne, proste i funkcjonalne, działa bez zarzutu. Konsystencja produktu jest żelowa, lekka, wchłania się momentalnie. Zapach perfumowany, trochę chemiczny, z czasem mnie męczył. Kosmetyk nakładałam codziennie na całą twarz, czasem tylko punktowo. Smarowałam też ślady na szyi i plecach. Po zużyciu całego opakowania nie zauważyłam żadnych zmian, żadnych redukcji, nawet minimalnych. Jedyny plus to brak podrażnień, zaczerwienień, pogorszenia stanu skóry. Na szczęście nie wysuszył, czego się obawiałam. Ogólnie, bardzo drogie serum bez żadnych efektów. W opakowaniu znajduje się 40ml produktu, które bardzo szybko mi się skończyło. Nie polecam, zdecydowanie!
  • 25 lutego 2024 o 12:42
    Alkoholowe serum o silnym działaniu,trzeba używać zdroworozsądkowo
    Jestem wieloletnią fanką i klientką Eucerin,od lat mam zaufanie do marki, stąd szukając produktu mającego pomoc mi zniwelować zmiany potrądzikowe sięgnęłam do portfolio producenta. Kto śledził moje recenzje z ostatnich miesięcy wie,że niestety miałam dość ostry atak trądziku dorosłych z dużymi zmianami na szyi a kolejne zabiegi mające ratować moją skórę jeszcze dodatkowo ją podrażniły uszkadzając mikrobiom. Co prawda udało mi się doprowadzić skórę do porządku, odbudować barierę ochronną ale pewne nieestetyczne plamki po krostach niestety zostały. Zdecydowałam się na terapię rozjaśniającą właśnie przy pomocy serum Triple Effect, sugerując się obietnicami producenta (seria dedykowana typowo pod zmiany potrądzikowe) oraz recenzjami na Wizaż. Moje pierwsze zetknięcie z kosmetykiem Eucerin była pewnego rodzaju szokiem. Nie spodziewałam się szczerze tak mocno alkoholowego zapachu, mając na względzie perypetie jakie miała moja cera wręcz trochę się obawiałam czy ponownie jej nie zaszkodzę. Z tego powodu używam serum bardzo ostrożnie,jedynie na dzień,co kilka dni zamiast codziennie,w ciągu dnia posiłkuję się kremem Hyaluron Filler. W pierwszym kontakcie ze skórą serum wchłania się do matu,jednak po chwili i aplikacji kremu wytwarza delikatny film. Nie jest to duża wada, gdyż stosując makijaż nie mam problemu z nadmiernym błyszczeniem. Zdarza mi się zauważyć pewnego rodzaju przesuszenie kiedy używam kosmetyku częściej. Z natury bardzo mocno dbam o nawilżenie (tonizacja,maseczki nawilżające) ale myślę że u osób bardziej wrażliwych efekt przesuszenia może dyskwalifikować ten kosmetyk. Po ok miesiącu stosowania w kratkę widzę poprawę w zakresie znikających plam, niespodzianek też jest jakby trochę mniej. Mimo mojej miłości do Eucerin uważam to serum za dość agresywne i niekoniecznie nadające się typowo dla cer mieszanych. Lubię kiedy kosmetyki pachną, natomiast tutaj mam ewidentnie uczucie jakbym nacierała twarz spirytusem. Gdyby nie moje doświadczenia z zaburzonym mikrobiomem, zapewne oceniłabym kosmetyk lepiej (bo robi co ma robić),ale mając na uwadze jego mankamenty daję tylko 4gwiazdki przy czym realna ocena to 3.5.
    Zalety:
    • Dobrze sobie radzi że zmianami potrądzikowymi oraz niweluje powstawanie nowych.
    • Jest mocno wydajne,ale dlatego że nie umiem stosować go codziennie i polecam raczej oszczędną aplikację.
    Wady:
    • Zapach, bardzo mocno alkoholowy -przy zbyt nadmiernym stosowaniu może mocno przesuszać skórę.
    • W trakcie stosowania warto zwrócić uwagę na ultranawilżenie skóry .
    • Cena regularna disco wysoka
  • 22 lutego 2024 o 0:14
    Krem narobił sporo szkody
    Zostały mi plamy po wyleczonym trądziku i mój dermatolog poradził to serum. Po pierwszym stosowaniu pojawiło się kilka dużych, bolesnych krost na policzkach (wiem, że potrzebny jest czas na adaptację skóry do nowego kosmetyka), zniknęły one po tygodniu. Niestety w trakcie stosowania serum (a to 2 miesiące) cały czas miałam krostki twarzy (ok. 10 szt. na raz). Codziennie rano obserwowałam 2-3 nowe krostki. W większości były to drobne krostki, ale zawsze była 1-2 duże, bolesne krostki, co mnie niepokoiło, ponieważ trądzik był wyleczony. One utrzymywały się na twarzy 7-10 dni. Serum mocno wysusza skórę, musiałam stosować tylko 1 raz dziennie zamiast zalecanych 2 raz. Próbowałam używać kremu z ceramidami i kwasem hialuronowym, ale to nie pomogło.
    Zalety:
    • Jest tani i dobrze matuje
    Wady:
    • Pojawienie się trądziku
    • Pojawienie się dużych, bolesnych krost
    • Mocno wysuszona skóra
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Serum do twarzy