Szampony do włosów

Barwa Honey Hair, Szampon miodowy nawilżający

• 5 stycznia 2025 o 13:45
    Obłędny zapach o przeciętnym działaniu
    Zapach miodu należy do moich ulubionych, więc nie mogłam odpuścić tego szamponu. Pachnie obłędnie w butelce i zapach utrzymuje się na włosach cały dzień. Nieco przeszkadza mi rzadka, lejąca konsystencja, która sprawia, że trzeba użyć naprawdę dużo kosmetyku żeby umyć włosy. Dlatego też mimo dużej pojemności nie jest wydajny. Włosy po wysuszeniu są lekko sianowate, bez olejku się nie obejdzie. Gdy je wyprostuję świeżość utrzymuje się max 3 dni, a miałam szampony dzięki którym mogłam myć włosy co 4. Plus za brak podrażnienia skóry głowy.
  • 24 października 2024 o 19:48
    Kocham ten zapach!
    Kosmetyki od Barwy znam (i sobie cenię) głównie za sprawą odżywek do włosów. Kosmetyki te są tanie, dobrze działające, ogólnodostępne. Musiałam sprawdzić w końcu i szampon! Oczywiście wybrałam ten, o ulubionym, słodkim zapachu czyli… miodu! Producent opisuje swój produkt jako nawilżający. Ma on działać odżywczo i regenerująco. Jest przeznaczony do włosów normalnych i suchych, czyli coś dla mnie :) kosmetyk idealny na jesienne wieczory, spędzane na pielęgnacji włosów. W składzie produktu znajdziemy miód, propolis oraz mleczko pszczele - czyli zapachowa, słodka bomba, coś totalnie dla fanów mleczno - miodowych zapachów. A zapach ten znam doskonale, ponieważ miałam okazję używać odżywki do włosów tego producenta która jest wprost obłędna jeśli chodzi o zapach. Ale do rzeczy. Szampon znajduje się w bardzo wygodnej, 480 ml butli. Cena tego produktu to około 25 zł, więc produkt jest naprawdę tani - serio warto go wypróbować. Fajnie działa na skórę, koi, nawilża. Nie podrażnia! A jest to dosyć ważne dla takiego skalpo - wrażliwca jak ja. Jest to produkt do którego z pewnością jeszcze wrócę nie raz. Na chwilę obecną - totalny ulubieniec.
    Zalety:
    • obłędny zapach
    • bardzo delikatne działanie
    • niska cena
    • wydajny (mimo, że konsystencja nie jest gęsta)
    • duża, wygodna butla
    Wady:
    • wielka szkoda, że nie widziałam go nigdzie stacjonarnie