Olejki do włosów

Isana Professional, Olejek do włosów bez silikonów `Bazylia i mango` (nowa wersja)

• 27 października 2024 o 12:12
    Olejki owocowe do włosów Isana nie mają już silikonów, jeśli traktujemy je jak serum do włosów, to niestety nie będą one spełniały naszych oczekiwań. To nie to samo co serum silikonowe – są bogatsze, bardziej tłuste, nie nadają się do zabezpieczania końcówek, ponieważ nie zawierają silikonów a tym samym nie dają warstwy ochronnej. Ja bardzo lubię te owocowe olejki, używam ich od dawna do olejowania włosów i w tej funkcji spisują się świetnie. Olejek do włosów z bazylią i mango to ostatnio mój ulubieniec do olejowania włosów, bosko pachnie i zapewnia niesamowite wygładzenie włosów. Za każdym razem gdy go używam wygładza, odżywia i nadaje włosom zniewalający blask, dla mnie to hit do olejowania. OPAKOWANIE Olejek znajduje się w zgrabnej buteleczce z pompką. Podoba mi się grafika z owocami i bazylią oraz wyraźnie wypisane funkcje kosmetyku na froncie. Z tyłu znajduje się szczegółowy opis wraz ze sposobem stosowania. Pompka dozuje odpowiednią ilość produktu, nie zacina się i nie pluje. Jest zabezpieczona plastikową nakładką chroniącą produkt przed przypadkowym rozlaniem. OLEJEK Olejek przeznacozny jest do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych, moje takie nie są, bo staram się o nie dbać i utrzymywać w dobrej kondycji, jednak ten produkt dobrze się u mnie sprawdza. Ma przyjemną , lekko wodnistą konsystencję, jest bezbarwny, ale za to posiada bardzo przyjemny, owocowy zapach umilający aplikację. Słodkie mango przełamane nutką bazylii to naprawdę świetnie połączenie. Zapach utrzymuje się bardzo długo na włosach, co w tym przypadku jest ogromnym plusem. Aplikuję ten olejek przeważnie na suche włosy na poł godziny do maksymalnie kilku godzin i następnie wykonuję mycie metodą OMO lub MO, przeważnie emulguję ten olejek, aby nie obciążał moich średnioporów. Olejek świetnie wygładza, zapobiega puszeniu i odżywia włosy. Po jego użyciu są miękkie w dotyku, gładkie i pełne blasku. Formuła jest w pełni wegańska, pozbawiona mikroplastiku. Spora pojemność gwarantuje dużą wydajność – ta buteleczka to kilka miesięcy stosowania lub tygodni, jeśli jak ja olej ujecie włosy codziennie. Cena to ok. 17 zł/100 ml, więc jest bardzo korzystna, często można też trafić na promocje. Na pewno nie jest to moja ostatnia buteleczka i mam ochotę na wypróbowanie innych wersji. PLUSY lekka konsystencja, idealna do olejowania przyjemny zapach wygładza, nabłyszcza zapobiega puszeniu praktyczne opakowanie z pompką korzystna cena wydajność
  • 3 września 2023 o 14:29
    piękny zapach
    Zdecydowanie produkt o nieziemskim zapachu ! Olejek jak na zdjęciu widać zapakowany jest w żółte opakowanie z dozownikiem które umożliwia odpowiednie pobranie produktu. Zapach to zdecydowanie mango bo bazylii to raczej tam nie wyczuwam. Jeśli ktoś lubi owocowe kosmetyki to ten zdecydowanie przypadnie mu do gustu. Olejek do włosów ISANA PROFESSIONAL bazylia & mango z ekstraktem z bazylii o zapachu mango pielęgnuje włosy i zapewnia efekt wygładzenia. W swoim składzie zawiera olejek jojoba który delikatnie otula włosy, nie obciążając ich, ułatwiając rozczesywanie i nadając im naturalny połysk. Nadaje się jako serum na końcówki jak i do tradycyjnego olejowania. Na moich włosach sprawdza się znakomicie i z pewnością mogę polecić go innym włosomianiaczką .