Maseczki w płachcie

Verdenic Witamina C, Rozświetlająca maska na tkaninie

• 3 sierpnia 2024 o 15:09
    Jest ok ale ja nie lubię masek które zostawiają lepki film na skórze
    Maseczki w płachcie to łatwy sposób na szybkie poprawienie stanu cery. Zawsze mam zapas w szafce. Są tam różne rodzaje: nawilżające, rozświetlające, oczyszczające -stosuje według potrzeb mojej skóry. * Opakowanie Maska zapakowana jest w bardzo ładną saszetkę która kupiła mnie energetyzującym żółtym kolorem i soczystym plastrem grejpfruta. Bardzo mi się taka grafika podoba bo daje mi wrażenie ze w środku będzie dużo ekstraktów roślinnych. * Skład Nakładając sobie coś na twarz chciałabym aby było to jak najbardziej przyjazne dla skóry a składniki nasycały ją witaminami, ekstraktami itp Tutaj już na początku składu mamy witaminę C- antyoksydant o działaniu rozjaśniającym i rozświetlającym ekstrakt z grejpfruta - oczyszcza skórę dzięki polifenolom działa przeciwutleniajaco kofeinę - zmniejsza cienie, opuchnięcia, pobudza drenaż Są też składniki nawilżające i łagodzące takie jak betaina, pantenol, alantoina Jest też kilka konserwantów i olejki eteryczne na które trzeba uważać będąc właścicielką skóry wrażliwej. Zawiera 97% składników pochodzenia naturalnego Produkt wegański , wyprodukowana bez cierpienia zwierząt. Materiał biodegradowalny. * Sama maseczka jest bardzo dobrze wykrojoną. Na moją twarz pasuje jak ulał ale zdaję sobie sprawę że każda z nas jest inna i komuś może aż tak nie pasować. Nasączenie esencja jest mocne i dużo płynu zostaje w saszetce .Można później go wykorzystać na dekolt lub szyję Po nałożeniu jej na skórę poczułam delikatne ciepło. Czy to już działanie składników aktywnych czy delikatne podrażnienie za które mogą być (bo tego nie wiem ) odpowiedzialne olejki eteryczne . Mamy ich tu aż 4- geraniol, limonen, linalool, citronellol. Nie było to jakoś bardzo uciążliwe, nieprzyjemne abym zdenerwowała się i przerwała zabieg. Po 20 minutach zdjęłam płachtę a skóra nie była zaczerwieniona. Niestety esencja nie wchłonęła się i pozostawiła lepką warstwę na twarzy. Po chwili zaczęło to przysychać i strasznie ściągać skórę. Pobiegłam do łazienki i zmyłam wszystko wodą. Ten element dyskwalifikuje w moich oczach tą maskę i na pewno nie kupie jej ponownie. A co ona zrobiła dobrego z moją skóra? Faktycznie delikatnie rozjaśniła i nadała blasku. Zmniejszyły się oznaki zmęczenia po całym dniu pracy .Tyle. Niestety miałam większe oczekiwania ale spokojnie mogę dać 4*
    Zalety:
    • skład
    • działanie takie sobie ale nie jest najgorzej
    Wady:
    • esencja całkowicie się nie wchłania
    • delikatnie czuć ciepło po nałożeniu
  • 12 lipca 2024 o 16:53
    Świetna maseczka dla każdej skóry
    Używa od:próbka
    Kupiłam tą maseczkę w markecie Dino za niewielką kwotę bo lubie kosmetyki marki Verdenic które są niedrogie ale skuteczne w codziennej pielęgnacji skóry.Rytuał pielęgnacyjny z użyciem tej maseczki to sama przyjemność, skóra dzięki niej jest dobrze nawilżona,gładsza i wyraźnie promienna a to za sprawą składników i ekstraktów pochodzenia naturalnego w tym witaminę C które to dobrze działają dla dobra skóry twarzy.Jedna kuracja starcza aby skóra była wyraźnie promienna więc uważam że warto ją zakupić i wypróbować , polecam.
    Zalety:
    • Dobra jakość produktu w korzystnej cenie, działanie nawilżające i odżywiające
    Wady:
    • Nie wymienię

Zobacz także inne Maseczki w płachcie