Serum do twarzy

Revox Help, Anti Dark Spot Serum Serum do twarzy przeciw przebarwieniom oraz plamom

Alia787
    24 kwietnia 2025 o 19:09
    Jeśli masz, warto wypróbować - jeśli nie to niewiele tracisz
    Serum kupiłam z myślą, że taka ilość składników, które zawsze sprawdzają się na mojej skórze to musi być hit. Niestety nie był. Miałam wrażenie, że nic się niezmienia podczas używania tego produktu, serum przez wodnista konsystencję dawał bardziej uczucie toniku, który odświeża skórę niż serum, które aktywnie wpływa na stan skóry. Warto przetestować jeśli ma się taką okazję, ale nie kupowałabym tego celowo.
    Zalety:
    • Duża ilość składników
    • Stopniowo rozjaśnia i reguluje sebum
    • Wodnista formuła
    Wady:
    • Efekty są mało widoczne nawet przy częstym stosowaniu
    • Mało efektów jak na taką ilość składników
    • Długo trzeba czekać na rezultaty
  • 1 marca 2025 o 14:37
    Jak gumka do ścierania
    Sprawdza się perfekcyjnie, zwłaszcza przy dłuższym, regularnym stosowaniu. Jest delikatny, dzięki czemu nie podrażnia, ale muszę przyznać, że na efekty trzeba poczekać. Gdy używałam go na stałe, to problemy z przebarwieniami prysły wraz z potrzebą używania korektora czy cięższych podkładów. Nigdy nie zamieniłabym go na inny produkt, niestety został wycofany z Hebe i ciężko mi go gdzieś indziej upolować.
  • 20 stycznia 2025 o 19:54
    Moc kwasów, ale efekt nikły
    Serum kupiłam ze względu na skład - alfa arbutyna, witamina c, różne kwasy i salicyl. Do tego obietnica rozprawienia się z przebarwieniami. Wszystko brzmi fajnie, niestety rzeczywistość nie rozpieszcza. Coś poszło nie tak. Serum to przezroczysty płyn, łatwo się go aplikuje i rozprowadza. Zawartość kwasów sprawia, że może szczypać podrażnioną skórę. Liczyłam, że to sprawi, że produkt fajnie rozprawi się z plamkami pigmentacyjnymi. Nic z tego. Czasami stosowałam serum nawet 2 razy dziennie. I nic. Wklepywałam w plamki punktowo, by kwasy "żarły" przebarwienia. I też nic. Skład naprawdę obiecujący, natomiast nic nie zdziałał. Nie wiem dlaczego, bo w teorii wszystkie te składniki powinny dawać efekt, a mimo intensywnego stosowania produktu, nie wydarzyło się totalnie nic. Niestety strasznie się rozczarowałam.
    Zalety:
    • łatwość stosowania
    Wady:
    • nie działa :(
  • 18 grudnia 2023 o 18:28
    efekty są,lecz nie jakieś bardzo zaskakujące
    Kupiłam to serum,ponieważ było na promocji,cena była bardzo przyzwoita.Mam z tej firmy spf 50 ,które jest znakomite,więc postanowilam wyprobować to serum. Stosuje je już ok. 2 miesiące i zauważyłam wyrównanie się znacznie mojego kolorytu skóry (stosuję też krem dla skóry mlodej na wyrownanie kolorytu skóry) oraz rozjaśnienie drobnych przebarwien po słońcu (niestety jeszcze niedawno nie uzywalam spf na twarz ,nawet w lato...).Efekty nie są jakos bardzo mocne,bo przebarwienia jeszcze lekko widać,ale myśle ,ze za taka cene oplacało sie dokonac zakupu. Serum oprocz lekkiego rozjasniania,ma bardzo przyjemna formule,ktora po nalozeniu na twarz w ogóle sie nie klei,blyskawicznie wsiąka w skórę twarzy i praktycznie od razu po nałożeniu serum mozna zaaplikowac krem. Twarz po nałożeniu produktu staje się gladka,elastyczna i miekka w dotyku,według mnie jest ono w sam raz dla suchej twarzy.
  • 26 września 2023 o 12:55
    Stopniowe działanie
    Trafił do mnie,głównie z powodu salicylu w składzie, potrzebowałam kosmetyku,który go posiada na te momenty kiedy skóra "paskudzi" się od jakiś zapychających kosmetyków oraz na strefę T,szczególnie na na nos,w formie kuracji dopełniającej np kwasy. Mocno dbam o regulacje tej strefy,używam też kawitację,retinal/retinol i maski z glinek,ale kazdy sposób żeby wspomóc jeszcze dodatkowo wychodzenie czarnych kropek jest na plus. Oczywiście liczyłam się z tym,że może wysuszać,także aplikowałam na niego również jakieś nawilżające serum. Dodatek witaminy C,kwasów i alfa arbutyny w składzie wydawał mi się całkiem spoko,to zawsze dodatkowe rozjaśnienie a długofalowe używanie witaminy C dobrze wpływa na elastyczność skóry,kwasy ją wygładzają. Teoretycznie mogłabym kupić serum z czystym salicylem, co zapewne jeszcze zrobię, ale tu i cena na promocji i bogatszy skład,także padło na nie. W międzyczasie przyszło do mnie serum do testowania od Wizaż z Hagi,z witaminą C, kiedy je porównałam,to Hagi zdecydowanie szybciej rozjaśnia skórę,także szybciej rozprawiłoby się z przebarwieniami,ale za to może mieszane,trądzikowe czy tłuste skóry zapychać,także Revox jest tu bardziej optymalną opcją, salicyl w końcu reguluje. W serum Revox widzę,że tych aktywnych składników jest taka średnia,wyważona ilość, działa stopniowo,skóra rzeczywiście jest odrobinę na następny dzień rano bardziej sucha,ale nie ma dramatu, nie jest to Sahara, witamina C w nim zawarta też działa pomału,ale przy regularnym używaniu na pewno się przysłuży. Nie liczyłabym jednak na super rozjaśnienie przebarwień nawet po miesiącu,na pewno będą bledsze, trzeba dać mu czas, albo wspomóc jeszcze czymś,jak np silniejsze kwasy czy retinol/retinal. Jeżeli chodzi o regulacje strefy T, rzeczywiście czarnych kropek mniej,ale nie była to rewolucja,na pewno aktywne wypryski powoli wygasza, ale znajdą się punktowe preparaty które robią to lepiej. Nie jestem w stanie używać go codziennie wieczorem,a to z racji innej substancji aktywnej,która może z nim kolidować,czy po prostu z powodu tego,że moja mieszana skóra,jest już dojrzalsza i salicyl owszem dobrze jej robi,ale musi być wprowadzany co jakiś czas bo jednak potrzeba tu też więcej nawilżania,odżywiania, ujędrnieniania i kojenia skóry. Takie serum do stosowania kilka razy w tygodniu jest dla mnie optymalnym rozwiązaniem, oczywiście z początku żeby w pełni się przekonać o jego działaniu używałam je prawie codziennie wieczorem, nie odczuwałam po nim żadnych podrażnień, nie zapychalo mnie,wręcz przeciwnie widać było,że wypycha nadmiar ze skóry. Można też po prostu użyć go na godzinę,dwie przed peelingiem i maską z glinki,może nie będzie to jakiś oszałamiający efekt,ale zawsze jednak te pory jeszcze czystsze. Zdarza mi się właśnie przed wieczorną kawitacją,z godzinę wcześniej dać jakieś kwasowe czy właśnie salicylowe serum, zwężenie porów,później umycie twarzy przed peelingiem i dopełnieniem to maską potrafi fajnie oczyścić pory. Dla mnie to serum na 4-, ale dla mnie,bo moje oczekiwania nie były jakieś wygórowane, na pewno nie aż takie jak zapewnia tu producent. Jeśli mamy skórę mocno zanieczyszczoną,mocno przebarwioną może być za delikatne. Serum zapakowane jest w szklaną butelkę z pipetą,nie jest zbyt drogie, nie ma w składzie alkoholu (jak dwa popularne serum salicyl, witamina C),nie ma też silikonów. Polecam osobom,które chcą wspomóc kurację czymś intensywniejszym,albo działać stopniowo z dnia na dzień,bez mocnego "uderzenia" w skórę,każda skora inna i inne ma potrzeby. Możliwe że jeszcze do niego wrócę,to kolejne serum z Revox,które jest takim pewniakiem,może takim na 4,ale zawsze, dość dobrze sprawdzają mi się też ich peptydy, tym bardziej,że nie jest to duży wydatek, szczególnie na promocji. Jako następne serum wspomagające planuje takie na czysto z salicylem,ale jeszcze się waham które, poza tym tego jeszcze trochę mi zostało, po dwóch miesiącach używania, nie jest to serum które aplikuje się na twarz obficie,a no i ma przyjemny nienachalny zapach i szybko się wchłania.
    Zalety:
    • Skład -alfa arbutyna, witamina c,kwasy i salicyl.
    • Stopniowe rozjaśnienie,regulacja sebum i pomoc w oczyszczaniu skóry.
    • Cena,dość dobra wydajność.
    • Szybko wchłaniająca się konsystencja.
    • Nie wysusza zbyt mocno.
    Wady:
    • Trzeba być cierpliwym w jego stosowaniu,nie będą to spektakularne efekty.
    • Może się lekko lepić na skórze,ale po kremie ten efekt zanika.