Pasty do zębów

Dentino Łagodząca pasta do zębów `Szałwia`

• 19 kwietnia 2025 o 13:28
    Dobra pasta na co dzień
    Na pastę Dentino trafiłam podczas promocji w drogerii z centaurem. Pasta z wyciągiem z szałwii świetnie sprawdza się w codziennej higienie jamy ustnej, szczególnie dla osób ceniących pasty o działaniu łagodzącym i regenerującym. Nie jest to produkt o wybitnym działaniu, ale na co dzień jak najbardziej się sprawdza. Pasta zamknięta jest w wygodnej tubce z charakterystyczną grafiką.Ma kremową, gęstą konsystencję i przyjmeny, delikatny smak. Pozostawia uczucie świeżości o po szczotkowaniu, jednak jak dla mnie jest nieco zbyt słabe, trzeba się wspomagać płynem do płukania jamy ustnej. Pasta wyróżnia się brakiem fluoru i dobrym, naturalnym składem.Kluczową cechą pasty jest jej kompleks ochronny, który wspiera dziąsła oraz wrażliwe zęby. Dodatkowym plusem jest jej łatwa dostępność oraz przystępna cena, co czyni ją wartą wypróbowania. Plusy • Dobry skład, bez fluoru • Kremowa formuła • Przyjemny smak • Wydajność • Cena MINUSY Słabo odświeża
  • 18 grudnia 2024 o 14:37
    Lubimy się
    Tej pasty używamy w domu regularnie, jest to też miła odmiana od past z fluorem. Rzeczywiście konsystencja jest mniej zbita niż w przypadku typowych zwykłych past, natomiast mi to nie przeszkadza. Oczyszcza, odświeża, nie podrażnia zębów, dziąseł. Jest neutralna. Oczywiście nie daje takiego turbo odświeżenia jak typowe pasty, natomiast mi na tym tak nie zależy. Borykam się z suchością ust, więc zależy bardziej mi na łagodniejszej formie.
  • 5 sierpnia 2024 o 19:53
    Średnia jakość
    Łagodząca pasta do zębów z ekstraktem z szałwi , dlatego też zdecydowałam między innymi na kupno tej właśnie pasty do zębów. Produkt jest dedykowany dla tych osób które mają wrażliwe zęby i dziąsła , ja się z tym zmagam i pomyślałam czemu by nie. Pasta ma dosyć atrakcyjna cenę a mi udało się ja kupić za niecałe 6 zł w cenie promocyjnej i wzięłam od razu dwa opakowania. Pasta nie zawiera fluoru którego ja raczej nigdy nie unikałam. Co do oczyszczania i uczucia świeżości w buzi jest ono dosyć średnie, ale pasta jest bardzo delikatna, łagodząca, nie podrażnia. Nie ma w tej paście niestety tego co dla mnie najistotniejsze czyli porządne oczyszczenie i świeżość . Nie podoba mi się tez konsystencja pasty bo niestety nie trzyma się szczoteczki , jest bardzo lejąca.
  • 1 lutego 2024 o 13:29
    Delikatna, ale słabo odświeża
    Pasta do zębów ma łagodny smak, nie piecze w ustach i nie podrażnia dziąseł. Konsystencja nie należy do bardzo zbitych, jednak nie jest przesadnie rozrzedzona, czego się obawiałam. Z tego względu wydajność jest raczej w porządku. Bardzo podoba mi się naturalny skład oraz brak fluoru - to było miła odmianą. Największą jednak wadą i dużym ALE okazało się zostawienie niewystarczającego uczucia świeżości, mówiąc wprost lekko nieświeży oddech pomimo umycia zębów. Z tego względów niestety nie zdecydowałabym się na ponowny zakup. Z innych rzeczy cena jest bardzo przystępna, opakowanie dość duże (wydaje mi się, że standardowe pojemności w dogoeriach to 75 ml).
    Zalety:
    • delikatny smak, nie piecze
    • łagodna dla dziąseł
    Wady:
    • słaby odświeża oddech
  • 12 grudnia 2023 o 22:58
    Bardzo przyjemna pasta
    Mam wrażliwe zęby i dziąsła. Wiele past mnie bardzo piecze. Na dodatek większość past jest wybielających, a ja, ze względu na słabe zęby, nie mogę takich używać, więc szukam czegoś, łagodnego, co na dodatek może wzmocnić moje szkliwo. Zużyłam już kilka opakowań tej pasty. Jest w miarę tania, łatwo dostępna, nie pali, delikatna. Bardzo ją lubię i na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • nie pali"
    • deliaktna