Emulsje, esencje i boostery

Resibo Skin Mood Booster Rejuvenating Essence Energetyzująca esencja odmładzająca

Kaisja
    8 maja 2024 o 23:47
    Osobiście nie polecam kosmetyków naturalnych do trudnej – mieszanej cery z niedoskonałościami
    Piszę te słowa po dwóch miesiącach trochę może nie tyle męczenia, co stosowania bez przyjemności opiniowanej esencji otrzymanej w prezencie, a zatem bez konieczności wydania na nią wcale nie aż tak małych pieniędzy. Buteleczka jest ładna i wygodna – biały, schludny cylinderek z pompką ułatwiającą dozowanie i zapobiegającą dostępowi tlenu do specyfiku. Za zapach nie mknie ode mnie gwiazdeczka, ale uczciwie przyznaję, że niesłusznie, gdyż jako kosmetyk naturalny, prawdopodobnie pachnie ładnie i wzorcowo, przy czym lekko bije nielubianymi przeze mnie (a na zapachy wyczulona jestem bardzo) tłustawymi, oleistymi nutkami, charakteryzującymi zazwyczaj dobre gatunkowo naturalne kremy. Konsystencja też świadczy o dobrej jakości naturalnym składzie. Esencja jest treściwa, choć przyjemna w dotyku i dobrze się rozprowadzająca na cerze, przy czym na mojej – trudnej, mieszanej z niedoskonałościami, wrażliwej i 40+, wymagała dłuższego, staranniejszego wmasowywania, zanim się wchłonęła, co i tak nie następiło całkowicie, dyskwalifikując dla mnie kosmetyk do stosowania na dzień. Stosowałam go zatem na noc przez ok. 2 miesiące, i choć kosmetyk bardzo dobrze pielęgnował mi cerę, nie wywołując niedoskonałości, a wygładzając ją i ujednolicając, to... nie uwiódł mnie aplikacją, drażnił zapachem, a też nie wchłaniał się całkowicie, więc szczerze mogę go polecić do normalnej, a przede wszystkim zdrowej cery, natomiast sama do niego nie wrócę. Moja buteleczka, aby się u mnie nie zmarnować, zmieniła Dysponentkę, która była z niej bardziej zadowolona ode mnie.
    Zalety:
    • skład – naturalny – witamina C, roślinna tauryna;
    • efekt – nawilżona, ujednolicona, gładka cera bez niedoskonałości (przy stosowaniu jedynie na noc na cerze 40+, wrażliwej, mieszanej, z niedoskonałościami);
    • wydajność – bardzo dobra – używałam esencji przez ok. 2 miesiące, i niewiele ubyło;
    • konsystencja – treściwa, choć przyjemna;
    • opakowanie – ładny, skromny, smukły cylinderek ze sprawie działającą pompką
    Wady:
    • wchłanialność – bardzo słaba dla mojej cery – 40+, wrażliwej, mieszanej z niedoskonałościami – esencji mogłam używać wyłącznie na noc, a i tak lepki film mi przeszkadzał;
    • zapach – charakterystyczny dla dobrych kosmetyków naturalnych – z lekko oleistymi, tłustymi nutkami – do wytrzymania, choć osobiście go nie lubię;
    • cena – kilkadziesiąt złotych za 50 ml – w tej kwocie można już mieć coś, co na mojej trudnej cerze działa lepiej i jest milsze w aplikacji
    Violsaa
    12 marca 2024 o 14:33
    Lekka formulacja, która szybko się wchłania
    Produkt który idealnie nadaje się pod makijaż. Produkt ma bardzo lekką formułę, która szybko się wchłania a jednocześnie pozostawia skórę nawilżoną na cały dzień. Piękne opakowanie oraz opisy na opakowaniu mówiące o obietnicach, które daje produkt. W tym momencie jest to mój ulubiony produkt, jeśli chodzi o markę Resibo. Świetne składy oraz obietnice, które rzeczywiście pozostają dotrzymane. Produkt świetnie się prezentuje- jestem pod jego ogromnym zachwytem i na pewno wrócę do niego :) Produkt jest bardzo wydajny. Konsystencja jest rzadka jednak w niczym to nie przeszkadza.
    Zalety:
    • lekka formuła
    • szybko się wchłania
    • doskonały pod makijaż