Szampony do włosów

beBIO Longevity, Naturalny szampon do włosów `Regeneracja i odżywienie`

BE BIO EWA CHODAKOWSKA LONGEVITY Regeneracja i odżywienie Naturalny szampon nawilżający, 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 54 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Leithia
    3 kwietnia 2025 o 14:18
    Szampon beBIO Longevity – moja szczera recenzja po wielu butelkach ❤️
    Dzięki Longevity nie pamiętam już , kiedy ostatnio swędziała mnie skóra głowy ❤️ Od lat szukałam szamponu, który będzie dobrze oczyszczał, ale jednocześnie nie podrażniał mojej wrażliwej skóry głowy. Mam cienkie włosy, które łatwo się przetłuszczają i tracą objętość, a do tego skóra głowy sprawia problemy (przesusza się, łuszczy albo swędzi po większości kosmetyków). Przetestowałam naprawdę wiele szamponów – apteczne, profesjonalne, drogeryjne i naturalne, ale zawsze coś było nie tak. Albo nie domywały, albo obciążały, albo powodowały podrażnienia, albo działały tylko przez chwilę a po czasie problem nawracał ze zdwojoną siłą. I wtedy trafiłam na beBIO Longevity. Szczerze? Nie spodziewałam się cudów, bo wiele razy się już rozczarowałam. Jednak po pierwszym użyciu wiedziałam, że ten szampon zostanie u mnie na dłużej. Co wyróżnia ten szampon? ✅ Nie podrażnia skóry głowy – zero swędzenia, zero łuszczenia! To dla mnie największy plus. Moja skóra głowy zawsze reagowała nadwrażliwością – po wielu szamponach zaczynała się łuszczyć, swędzieć albo szybko przetłuszczać. Tutaj tego nie ma! Od kiedy używam beBIO Longevity, zapomniałam o podrażnieniach. Nie mam potrzeby sięgać po wcierki łagodzące ani inne „ratunkowe” produkty. ✅ Dokładnie oczyszcza już za pierwszym razem Nie muszę myć włosów dwa razy, co często było konieczne przy innych szamponach. beBIO Longevity świetnie radzi sobie z nadmiarem sebum, resztkami stylizacji i kurzem, a jednocześnie nie przesusza skóry głowy. Po umyciu włosy są świeże, lekkie i odbite od nasady, ale nie szorstkie ani splątane. ✅ Włosy są błyszczące, lejące i sypkie Mimo mocnego oczyszczania nie ma efektu „siana” – włosy po umyciu są gładkie, miękkie i naturalnie błyszczące. Nie są przyklapnięte ani obciążone, ale też nie puszą się na wszystkie strony. Po prostu wyglądają zdrowo. ✅ Nie przyspiesza przetłuszczania Włosy dłużej wyglądają świeżo. Już nie muszę wspomagać się suchym szamponem w ciągu dnia. ✅ Piękny zapach i świetna piana Niby drobiazg, ale robi różnicę. Szampon pachnie świeżo, elegancko, ale nie nachalnie, a jego zapach utrzymuje się na włosach. Do tego bardzo dobrze się pieni, więc nie trzeba go dużo nakładać. Skład – co w nim działa? ✨ Kompleks Pro-Structure™ – wzmacnia włosy, chroni kolor i zapewnia nawilżenie już po pierwszym użyciu. Faktycznie zauważyłam, że włosy wyglądają zdrowiej, mimo że często je prostuję i stylizuję. ✨ Resweratrol i NMN – silne antyoksydanty, które chronią kolagen i elastynę we włóknach włosa. Może to dzięki nim moje włosy są bardziej sprężyste i mniej podatne na uszkodzenia? ✨ Keratyna roślinna – sprawia, że włosy są bardziej elastyczne i gładkie. ✨ Aloes i biotyna – regenerują, nawilżają i koją skórę głowy. Aloes to składnik, który zawsze dobrze działał na moją skórę, więc nic dziwnego, że tutaj też robi robotę. ✨ Minerały z soli morskiej – wspierają zdrowie skóry głowy i włosów. No i oczywiście formuła jest wegańska i testowana dermatologicznie, co dla wielu osób będzie dodatkowym plusem. Czy ma jakieś minusy? Jak dla mnie – nie. Podsumowanie – czy warto? Jeśli macie problematyczną skórę głowy i cienkie włosy, które łatwo się przetłuszczają i tracą objętość, to ten szampon może odmienić Waszą pielęgnację. Nie tylko dobrze oczyszcza, ale też dba o skórę głowy, nie podrażnia i sprawia, że włosy są w świetnej kondycji. Używam go od dłuższego czasu i zużyłam już ponad 5 butelek, więc nie jest to chwilowa fascynacja – to mój absolutny pewniak.❤️
    Zalety:
    • Nie podrażnia skóry głowy – zero swędzenia, zero łuszczenia!
    • Dokładnie oczyszcza już za pierwszym razem
    • Włosy są błyszczące, lejące i sypkie
    • Nie przyspiesza przetłuszczania
    • Piękny zapach i świetna piana
    Wady:
    • BRAK WAD
  • 27 marca 2025 o 20:44
    Delikatny szampon do skóry głowy
    Naturalny, nawilżający szampon do włosów. Taka informacja rzuca się w oczy patrząc na opakowanie. A no i prawdą to jest, bo szampon rzeczywistoście jest delikatny w stosunku do włosów i skóry głowy. Opakowanie białe, ze złotymi napisami. Prostota i minimalizm w jednym. Na tyle mnóstwo informacji o produkcie. Opakowanie długie, praktyczne w użytkowaniu, mieści w sobie 300 ml szamponu. Konsystencja dosyć gęsta, trochę żelowa o bezbarwnym kolorze. Zapach przepiękny, owocowy. Aromat cudnie unosi siw podczas mycia I trochę pozostaje na włosach. Ma wiele składników odżywczych: - kompleks Pro Structure - resweratrol - keratyna roślinna - aloes - minerały soli morskiej Generalnie każdy z tych składników dobroczynnie wpływa na włosy. Głównie odbudowują, nawilżają, chronią przed zniszczeniem. Można swobodnie używać go codziennie. Swietnie sie pieni, łatwo spłukuje. Idealnie dba o skórę głowy. Po zimie miałam ją znacznie podrażnioną i często swędziała. Szampon delikatnie ją oczyszcza, nawilża i niweluje wszelkie podrażnienia. Moja skóra odżyła i ma się w dobrej kondycji. Na włosy też działa pozytywnie. Zazwyczaj mam suche I puszące się, a on znacznie je wygładził. Nabrały blask i zdrowie. Wyglądają na zdrowe, a wszelkie zniszczenia się zmniejszyły. Szampon jest delikatny, za co go cenię. Pomógł mojej skórze, a i włosy wyglądają lepiej.
    Zalety:
    • nawilża skórę głowy i włosy
    • wygładza, nadaje blask
    • pieknie pachnie
    • nie plącze włosów
    Wady:
  • 15 listopada 2023 o 12:00
    Bardzo przyjemny
    Szampon do włosów super oczyszcza skórę głowy, plus nawilża nie podrażnia ani nie uczula a plus taki, że łupież przestał powstawac. Zapach jest przyjemny fajnie się pieni. Opakowanie precyzyjne wygodne w użyciu. Bardzo polecam wszystkim. Konsystencja jest gęsta super się nakłada
  • 14 listopada 2023 o 20:40
    Delikatny szampon dobrze sprawdza się do codziennego używania
    Mam delikatne, cienkie włosy z tendencją do przesuszania. Żeby dobrze wyglądały muszę myć je zazwyczaj codziennie, więc staram się wybierać łagodne produkty. Naturalny nawilżający szampon do włosów Longevity zainteresował mnie swoim składem. Znaleźć w nim można jedynie delikatne substancje oczyszczające, poza tym kompleks Pro-Structure, keratynę roślinną, aloes, biotynę i minerały z soli morskiej. Jego łagodna formuła ma na pewno wpływ na to, że szampon nalezy raczej do tych mniej pieniących się, ale przy moich cienkich włosach i tak bardzo dobrze się sprawdza. Ja nie mam potrzeby mycia włosów dwukrotnie. Mimo swej delikatności należycie spełnia swoją funkcje oczyszczającą. Włosy po umyciu są uniesione, lekkie, odbite od nasady, spręzyste i głądkie w dotyku. Regularne stoowanie szamponu sprawiło , że moje włosy sa nawilżone, odżywione, pełne blasku. Są bardziej elastyczne i odporna na łamanie się i wykruszanie. Łatwiej się rozczesują i dobrze układają. Szampon nie podrażnia skóry głowy, a wręcz działa na nią kojąco. Cieszę się , że miałam możliwość wypróbowac go razem z maską z tej serii dzięki temu wiem , że ten duet sprawdza się doskonale w przypadku takich wymagających włosów jak moje. Delikatna formuła i przyjemny owocowy zapach umilają korzytanie z produktu. Ja z pewnością sięgnę po te produkty ponownie.
  • 14 listopada 2023 o 19:56
    Cudowny szampon ❤️
    Piękne opakowanie to tylko powierzchowność - jednak klasycznie prosty design pasuje niemal do każdej łazienki i jest plusem. Szampon doskonale oczyszcza a jednocześnie odżywia skórę głowy nie przeciążając jej. Włos jest miękki i sprężysty. Nie przetłuszcza się zbyt szybko. Konsystencja produktu oraz wytwarzanie myjącej piany są zadowalające. Kosmetyk naturalny ???????? co ujmuje moje serduszko. Polecam z czystym sumieniem.