Lakiery klasyczne

Catrice Sheer Beauties Nail Polish Lakier do paznokci

• 11 lutego 2025 o 6:59
    piękny i delikatny efekt
    Należę do grona osób, które nie lubią hybrydowych paznokci i intensywnie kolorowych. Uwielbiam efekt naturalnych i zadbanych paznokci z delikatnym kolorem takim półprzezroczystym Długo nie mogłam znaleźć takiego lakieru dlatego zużyłam wiele odżywek Eveline, które miały delikatny kolor. Na przeciw moim oczekiwaniom wyszła firma Catrice. Te lakiery są spełnieniem moich oczekiwań jeżeli chodzi o naturalny efekt. Paznokcie wyglądają na pięknie zadbane i nie ani trochę sztucznego efektu. Moim ulubionym kolorem jest taki wpadajacy w brzoskwioniowe tony ale teraz testuję też inne odcienie. Opakowanie nie jest jakimś dziełem sztuki. Na pędzelku znajduje się taka nakładka, która stanowi zakrętkę i zdarza się, że przywiera ona zbyt mocno do butelki i się odrywa gdy chcemy odkręcić lakier. Mam też zastrzeżenia co do trwałości ponieważ ta mogłaby być dłuższa. Plusem jest za to łatwość aplikacji i to,że nawet nie trzeba się za bardzo starać podczas nakładania a lakier i tak będzie się ładnie prezentował.
    Zalety:
    • piękne i naturalne kolory
    Wady:
  • 24 lutego 2024 o 21:01
    Idealny
    Zacznę od tego, że baaardzo trudno znaleźć dobry, półprzezroczysty lakier który będzie miał idealny stopień krycia i nie będzie robił smug. Ten lakier to jest wprost ideał dla mnie. Gdy kupiłam pierwszy odcień (01 Milky Not Guilty, czyli biały) i wypróbowałam go, od razu poleciałam po dwa kolejne. Lakier ma bardzo ładne, delikatnie krycie. Jest półprzezroczysty, ale nadaje delikatny odcień. Zawsze nakładam dwie warstwy, bo wtedy efekt najbardziej mi się podoba. Niektóre odcienie mają delikatne, niebieskawe drobinki, ledwo widoczne gołym okiem, które dają wizualny efekt wybielenia paznokcia. Wygląda to naprawdę ładnie! Rozprowadza się gładko i co najważniejsze - równo! Praktycznie w ogóle nie smuży, co rzadko się zdarza w tego typu lakierach! Zazwyczaj trzeba się napracować, żeby paznokieć był równo pomalowany, a tutaj raz-dwa i gotowe. Trwałość jest bardzo w porządku - u mnie wytrzymuje tydzień bez odprysków. Schnie również bardzo szybko. Mam 3 kolory (01, 02 i 03), których używam na zmianę i praktycznie nie maluję już paznokci niczym innym! To jest moje paznokciowe odkrycie ostatnich miesięcy i zachwyt nie przemija!
    Zalety:
    • Kolor
    • Półprzezroczysty efekt
    • Łatwość malowania
    • Szybkie wysychanie
    • Brak smug
    Wady:
    • Brak!
  • 5 lutego 2024 o 10:53
    Takiego lakieru półprzeźroczystego szukałam
    Ten lakier jest naprawdę świetny! Kolorem, który wybrałam był Milky not Guilty. Przy nałożeniu jednej warstwy lakier jest praktycznie przeźroczysty, przy dwóch-trzech warstwach otrzymujemy piękny mleczny efekt o różnych intensywnościach. Lakier świetnie się nakłada, daje on gładką warstwę i naprawdę ładnie na paznokciu. Pędzelek jest szeroki i bardzo wygodny w użyciu. Jest dość trwały, żadne odpryski nie pojawiły się u mnie do 5 dnia. Na pewno wypróbuję też inne kolory, bo bardzo lubię naturalny półprzeźroczysty look. Efekt clean girl gwarantowany!

Zobacz także inne Lakiery klasyczne