Odżywki do włosów

Prosalon Soft & Silky, Detangling Spray Spray ułatwiający rozczesywanie włosów

• 9 grudnia 2023 o 7:50
    Pomaga rozczesać ciężkie włosy
    Spray sprawdził się na moich włosach fenomenalnie m. Moje włosy po umyciu nawet z odżywka są strasznie ciężkie do rozczesania , są grube , falowane , bardzo się placza. Kiedy używam sprayu zdecydowanie łatwiej się rozczesują, włosy ponadto są miękkie lśniące i od razu lepiej się układają. Polecajka ;)
  • 9 grudnia 2023 o 6:35
    Nie, nie, nie
    Mam bardzo ciężkie w rozczesywaniu włosy. Nie tylko muszę używać do tego odpowiedniego akcesorium, inaczej powyrywałabym je przy czesaniu, ale też odpowiedniej odżywki ułatwiającej ten czasochłonny (w moim wypadku) obowiązek, do tego sprayu, który ma też w tym pomagać i jeszcze serum. Wiem, dużo tego, ale u mnie się inaczej nie da. Z racji tego, że mam włosy długie, kręcone i wysokoporowate, to są bardzo skłonne do plątania. Szczerze mówiąc mało który produkt pomaga je rozczesać. Wielu producentów tylko deklaruje, że ich kosmetyk to ułatwia, a tak naprawdę mam raptem kilka rzeczy, o których wiem, że pomogą, dlatego usilnie szukam nowych, by rozszerzyć jak najbardziej ten krąg mojej ulgi w cierpieniu ;). Ten spray miał być takim remedium. Przewertowałam skład i zakupiłam. Produkt opisany, jako profesjonalny, zapobiegający plątaniu, idealny do rozczesywania. Niestety już na początku pojawił się problem: czy to wina tej butelki, czy samej konsystencji sprayu, czy jednego i drugiego - ale nie rozpyla się on równomiernie na kosmykach, tylko "wypluwa" za duże porcje płynu i bardzo ciężko spryskać te włosy jednorako. Niestety w ogóle nie pomaga on w rozczesaniu, tylko je moczy i na tym kończy się jego rola. Może przenawilżyć włosy skłonne do tego, lub gdy jest stosowany pod rząd po każdym myciu. Jedynym plusem jest zapach - kosmetyczny, ale bardzo długo się utrzymuje, jak ktoś go polubi, to będzie się mógł nim długo cieszyć. Ja niestety nie polecam produktu, szkoda na niego pieniędzy. Jeśli szukacie pomocy w rozczesywaniu, to darujcie sobie ten kosmetyk i od razu szukajcie czegoś innego.