Eveline Cosmetics prezentuje innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie intensywnej pielęgnacji skóry – Serum Shot z linii Face Therapy Professional. To specjalistyczny produkt do codziennej kuracji, który jest idealny dla osób po 50. roku życia, zapewniając intensywną odbudowę bariery hydrolipidowej skóry i redukcję przesuszeń.
Kluczowe składniki:
- 6x Ceramidy: Kluczowy komponent w utrzymaniu spójności naskórka, ceramidy poprawiają jego elastyczność i szczelność.
- Lipidy: Działają nawilżająco, pozostawiając skórę miękką i gładką.
- Witamina B12: Aktywnie wspiera odbudowę warstwy ochronnej skóry, ogranicza suchość i działa przeciw zaczerwienieniom.
Serum jest szczególnie polecane dla skóry wrażliwej, która została naruszona poprzez czynniki zewnętrzne takie jak kuracje kwasami, peelingami czy zmiany klimatyczne. Jest to idealny wybór dla skóry wymagającej intensywnej regeneracji i głębokiego nawilżenia. Eveline Cosmetics zapewnia skoncentrowane działanie serum, które jest odpowiedzią na potrzeby dojrzałej skóry. Serum Shot jest szybko wchłaniane i może być stosowane jako samodzielny produkt lub jako część złożonej rutyny pielęgnacyjnej.
5 maja 2026 o 14:15
Budżetowe serum z ceramidami ratunek dla suchej skóry
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Używam tego serum już jakiś czas,ma lekko olejkową konsystencję, ale szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Skóra po nim jest od razu bardziej miękka i przyjemna w dotyku.
Najbardziej zauważyłam poprawę nawilżenia zniknęło uczucie ściągnięcia, a cera wygląda na bardziej wygładzoną. Przy regularnym stosowaniu skóra jest bardziej elastyczna i mniej podatna na przesuszenia.Nie jest to może efekt wow po kilku dniach, ale jako codzienne serum odżywcze sprawdza się naprawdę dobrze, zwłaszcza jeśli ktoś ma cerę suchą albo naruszoną barierę hydrolipidową.Duży plus za cenę i wydajność jak na taki skład ceramidy,lipidy, witamina B12 to naprawdę fajna, budżetowa opcja 🤩🫶
2 maja 2026 o 8:49
To dobre, budżetowe serum na poprawę nawilżenia.
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Używałam tego serum głównie wieczorem i całkiem dobrze się u mnie sprawdziło. Ma lekką, lekko olejkową konsystencję, która dobrze się wchłania i zostawia skórę przyjemnie miękką. Faktycznie daje uczucie nawilżenia i odżywienia, szczególnie przy bardziej suchej cerze. Po kilku użyciach zauważyłam, że skóra jest bardziej wygładzona i mniej ściągnięta. Minusem może być to, że przy cerze mieszanej lub tłustej może być trochę za ciężkie. Zapach jest delikatny i raczej nie przeszkadza. Opakowanie z pipetą jest wygodne i pozwala na precyzyjne dozowanie. To dobre, budżetowe serum na poprawę nawilżenia, ale bez spektakularnych efektów.
24 kwietnia 2026 o 8:37
Fajne serum ceramidowe
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Serum ma bardzo przyjemną konsystencję. W miarę szybko się wchłania. Dobrze działa, zwłaszcza przy większej okluzji nałożonej na nie. Jednak bardzo nie lubię tej podpięty i opakowania, mało produktu się nabiera przy jednym pociągnięciu pipetą.
20 marca 2026 o 21:47
Całkiem ok
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Serum było dla mnie po prostu w porządku, ale bez większego zachwytu. Dobrze nawilżało i sprawiało, że skóra była bardziej miękka i komfortowa, więc jako taki podstawowy produkt do codziennej pielęgnacji sprawdzało się całkiem okej.
Niestety zdarzało się, że się rolowało, szczególnie gdy nakładałam na nie kolejne kosmetyki, co bywało trochę irytujące. Efekty były widoczne, ale raczej delikatne -nie zauważyłam jakiejś dużej poprawy czy „wow” efektu.
Ogólnie to przyjemne serum, ale raczej takie zwykłe, bez większego wyróżnienia.
21 lutego 2026 o 19:17
Jest okej
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Eveline Cosmetics Face Therapy Professional, Serum Shot, 6x Ceramidy, serum odżywcze, tego produktu zużyłam 2 opakowania, lecz spodziewałam się czegoś więcej po nim. Kupując za 1 razem sugerowałam się dobrymi opiniami o nim i było po prostu okej nie widziałam rewelacyjnego nawilżenia i odżywienia skóry, ale wtedy nie potrzebowałam go aż tak. Teraz kończę 2 opakowanie, miałam mocno przesuszoną skórę na twarzy i używałam go tylko po to żeby go skończyć ponieważ nie widziałam tego nawilżenia które obiecywał producent.
19 lutego 2026 o 17:39
Jest zwyczajnie okej
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Używam serum odżywczego Face Therapy Professional z 6 ceramidami od Eveline już od kilku tygodni i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona! Moja skóra stała się bardziej nawilżona, gładka i wygląda zdrowiej niż wcześniej. Serum szybko się wchłania, nie lepi się. Zauważyłam, że skóra jest bardziej elastyczna, a drobne linie są mniej widoczne. Daje to naprawdę komfortowe uczucie przez cały dzień. Jednak jego efekty nie są zniewalające, może przy dalszym użytkowaniu się to poprawi.
Zalety:
Wzmacnia barierę hydrolipidową, Lekka konsystencja, Wegański skład
Wady:
Zapach lub składnik zapachowy może nie każdemu odpowiada
29 stycznia 2026 o 21:33
Tyle dobrych opinii a jednak nic z tego
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Serum Face Therapy Professional – 6x Ceramidy od Eveline używam tylko dlatego, że muszę zużyć opakowanie. Niestety nie zauważyłam żadnego efektu na mojej skórze – ani nawilżenia, ani wygładzenia, ani poprawy komfortu. Konsystencja przyjemna, wchłania się dobrze, ale w praktyce dla mnie nie daje żadnych widocznych rezultatów. Nie wiem, czy sprawdzi się przy innej skórze, u mnie po prostu się nie działa.
28 stycznia 2026 o 22:10
Piękny zapach
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Serum do twarzy ma lekka przyjemna konsystencję która sie szybko wchłania, pięknie pachnie , ma różne witaminy w sobie dzięki czemu cera wygląda na zdrowa promienna , nawilżona.
Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle.
Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki.
Recenzowane serum kupiłam z myślą o przygotowaniu skóry na moje pierwsze w życiu serum z retinolem.
Na początku ceramidy od Eveline kładłam codziennie przez okres ok. 3 tygodni, następnie przeplatałam je z ww. produktem aż do wykończenia całego opakowania. Serum stosuję wieczorem-nakładam na oczyszczoną skórę twarzy potraktowaną esencją, daję mu kilka minut na wchłonięcie i domykam to obojętnym(w sensie bez wysokiego stężenia ekstraktów i/lub składników czynnych) kremem nawilżającym.
Dobijam do końca buteleczki i uważam, że za taką cenę to jest to naprawdę bardzo dobry kosmetyk z ceramidami.
Nawilża, odżywia oraz wygładza skórę, podczas stosowania tego produktu poczułam jak moja buźka jest naprawdę miękka i przyjemna w dotyku. Łagodzi wszelkie podrażnienia, uspokaja oraz wycisza zaczerwienienia, a do tego przyspiesza regenerację naskórka(o czym świadczy szybsze gojenie się stanów zapalnych oraz śladów po nich). Pomógł mi wejść w retinol bez niepożądanych reakcji typu nadmierne złuszczanie czy zaczerwienie naskórka*.
Ogromnym plusem jest brak zapychania, podczas stosowania recenzowanego serum nie miałam żadnych nowych zaskórników czy wysypu krost lub podskórnych gul. Nie obciąża też mojej tłustej skóry-ma komfortową formułę, która nie zostawia lepiącej czy śliskiej warstwy.
Zapach tego produktu dla mnie jest dosyć delikatny i neutralny, mi kojarzy się troszkę ze szkolnym klejem w tubce.
Serum wchłania się szybko, ma przyjemną w aplikacji lekką konsystencję.
Pipetka czasami się trochę zapowietrza i muszę kilka razy nabierać nią zawartość buteleczki, jednak udało mi się zużyć całość bez większego kombinowania.
Kolejne świetne serum z tej firmy, do tego można je zdobyć za grosze podczas akcji promocyjnych na Eveline w pewnym markecie z kropkowym owadem ;)
*oczywiście z zachowaniem zasad bezpiecznego stosowania retinolu, czyli na początku aplikacja raz na kilka dni, stopniowe zwiększanie częstotliwości stosowania oraz codzienne używanie kremu z filtrem SPF50 przed wyjściem z d0mu.
16 stycznia 2026 o 20:20
Odbudowa bariery w różowym wydaniu.
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Kupiłam to serum, bo moja barierowa hydrolipidowa ostatnio kompletnie padła przez mróz. Opakowanie to urocza buteleczka z pipetą, która jednak czasem się zacina i nie chce nabierać produktu. Konsystencja jest dość płynna, bardzo przyjemna podczas rozprowadzania. Zapach jest bardzo delikatny, kojarzy mi się z czystością. Po nałożeniu skóra natychmiast staje się miękka i taka "napojona". Zauważyłam, że zaczerwienienia na policzkach zaczęły szybciej znikać, co mnie bardzo ucieszyło. Niestety, serum dość szybko się kończy, bo używam go rano i wieczorem, a pojemność nie jest zbyt duża.
Zalety:
szybko regeneruje skórę, koi podrażnienia, miła mleczna konsystencja, przystępna cena
7 stycznia 2026 o 18:00
Polecam!
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Serum Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 6x Ceramidy kupiłam z myślą o wzmocnieniu bariery ochronnej skóry i muszę przyznać że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Mam cerę wrażliwą skłonną do przesuszeń i podrażnień dlatego zależało mi na produkcie który realnie poprawi komfort skóry a nie tylko da chwilowe uczucie nawilżenia. Serum ma lekką kremową konsystencję która szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej warstwy dzięki czemu świetnie sprawdza się zarówno rano pod makijaż jak i wieczorem w pielęgnacji. Już po kilku dniach zauważyłam że skóra jest bardziej miękka elastyczna i wyraźnie spokojniejsza. Zniknęło uczucie ściągnięcia a zaczerwienienia stały się mniej widoczne. Przy regularnym stosowaniu mam wrażenie że cera lepiej radzi sobie z czynnikami zewnętrznymi i wolniej się przesusza. Bardzo podoba mi się też wydajność produktu bo niewielka ilość wystarcza na całą twarz. Serum nie zapchało mnie ani nie spowodowało żadnych reakcji alergicznych co dla mnie jest ogromnym plusem. Uważam że to świetny wybór dla osób które chcą odbudować barierę hydrolipidową skóry i szukają skutecznego ale jednocześnie przystępnego cenowo kosmetyku. Zdecydowanie zostanie ze mną na dłużej.
30 grudnia 2025 o 15:53
Dobre serum
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Serum zakupiłam w promocji , moja skóra potrzebowała odżywienia, a zawartość ceramidów mnie przekonała. Wygodna aplikacją, kolor który przyciąga oko, dobra konsystencja, choć przy końcówce miałam problem aby je wydobyć. Skóra ukojona, odżywiona, używałam na przemian z innym produktem, ogólnie byłam zadowolona.
11 grudnia 2025 o 21:06
niezłe
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Używałam go codziennie rano i wieczorem, po oczyszczeniu twarzy, i od razu czuć, że skóra jest bardziej miękka i komfortowa. Formuła jest lekka, szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy, co uwielbiam, bo mogę od razu nakładać krem lub makijaż.
Najbardziej polubiłam efekt odżywienia skóra wygląda na zdrowszą i bardziej promienną już po kilku użyciach. Nie podrażnia, nie roluje się i faktycznie daje wrażenie naprawienia suchej lub zmęczonej cery. Czuję też, że dobrze współpracuje z innymi produktami z pielęgnacji, więc łatwo wkomponować je w codzienny rytuał.
21 listopada 2025 o 8:55
Niezłe serum w dobrej cenie.
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Jestem w połowie opakowania i muszę stwierdzić, że to bardzo dobre serum.
Uspokaja skórę, delikatnie nawilża i odżywia.
Stanowi znakomitą bazę pod krem.
Ma fajny różowy kolor. dość gęsty i ciężko mi go nabierać pipetą.
Ale na pewno do niego wrócę bo przyjemnie się go używa.
7 listopada 2025 o 19:00
Ładny kolorek i ceramidy. Ale nie dość nawilża i lubi się rolować.
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Kupiłam ze względu na ceramidy, bo stale stosuję retinole, więc dbam o barierę hydro-lipidową.
OPAKOWANIE
Szklana butelka z pipetą. Przeźroczysta, więc widać ile ubyło, no i kolor serum jest naprawdę ładny. Nie przepadam za tą formą opakowania, bo pipeta zawsze oblepia się produktem. Wolę pompki, ale aż tak nie grymaszę, by odejmować za to gwiazdki.
SERUM
Kolor, kolor! Jak lody malinowe. Ładny. Zapach subtelny. Konsystencja dość gęsta.
STOSOWANIE i DZIAŁANIE
I na dzień i na noc. Serum dobrze się rozprowadza. Ale uwaga! Jeśli damy trochę za dużo lubi się rolować. Znacie to? Skóra umyta, tonik, serum, krem i krem z filtrem, a za chwilę na twarzy rolujące się paskudztwo. Nic tylko zmyć i od nowa.
Co robi to serum? Niewiele. Na mojej dojrzałej skórze nie widzę nawilżenia, ani lepszej elastyczności. Z zalet - nie podrażnia, ale to za mało, by je rekomendować. Nie mogę się doczekać, aż się skończy.
25 października 2025 o 5:35
Działa!
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Cudowne serum, które odżywia skórę, nadaje jej blask, ładnie wygładza, napina i naprawdę poprawia wygląd na co dzień. Nie sądziłam, że zaskoczę się aż tak pozytywnie.
21 października 2025 o 17:56
nawilżenie i regeneracja w praktyce
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Odkąd zaczęłam stosować Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 6x Ceramidy, moja skóra zdecydowanie wygląda lepiej . Serum ma lekką, żelowo-wodnistą konsystencję, więc łatwo się nakłada i szybko wchłania, nie zostawiając tłustej warstwy, co jest dla mnie super, bo mogę od razu nakładać krem czy makijaż. Moja sucha i wrażliwa skóra jest teraz bardziej nawilżona, gładka i miękka w dotyku, a zaczerwienienia trochę się zmniejszyły. Fajnie, że zawiera sześć ceramidów, lipidy i witaminę B12, bo naprawdę wspiera regenerację skóry. Butelka z pipetą jest wygodna i estetyczna, a różowe opakowanie wygląda profesjonalnie. Minus to to, że czasem serum zostawia lekko lepki tafle ale da się to znieść. Ogólnie polecam każdemu, kto szuka skutecznego serum do suchej i wrażliwej skóry dla mnie naprawdę działa, ale nie jest ideałem.
Zalety:
Skutecznie nawilża suchą i wrażliwą skórę.Poprawia elastyczność i gładkość skóry. Redukuje zaczerwienienia .Szybko się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy. Wegańska formuła, nie testowana na zwierzętach. Wygodne opakowanie z pipetą, estetyczne różowe opakowanie
1 września 2025 o 8:21
Super efekt
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
To jedno z tych serum Eveline, które od razu kojarzą się z regeneracją i odbudową bariery ochronnej skóry. Skład oparty na ceramidach (aż sześć rodzajów) sprawia, że produkt celuje głównie w cery suche, odwodnione i wrażliwe, które potrzebują ukojenia i solidnej dawki odżywienia.
Konsystencja jest lekka, mleczno-żelowa, dobrze się rozprowadza i dość szybko wchłania, choć zostawia delikatny, ochronny film – nie jest tłusty ani klejący, raczej daje poczucie otulenia skóry. Sprawdza się zarówno w porannej, jak i wieczornej pielęgnacji, a pod makijażem nie sprawia problemów.
Efekty? Skóra po użyciu jest wyraźnie bardziej miękka i gładka. Regularne stosowanie wzmacnia barierę hydrolipidową – cera mniej się przesusza, jest bardziej odporna na podrażnienia i wygląda zdrowiej. To serum świetnie sprawdza się przy kuracjach kwasowych czy retinoidach, kiedy skóra łatwo się odwadnia i łuszczy.
Nie ma intensywnego zapachu, co uważam za duży plus w pielęgnacji tego typu. Nie zapycha, nie podrażnia, więc spokojnie mogą po niego sięgać osoby z cerą wrażliwą czy reaktywną.
Podsumowując – Serum Shot 6x Ceramidy to bardzo dobry, budżetowy wybór dla osób, które chcą wzmocnić i odżywić skórę, a przy tym nie przepłacać. Nie daje spektakularnych efektów „od razu”, ale działa konsekwentnie i realnie poprawia kondycję cery przy regularnym stosowaniu.