Peelingi do skóry głowy

Sylveco Dermo, Peeling kwasowy do skóry głowy

• 11 kwietnia 2025 o 16:00
    Bardzo dobry
    145 ml plastikowa butelka z pompką, lekko kwasowy ale przyjemny zapach. Wodno - żelowa konsystencja. Peeling skóry głowy to już mój obowiązkowy rytuał pielęgnacyjny wykonywany raz w tygodniu. Tym razem skusiłam się na ten z linii sylveco dermo, kwasowy, przeznaczony do skóry przetłuszczającej się. Na uwagę zasługuje już sam aplikator, który jest bardzo wygodny. Dzięki pomoce możemy dotrzeć do samego skalpu i w łatwy sposób rozprowadzić produkt po całej głowie. Potem wystarczy lekko wmasować, a następnie po kilku minutach umyć włosy jak zawsze. Już nie raz pisałam, że dla mnie pierwszym wyznacznikiem iż peeling jest dobry jest mycie głowy. Kiedy szampon pieni się mocniej niż zwykle, wiem,że jest to kosmetyk, który działa. Tak jest i w tym przypadku. Skóra głowy jest oczyszczona, odświeżona, złagodzona, a włosy odbite u nasady. Zmniejszyło się też przetłuszczanie, a i o swędzeniu już dawno zapomniałam. Produkt godny uwagi, który polecam do tego bardzo wydajny.
  • 30 czerwca 2024 o 11:38
    "Rewelacyjny peeling kwasowy do skóry głowy od Sylveco – moje odkrycie roku!"
    Hej kochana! Muszę Ci opowiedzieć o nowym produkcie, który ostatnio testowałam – to peeling kwasowy do skóry głowy od Sylveco, Dermo. Jak wiesz, zawsze mam problem z suchą skórą głowy i szukałam czegoś, co naprawdę pomoże mi uporać się z tym problemem. Na początek, muszę przyznać, że ten peeling jest totalnym sztosem! Opakowanie jest całkiem spore, a aplikator bardzo wygodny. Ułatwia nakładanie produktu bezpośrednio na skórę głowy, co jest super, bo nie muszę się męczyć z rozprowadzaniem go ręcznie. Konsystencja jest lekko żelowa, co bardzo mi odpowiada. Po nałożeniu czułam przyjemne chłodzenie, a sam zapach jest delikatny i przyjemny – nie jest nachalny, co jest dla mnie dużym plusem. Trzymałam go na skórze głowy przez około 10 minut, a potem dokładnie spłukałam. Efekt? No powiem Ci, że jestem zachwycona! Skóra głowy była wyraźnie oczyszczona, a włosy u nasady uniesione i świeże. Peeling nie podrażnił mojej wrażliwej skóry, co często mi się zdarza przy innych produktach. Co więcej, zauważyłam, że po kilku użyciach zmniejszyła się ilość łupieżu, a swędzenie zniknęło prawie całkowicie! Na pewno będę go używać regularnie, bo efekty są naprawdę świetne. Jeśli też masz problemy ze skórą głowy, to koniecznie wypróbuj ten peeling – myślę, że będziesz zadowolona tak samo jak ja. Sylveco znowu dało radę!
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę głowy, redukując łupież i przynosząc uczucie odświeżenia.
    • Wygodne opakowanie z aplikatorem ułatwiającym precyzyjne nakładanie produktu.
    • Delikatna, przyjemna konsystencja żelowa oraz subtelny zapach.
    • Nie powoduje podrażnień, nadaje się także dla wrażliwej skóry.
    • Regularne stosowanie poprawia kondycję skóry głowy i włosów
    Wady:
    • Może być nieco droższy w porównaniu do innych produktów dostępnych na rynku.
    • Konieczność regularnego stosowania, aby utrzymać efekty.