Palety do konturowania

Christian Laurent Pour La Beaute Luxury Glam, Multifunkcyjna paleta do konturowania twarzy i makijażu oczu

Christian Laurent

Nasi użytkownicy zostawili 110 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 lutego 2025 o 15:18
    Bardzo dobra paleta za 40 zł
    Swój egzemplarz kupiłam na promocji w Hebe i zapłaciłam za nią 40 zł i myślę, że jak za taką cenę to naprawdę bardzo dobry produkt. Paleta prezentuje się elegancko i ekskluzywnie. Jeżeli chodzi o zawartość to na pewno duży plus za lusterko w środku. Jeżeli chodzi o cienie do powiek to maty nie są jakoś szaleńczo na pigmentowane, ale dają radę w takim dziennym makijażu, ale ten błysk... REWELACJA! Jeżeli chodzi o produkty do twarzy to kolorystycznie jak najbardziej mi odpowiadają, natomiast uważam, że róż powinien być większy, ponieważ pędzel do różu (przynajmniej mój) jest większy niż sam produkt i trochę to utrudnia nabranie produktu. Świetna paleta na wyjazdy.
  • 31 stycznia 2025 o 6:59
    Kreda
    To jest ten wiralowy produkt? No nie wierzę! Może w latach 90 byłby hitem, ale obecnie to jest straszna słabizna (⁠●⁠_⁠_⁠●⁠) Produkty są kredowe, strasznie się sypią. Lekkie muśnięcie pędzlem i mamy sproszkowany produkt w wyprasce. Ponadto zachowują się dosłownie jak kreda. Na pudrze matującym robią plamy, ciapki. Na pudrze satynowym, z poślizgiem jeszcze jako tako idzie nałożyć. Rozświetlacz to sucha perła. Wygląda jak cień do powiek starego typu. A same cienie? To ten sam produkt co pudry, czyli sypią się, są kredowe, mają znikomą pigmentację, a błysk jest perłowy. W porównaniu do palety AA, Christiana Laurent'a dzieli przepaść. Ale w drogerii jest mnóstwo lepszych produktów już o zupełnie współczesnych formułach, choćby Lovely czy Nam - to są o niebo lepsze formuły. Tak słabych produktów nie używałam już od lat. Mój szok sięgnął zenitu, jakim cudem w tym stuleciu, ludzie zachwycają się tym produktem. Cena 89.90 jest kosmiczna za tak słaby wytwór.
  • 21 stycznia 2025 o 22:33
    Cudo pod każdym względem!
    Zaczynając od opakowania, piękne (mimo, że się bardzo palcuje ????), solidne, wygodne w otwieraniu, z dużym, porządnym lusterkiem. Bronzer ma przepiękny, idealny na codzień kolor, super pigmentacja. Pigment jest moim zdaniem świetny - nie za mocny, by zrobić sobie nim plamę, ale też nie zbyt słaby, że trzeba bez konca dokładać. Idealny do makijażu dziennego, równomiernie się rozprowadza, cudo :) Róż, tak jak powyżej. Świetny pigment, wspaniałe rozprowadzanie, no i ten kolor! Rozświetlacz jest czymś pomiędzy taflą a delikatną drobiną, nic oślepiającego, ale jest w punkt moim zdaniem :) Cienie do oczu również fajne do podkreślenia załamania, jasny kolor dobrze napigmentowany, fajnie rozjaśnia powiekę, a błysk jest po prostu przepiękny ???? Jeden mały minus za to, że cienie mocno się sypią przy nabieraniu na pędzel, ale patrząc na całokształt - zupełnie mi to nie przeszkadza. Idealny zestaw w podróż, zwłaszcza do szybkiego makijażu dziennego, który z tą paletką zawsze wyjdzie świeżo i schludnie :) bardzo polecam!
    Zalety:
    • Duże lusterko
    • Pigmentacja
    • Brak plam
    • Wielofunkcyjność
    • Kompaktowość
    Wady:
    • Delikatne osypywanie przy nabieraniu na pędzel
  • 17 listopada 2024 o 12:27
    Podróżna paleta
    Ta paleta miała swoje 5 minut na początku roku. Pamiętam że wiele znanych Youtuberek zachwalało ją i zachęcało do zakupu. Śmiało można ją nazwać viralowym produktem. Nawet na Wizażu było można przetestować kosmetyki Christiana Laurenta ale niestety nie było mi to dane. Paleta mi się spodobała więc kupiłam ją niedawno online ze strony Hebe za 40zł. Stwierdziłam że będzie to fajny wielofunkcyjny produkt na wyjazdy aby ograniczyć swój kosmetyczny bagaż . Zazwyczaj na urlopie nie maluje się ale mieć taką paletkę w walizce tak na wszelki wypadek wydało mi się super pomysłem. Kiedy otwarłam paczkę poczułam mały powiew luksusu. Paleta wygląda zjawiskowo i elegancko . Złote pudełeczko przypomina kosmetyk z wyższej półki . Oczywiście szybko zostają na niej odciski palców ale wystarczy przetrzeć chusteczka i znowu wygląda ładnie:) W środku mamy lusterko, 4 cienie w brązowej tonacji , róż, bronzer, rozświetlacz. Na powierzchni każdego mamy wytłoczone opisy do czego dany kolor używać. * Róż jest matowy w kolorze takiego zdrowego rumieńca, troszkę cukierkowy. Dobrze się nanosi na policzek i równomiernie rozkłada. Nie wyciera się i nie blednie w ciągu dnia. Ma mocny pigment. Ma dosyć małą powierzchnie więc ciężko manewrować pędzlem a do tego troszkę się sypie brudząc wszystko dookoła. *Bronzer - matowy i raczej w ciepłej tonacji. Do konturowania na pewno się nie nada ale do ocieplenia twarzy jak najbardziej. Z jego trwałością jest gorzej niż z różem, mam wrażenie że szybciej znika. Rozświetlacz ma dość ciemną bazę i u osób z bardzo jasną cerą będzie się mocno odcinał. Niby ładnie ale gdyby był ciut jaśniejszy byłabym bardziej zadowolona. Elegancko wygląda na policzku, daje taflę ale ma w sobie też małe widoczne drobinki. Nie jest mocny. Wszystkie produkty mają miękką aksamitną konsystencję, nie do końca mi ona odpowiada, jest taka „wilgotna” .Ciężko mi ją opisać ktoś określił ją jako masełkową. Troszkę się osypują i pylą ale nie ma tragedii. Ja stawiam na mocny makijaż oczu nawet gdy są to kolory beżowo- brązowe ale muszą mieć one taką głębie koloru. Tutaj jest raczej dość słabo. Największym atutem jest iskrzący cień. Idealnie miękki, błyszczący i utrzymujący się na powiece cały dzień. Spokojnie mógłby robić za rozświetlacz . Czy ta paleta to taki hit? Ogólnie pomysł fajny, kolory w miarę uniwersalne ale wg mnie czegoś jej brakuje. Każda z nas ma inny odcień skóry, tonacje, preferencje więc ciężko stworzyć kosmetyk który każdemu by się podobał . Ja osobiście zmieniłaby troszkę odcień rozświetlacza i dodała pigmentu cieniom. Cena 40 zł jest słuszna jeśli chodzi o wykonanie, wielofunkcyjność i jakość produktu.
    Zalety:
    • Mała kompaktowa paletka
    • Elegancki design
    • Cena promocyjna 40zł
    • Dostępność
    • Trwałość produktów
    • Pigmentacja na co dzień, nie jest bardzo intensywna
    • Brak podrażnienia skóry
  • 7 września 2024 o 2:38
    Viralowy produkt, ale nie dla mnie
    Multifunkcyjna paletka do konturowania twarzy i makijażu oczu, Christian Laurent Luxury Glam, stała się w pewnym momencie, viralowy kosmetykiem na portalach społecznościowych. Szczerze mówiąc, to miałam wobec niej spore oczekiwania. Czy ta paletka spełniła je? I tak, i nie... Jeśli chodzi o część, do konturowania twarzy, to mam tylko jeden zarzut. Moim zdaniem róż i rozświetlacz, powinny być zamienione miejscami. Wydaje mi się, że to rozświetlacza może być mniej niż różu, gdyż nakłada się go mnie. Ale to jest tylko drobnostka i moje, subiektywne zdanie. Jeśli chodzi o kolory, konsystencję i użytkowanie produktów do konturowania twarzy, to wszystko jest w porządku. Może jedynie bronzer i róż, za bardzo się pylą przy nabieraniu pędzlem. Niestety jeśli chodzi o cienie do powiek, to tutaj mam już większe zastrzeżenia. Jak na mój gust i w porównaniu do nawet drogeryjnych cieni, te są za mało napigmentowane. Żeby zrobić makijaż dzienny, musiałam się na machać pędzlem. Dlatego nie wyobrażam sobie, zrobić nimi makijażu wieczornego. Na brawa zasłyguje tutaj, tylko cień błyszczący, gdyż jest naprawdę piękny i świeci zacnie. Gdyby nie te cienie matowe, byłaby to dla mnie doskonała paletka na wyjazdy. Ile mniej "szpargałów" bym miała w kosmetyczce. Dodatkowym atutem, jest opakowanie, które zrobione jest dobrego i grubego plastiku, w kolorze złotym. Do tego w środku jest świetne lusterko, którego wielkość pozwala na zrobienie całego makijażu. Tylko te cienie......
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl