Maseczki pod oczy

Nacomi Aqua Hydra Skin, Nawilżający koktajl do twarzy 3 w 1 'Błyskawiczne nawilżenie'

Nacomi Nawilżający koktajl do twarzy 3w1 85ml
Nacomi Bio 3D Skin Lift Liftingujący koktajl do twarzy 3 w 1
Nacomi Aqua Hydra Skin

• 4 kwietnia 2025 o 9:11
    Nacomi Aqua Hydra Skin Sleeping Maski
    Nacomi Aqua Hydra Skin Sleeping Maski - nawilżający koktajl do twarzy 3 w 1. Produkty który zachwyci mnie już swoim opakowaniem, ponieważ znajduje się w tubce o pięknym liliowym odcieniu. Jedyny problem jest taki, że gdy produktu jest mniej trzeba rozciąć opakowanie aby dostać się do maski. Konsystencja jest dość zbita i tłusta, a jej zapach jest dość specyficzny i mi osobiście średnio przypadł do gustu. Natomiast maska jest bardzo wydajna bo ja ja stosowałam przez kilka miesięcy. Jej pojemności to 85 ml, natomiast kosystencja jest zbita i wystarczy niewielka ilość aby dokładnie nałożyć produkt na twarz. W składzie zawiera kolagen morski, elastynę, ekstrakty z miodu i kwas hialuronowy. To co jest fajne w tym produkcie, że można stosować go na dwa sposoby. Jako maseczka i ja głównie tak używałam tego produktu. Czyli nałożyć grubą warstwę, zostawić na 15 minut i zmyć lub jako serum czyli nałożyć cienką warstwę i zostawić. Jako posiadaczka skóry suchej jestem bardzo zadowolona z tego produktu bo świetnie nawilża skórę, powoduje, że staje się gładka i delikatna w dotyku. Delikatne zmarszczki wygładza i ujędrnia.
    Zalety:
    • działanie
  • 28 lutego 2025 o 15:00
    Ratunek dla podrażnionej skóry
    Pierwsze wrażenie było nie najlepsze, gdyż koktajl pozostawiony na noc na twarzy strasznie kleił się do włosów, do poduszki itp. Podejrzewałam ten produkt nawet o zatykanie porów i już chciałam oddać…teściowej ???? na szczęście dałam mu kolejne szanse. Zaczęłam go zmywać po godzinie i efekt był wow- skóra wygładzona, napięta, odświeżona, mięciutka, pory mniej widoczne. Ale to jeszcze nic. Po kwasie u kosmetyczki moja skóra wyglądała dramatycznie przez kilka dni. Aż przypomniałam sobie o tej masce. Tym razem zostawiłam ją na noc i rano zero zaczerwienień, zero odstających suchych skórek, zero szorstkości, zero spierzchnięcia. Cud miód. Polecam maskę stosować na co dzień, jako maskę bankietową oraz trudnych dla skóry sytuacjach. ????
    Zalety:
    • rewelacyjne działanie - odżywia, wygładza, łagodzi
    • dobry skład
    Wady:
    • jako maska całonocna nie wchłania się całkiem tylko do rana klei do włosów, do poduszki itp.
  • 3 lutego 2025 o 11:10
    Odżywczo-nawilżająca bomba dla cery suchej i podrażnionej.
    Nie wiem jak to możliwe, że tak późno sięgnęłam po tę maseczkę... Chyba z racji tego, że jeśli maska mi nie podpasuje to ciężko mi zużyć całą tubę, a tutaj mamy 85ml maseczki co jest dużą gramaturą, więc chętniej sięgałam dotychczas po produkty w saszetkach na 2-3 użycia. Jednak marzyłam o tym, by mieć swój taki nawilżająco-kojący hit w większej wersji, bowiem suchość i nadwrażliwość jest moim problemem i tutaj dobrze mieć stały, sprawdzony produkt, na który zawsze możemy liczyć i do którego wracamy w sytuacjach kryzysowych, ale i sięgamy regularnie dla podtrzymania dobrej kondycji skóry. I ja taki produkt znalazłam i jest nim właśnie "Nawilżajacy koktajl" od Nacomi. Maseczkę możemy używać na 3 sposoby (maska na 15-20min lub całonocna albo dodatkowa warstwa pod krem), jednak ja od początku stosuję ją jak klasyczną maseczkę, czyli trzymam 20min po czym spłukuję letnią wodą. Aplikuję ją regularnie od kilku tygodni i przez ten czas zauważyłam następujące efekty: 1. Maseczka wręcz wpija się w skórę, więc to idealny dla mnie kosmetyk, który przenika w głębsze warstwy skóry (tutaj obietnica producenta spełniona), dzięki temu realnie poprawia stan cery a nie tylko działa powierzchownie. 2. Cera po jej użytkowaniu jest niesamowicie promienna, a tę promienność daje właśnie odpowiednio duże dostarczenie nawilżenie skórze. 3. Nawilża lepiej niż niejedno drogie serum nawilżające i to się czuje i widzi. Zniknęły mi suche skórki, matowość, szorstkość, ściągnięcia skóry. 4. Przywraca komfort skórze, która staje się elastyczna, a co za tym idzie mniej podatna na utrwalanie/pogłębianie zmarszczek, mogę śmiało powiedzieć, że twarz nabiera młodzieńczej jędrności. 5. Koi i łagodzi wszelkie podrażnienia czy to wynikające zbyt agresywnym kosmetykiem złuszczającym czy będące wynikiem czynników zewnętrznych lub innych mechanicznych. 6. Regularnie stosowana chroni przed wyparowaniem nawilżenia, a także pomaga w odbudowie bariery hydrolipidowej. 7. Wygładza naskórek na tyle, że zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek, podkreślam, że drobnych, nie wiem jak będzie na tych głębszych i liczniejszych. Dodatkowo: - pachnie tak pięknie ciepło i otulająco, podobny zapach ma maseczka glinkowa od Nacomi dla cery naczynkowej w tej samej tubie, ale tutaj jeszcze czuć nuty jakby jakiegoś mleczka - maska jest dobrze "mokra" choć jest kremowa to niektóre są tępe na skórze i zastygają na mat, ta jest naprawdę taka odżywcza, że nawet po 20min na twarzy widać mokrość a nie suchy mat, co dla cery suchej jest zbawienne - dobrze spłukuje się samą letnią wodą i to na tyle, że nie czuję po niej żadnej tłustości czy klejenia, czuję jakbym miała twarz nasączoną w taki poprawny sposób - bardzo wydajny kosmetyk, ja nie daję jej jakiejś grubej warstwy, a efekty są i tak rewelacyjne, a skóra odżywiona
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • rozświetla
    • uelastycznia
    • ujędrnia
    • koi podrażnienia
    • łagodzi swędzenie i ściągnięcia
    • przywraca skórze komfort
    • zabezpiecza skórę przed wyparowaniem nawilżenia
    • minimalizuje widoczność zmarszczek
    • odżywia
    • regeneruje
    Goya5
    28 stycznia 2025 o 9:01
    bez MIKROPLASTIKU-zdrowy skład, polecam do skóry suchej, podczas kuracji retinoidalnej, kwasowej
    W maseczkach jest ważny fakt, że są substancje aktywne, które wnikają w głębsze partie skóry, aby działały w sposób efektywny i długofalowy. Z tego też powodu maseczki tzw. domowe nie specjalnie działają, gdyż nie mają takich nośników. Warto zatem przeanalizować skład i wiedzieć, co dany składnik nam dobrego poczyni. Oczywiście nie łudźmy się, że po jednym razie znikną zmarszczki i będziemy piękni...w tym działaniu ważna jest systematyczność.. Olej ze słodkich migdałów to prawdziwy skarb w kosmetyce. To emolient zawierający witaminę E – naturalny antyoksydant, który staje na straży młodości naszej skóry, oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B6), wspierające jej regenerację, oraz niewielkie, ale znaczące ilości witamin A i D. Dodajmy do tego fitosterole i minerały, a otrzymamy prawdziwy eliksir młodości dla skóry i włosów. Glycerin to hydrofilowa substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, dzięki czemu pełni rolę promotor przenikania – ułatwia w ten sposób transport innych substancji w głąb skóry. Olej z nasion sacha inchi jest bogatym źródłem kwasów omega 3, omega 6 oraz omega 9. Należy do emolientów. Tworzy na powierzchni skóry ochronny film. Jest antyoksydantem. Zapobiega uszkodzeniom skóry spowodowanym działaniem wolnych rodników. Działa łagodząco, zapobiega podrażnieniom. Polecany do pielęgnacji skóry suchej oraz wrażliwej. Pantenol jest humektantem – wiąże i zatrzymuje wodę w naskórku, a tym samym zapobiega suchości skóry, łuszczeniu się naskórka, nieprzyjemnym odczuciom ściągnięcia, kłucia, czy swędzenia skóry. Zmniejsza przeznaskórkową utratę wody (TEWL). Polecany jest do stosowania nie tylko w profilaktyce suchości skóry, ale również do pielęgnacji skóry dotkniętej AZS, rybią łuską, kontaktowym zapaleniem skóry czy łuszczycą. Stymuluje podziały komórek naskórka, łagodzi podrażnienia, nawilża i zmiękcza naskórek, poprawia strukturę naskórka, stymuluje namnażanie fibroblastów i tworzenie nowego naskórka w miejscach uszkodzeń i ubytków skóry, jednym słowem przyspiesza gojenie ran. Olej Sacha Inchi jest skarbnicą kwasów nienasyconych w tym omega 3 o działaniu przeciwzapalnym, gojącym i odmładzającym. Nienasycone kwasy tłuszczowe oleju pozwalają zachować równowagę lipidową skóry, są niezbędne dla tworzenia ochronnej bariery naskórka. Ten niezwykle cenny olej wygładza skórę poprawiając jej teksturę. Olej Sacha Inchi działa odmładzająco, przeciwzapalnie, nawilżająco i regenerująco na skórę. Zalecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, odwodnionej, skłonnej do podrażnień i tworzenia się przebarwień, hamuje proces tworzenia się zmarszczek. Tocopheryl acetate to witamina E w formie estru, antyoksydant, zapobiega TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwawienie skóry. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Ekstrakt z liści aloesu działa przeciwzapalnie, bakteriobójczo, regenerująco i nawilżająco. Idealny surowiec do produktów kosmetycznych gojących, przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczowych. Zawiera antyoksydanty, które pomagają w walce z oznakami starzenia się skóry, takimi jak zmarszczki i utrata elastyczności. Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym i kojącym, jest idealny do łagodzenia podrażnień, zaczerwienień i stanów zapalnych skóry. Przyspiesza proces regeneracji skóry, wspierając jej naturalną odbudowę. Ekstrakt z miodu to humektant, działa odżywczo na skórę, nawilża, poprawia koloryt. Jest silnym antyoksydantem, wygładza i zmiękcza skórę. Oczyszcza z zaskórników, goi stany zapalne, dodaje blasku. Zawiera witaminy B6, B12 i C oraz taminę, niacynę, kwas pantotenowy, ryboflawiną, aminokwasy, magnez, wapń, żelazo, miedź, mangan, potas, sód, fosfor i cynk. Składnik ten przy zbyt częstym stosowaniu może nasilać problemy trądzikowe oraz powodować wypryski i zaskórniki. Kosmetyków z tym składnikiem powinny unikać osoby z alergią na miód pszczeli. Hydrolizat protein ryżu składa się głównie z peptydów, aminokwasów i białek. To humektant, który jest odpowiedzialny za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu nawilża, a także kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę. Ta maseczka to bogactwo humektantów, emolientów, oraz nośników przenikania aktywnych substancji w głąb skóry, aby jej działanie było długotrwałe, realne i działało anty-aging. Sporo tutaj substancji odżywczych, łagodzących zaczerwienienia, świąd skóry, podrażnienia, a zatem polecam do stosowania dla skór suchych, dojrzałych, podczas kuracji retinoidalnej ( tu nie ma retinolu-przypominam), odwodnionej, wymagającej odbudowy płaszcza hydrolipidowego. Wspomniany na opakowaniu kolagen i elastyna morska nie przenikają w głębsze partie skóry , ale są świetnym nośnikiem innych substancji aktywnych-ich cząsteczki są zbyt duże, ale osadzają się na powierzchni skóry i w ten sposób niejako wtłaczają inne substancje. Opakowanie jest ładne, maseczka ma substancję kremową, o delikatnym kwiatowym zapachu, ale warto upolować ją na promocji..można ją zastosować na noc, jak i na określony czas. Skóra po niej na pewno jest dobrze nawilżona, odżywiona, ukojona. Mega fajna produkt! Tymbardziej, że skład jest zdrowy, bez fatalnego mikroplastiku, kancerogenów, parabenów itp.
    Zalety:
    • Po dokonanej analizie składu uważam tę maseczkę za cenne źródło lipidów, antyoksydantów, witamin, humektantów, emolientow, tym bardziej, że skład jest zdrowy, bez fatalnego mikroplastiku, kancerogenów, parabenów itp.
    • Polecam do stosowania dla skór suchych, dojrzałych, podczas kuracji retinoidalnej, odwodnionej, wymagającej odbudowy płaszcza hydrolipidowego.
    • faktycznie realnie wpływa na nawilżenie i odżywienie skóry w głębokich partiach, ze względu na połączenie aktywnych składników i dużej ilości ich nośników
    • produkty Nacomi często można znaleźć w cenie promocyjnej
    Wady:
    • produkt zawiera Phenoxyethanol - to substancja konserwująca, działa bakteriobójczo, wspiera on działanie innych substancji zawartych w preparatach kosmetycznych, ale nie może być używana przez kobiety w ciąży i matki karmiące ( ta grupa klientek nie może używać też kwasów i retinolu, ale może używać tripeptyd miedziowy), gdyż wchłania się przez skórę do krwioobiegu.
    • mój produkt zawiera nieco zmieniony skład, w którym jest ekstrakt z miodu- składnik ten przy zbyt częstym stosowaniu może nasilać problemy trądzikowe oraz powodować wypryski i zaskórniki. Kosmetyków z tym składnikiem powinny unikać osoby z alergią na miód pszczeli. Nie piszę tego jako wadę produktu, ale raczej uwagę..(miód ma cudowne właściwości dla osób, które nie mają przeciwskazań i skórę problematyczną)
  • 9 stycznia 2025 o 15:33
    Ekspresowe nawilżenie
    Używam Nacomi Aqua Hydra Skin od kilku miesięcy i muszę przyznać, że jestem zachwycona. Konsystencja jest lekka, szybko się wchłania, a skóra od razu czuje taką dawkę świeżości i nawilżenia. Mam cerę raczej suchą, zwłaszcza zimą, i ten produkt naprawdę daje radę. Nie zostawia tłustego filmu, co dla mnie jest bardzo ważne. Zapach? Delikatny, przyjemny – nic nachalnego. No i ten efekt "błyskawicznego nawilżenia" faktycznie jest odczuwalny, więc nie jest to tylko chwyt marketingowy. Lubię używać go rano pod makijaż, bo pięknie przygotowuje skórę, ale wieczorem po demakijażu też fajnie się sprawdza. Za tę cenę? Ideał! ????

Zobacz także inne Maseczki pod oczy