Kremy na dzień

Nivea Sun, UV Face Specialist, Derma Skin Clear with Niacynamide SPF50+ Ultralekki fluid do twarzy z niacynamidem SPF50+

notino.pl
Nivea Sun UV Face Derma Blemish Control Fluid SPF50+ Nawilżający Balsam Z Filtrem Do Skóry Z Niedoskonałościami 40ml
Pachnidelko
Nivea Sun UV Face Derma Skin Clear

• 2 października 2024 o 8:00
    Bardzo dobry
    Mega przyjemny krem z filtrem. Jest lekki, ale niezbyt wodnisty, w upały można było odpuścić sobie całą pielęgnację i nałożyć tylko ten produkt. Zawiera alkohol, ale nie czuć tego zbytnio w zapachu, ani w odczuciu na skórze. Nie wysusza jej i nie pozostawia uczucia ściągnięcia. „Mleczko” łatwo się rozprowadza, chwilę zajmuje mu zanim osiądzie na skórze, ale nie ma też żadnego problemu z nałożeniem na niego makijażu. SPF nie matuje mocno skóry, ale też nie powoduje jej nadmiernego przetłuszczania. Składniki wspomagające pielęgnacyjne działanie tego produktu przyczyniają się do uregulowania produkcji sebum oraz ograniczają powstawanie niedoskonałości. Produkt ma bardzo przyjemny zapach.
    Medea05
    21 września 2024 o 8:56
    Fajny, ale baaaardzo mocno perfumowany
    Pora na recenzję ostatnio używanego przeze mnie SPF - czyli leciutkiego filtra od @nivea_pl. W sumie przypomina mi trochę te nowe filtry Garniera - dość podobna leista konsystencja (choć akurat trochę gęstsza, raczej mleczko-emulsja niż wodna). Jest kilka wersji - ja oceniam te ze zdjęcia czyli z niacynamidem PLUSY: ♥ przyjemnie się nakłada - konsystencja mleczka nie spływa tak bardzo z dłoni a bardzo komfortowo się rozsmarowuje po twarzy - nawet w wymaganej ilości :) ♥ nie bieli ♥nie lepi się, nie zostawia tłustego filmu ♥ komfortowy latem dla tłustej skóry, nic nie zapycha, jakoś bardzo się nie wyświeca - nie jest to mat, może lekkie glow - ale takie zdrowe ♥mnie nie szczypał w oczy, ale rzadko który mnie szczypie mam wrażenie :) MINUSY ❌ mała pojemność (40ml) a cena to średnia półka (ok 60zł - choć teraz w promo po sezonie za 40) ❌ mocno perfumowany - oj, czuć to czuć. I na pewno wielu osobom się nie sposobi ❌wyczuwalny zapach alkoholu choć o dziwo nie podrażniał mojej przesuszonej skóry mimo alkoholu w składzie Dla mnie najważniejsze że jest w miarę lekii i nie bieli. Mam super jasną karnację i wbrew pozorom bielenie wygląda na mnie grozej niż na ciemniejszych osobach (bo wyglądam niezdrowo, taki biały trup:D). Sprobouje jeszcze innych SPF od Nivea i byc moze zrewiduje te recenzje. Na ten moment to jest nie w cenie regularnej bo sporo osztuje jak za 40ml a nie jest az tak komfortowy jak np Vichy. Ale w promocji... To juz inna bajka ;) Moja ocena:4,5/5 Cena: ok.60zł/40ml (regularna) lub 40zł/40ml (promocja)
    Zalety:
    • przyjemnie się nakłada
    • nie bieli
    • nie lepi się, nie zostawia tłustego filmu
    • komfortowy latem dla tłustej skóry
    • nie zapycha,
    • daje lekkie glow
    • mnie nie szczypał w oczy,
    Wady:
    • mała pojemność (40ml) a cena to średnia półka (ok 60zł - choć teraz w promo po sezonie za 40)
    • mocno perfumowany
    • wyczuwalny zapach alkoholu
  • 9 września 2024 o 11:53
    Okropny
    Mam cerę bardzo tłustą, trądzikową, która łatwo ulega zapychaniu. Dodatkowo jest bardzo jasna i mam wrażliwe oczy. Kupiłam ten krem wiosną, jak tylko pojawił się w sklepach, bo zachęcił mnie jego opis. Jest mi bardzo trudno znaleźć odpowiedni krem dla mojej cery, a ten wydawał się wpisywać w moje zapotrzebowania. Jednak już po pierwszym użyciu wiedziałam, że się nie polubimy. Krem ma bardzo płynną konsystencję. Nieźle zastyga na twarzy, choć nie tworzy matu na mojej cerze. Zostawia taką świetlistą warstwę/film, co zupełnie mi nie odpowiada. Jednak największym mankamentem jest to, że szczypie mnie w oczy i zapycha. Na opakowaniu producent zapewniał, że krem jest odpowiedni dla wrażliwych oczu, a jednak krem jest bardzo silnie perfumowany. Już same te opary jakby ogórkowego zapachu powodują u mnie łzawienie, a po jakimś czasie podrażnienie oczu, są obolałe, czerwone, spuchnięte. Producent zapewniał również, że krem nie zapycha. No mnie zapchał i to porządnie. Dodatkowo krem żółci. Miał być bezbarwny, a na mojej jasnej i zimnej karnacji ewidentnie widać, że krem pod wpływem powietrza zaczyna żółcieć. Nie wiem, co jest tego przyczyną, ale w tym roku kupiłam jeszcze dwa inne kremy z filtrem, które miały być bezbarwne, a jednak żółciły (Eucerin Oil Control oraz Garnier Super UV Hydrating Fluid). W ogóle te filtry nowszej generacji mają tą tendencję, bo shaka od La Roche Posay, która kiedyś rzeczywiście była bezbarwna, po zmianie składu z dwa/trzy lata temu też zaczęła mnie żółcić. Także tak, ogólnie rzecz biorąc lipa.
    Wady:
    • szczypie w oczy, podrażnia je
    • zapycha
    • bardzo mocny zapach
    • bardzo leista konsystencja
    • żółci przy bardzo jasnej karnacji
    • pozostawia świetlistą powłoczkę na twarzy
    • mała pojemność, tylko 40 ml za cenę ok. 50 zł bez promocji
  • 19 sierpnia 2024 o 20:06
    Skuteczna ochrona i pielęgnacja dla cery tłustej.
    Jako osoba z cerą tłustą, mogę z pełnym przekonaniem polecić Nivea Sun UV Face Specialist Derma Skin Clear with Niacinamide SPF 50+. Ten krem doskonale chroni skórę przed promieniowaniem UV, a dzięki niacynamidowi skutecznie kontroluje nadmiar sebum, co znacząco poprawia wygląd mojej cery. Jest lekki, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu, co jest dużym plusem. Ochrona SPF 50+ jest skuteczna, a krem nie obciąża skóry, co czyni go idealnym wyborem do codziennego stosowania. Zdecydowanie polecam!