Szampony do włosów

Hair Code OLO, Nawilżający szampon do włosów

• 8 marca 2025 o 20:36
    Jest ok, ale nie robi efektu wow...
    Polubiłam się z marką z tą marką na tyle, że chciałam przetestować wszystkie szampony. Wersja nawilżająca spodobała mi się najmniej, chociaż jest to w porządku szampon do codziennego stosowania. Najmniej z nich wszystkich odbija włosy od nasady i czuję, że potrzebuję większego oczyszczenia, które zapewnia mi szampon oczyszczający i łagodzący z tej serii. Dobrze się pieni i rozprowadza na skórze głowy. Jest praktycznie bezzapachowy, co jest dla mnie na plus. Opakowanie jest minimalistyczne, chociaż sam dozownik/aplikator nie jest zbyt wygodny w użyciu i potrafi się czasami zapychać. Ogólnie uważam, że jest ok, ale z racji że moja skóra głowy wymaga większego oczyszczenia to w przyszłości będę decydowała się na wersję oczyszczającą i łagodzącą. Dużym plusem jest jednak wydajność. Szampon wystarczył mi na około 1,5-2 miesiące używania, a kosztował zaledwie 17 zł.
    ka_asia
    15 września 2024 o 9:27
    Niespodziewany strzał w 10
    Potrzebowałam jakiegoś szamponu do codziennego mycia, obok szamponu do blond włosów i do włosów przetłuszczających się. Zupełnie przypadkiem po niego sięgnęłam a okazał się super! Już podczas mycia czuć, że włosy stają się bardziej miękkie. Muszę myć włosy codziennie, a po nim mogłam wydłużyć niemycie włosów o 1 dzień ???? Lepiej sprawuje się od koreańskiego szamponu Masil z Octem Jabłkowym i Probiotykami. Zdecydowanie zgodność z opisem producenta - mam zupełnie inne spostrzeżenia niż poprzedniczka.
    Zalety:
    • nawilżający
    • zmiękczający
    • ułatwiający rozczesywanie
    • włosy się nie puszą
    • włosy pozostają dłużej świeże
    Wady:
    • nie zauważyłam
  • 19 kwietnia 2024 o 14:47
    HAIR CODE
    Od jakiegoś czasu przyglądałam się tym kosmetykom do pielęgnacji włosów w Rossmannie, i w końcu skuszona promocją postanowiłam je kupić. Jestem zadowolona z tego szamponu i myślę, że kupię inne szampony z tej marki. -wydajny -atrakcyjna cena -dobrze się pieni -nie plącze włosów -oczyszcza skórę głowy -ładny zapach -nie podrażnia skóry głowy -dostępny w popularnych drogeriach Rossmann
    Trissh
    9 stycznia 2024 o 18:17
    Gdzie to nawilżenie!
    Opakowanie i te wszystkie obietnice na szamponie no "kupiły" mnie bo myślałam, że znalazłam idealny produkt. Bo przecież miał: -łagodnie oczyszczać, nawilżać, nadawać miękkość, a na dodatek miał się sprawdzić do suchych puszących się włosów i miał ułatwiać rozczesywanie chociaż z tym nigdy nie miałam problemu. Produkt dosłownie dedykowany dla moich włosów bo właśnie tego wszystkiego potrzebowałam. Jak dla mnie ogromne rozczarowanie zacznę od tego, że nie nawilża po myciu mam tak suche włosy, że to jest jakiś dramat (nawet maska do zadań specjalnych nie pomaga z tym produktem.) Miękkości nie ma niestety żadnej raczej włosy są okropnie matowe. Co do oczyszczania nie jest najgorzej. Okropnie kołtuni moje włosy że nawet nie mogę ich rozczesać już podczas mycia to czuć. Nie pomaga na puszenie po wysuszeniu włosy spuszone, suche i matowe. Opakowanie produktu jest lekkie. Szampin ma lekko galaretkowatą konsytencje, średnio się pieni. Zapach przyjemny.
    Zalety:
    • Nienarzucający się zapach
    Wady:
    • Brak Nawilżenia
    • Brak Miękkości Włosów
    • Plącze Włosy
    • Włosy są Matowe
    • Nie Przeciwdziała Puszeniu Się Włosów
    • Ciężko Rozczesać Włosy