Rozglądałam się w rossie wprawdzie za czymś zupełnie innym, jednak moją uwagę przyciągnął ten róż, gdy zobaczyłam nowość w szafie i to jeszcze w folii, nie czekałam i wzięłam. Wiedziałam, że albo ja albo za chwilę ktoś inny, więc wybór był prosty. A mam ostatnio słabość do róży więc ucieszyłam się z nowinki. Zapłaciłam ok. 16zł.
Przypadło mi do gustu opakowanie, to owalna kasetka z grubszego plastiku, dobrze i łatwo się otwiera. Róż jest mocno osadzony, nie miałabym obaw brać go do kosmetyczki w podróż, czy do torebki. Spodobała mi się bardzo jego kolorystyka i ta marmurkowa struktura. To różowe tony wymieszane na pierwszy rzut oka ze złotem i jaśniutkim pastelowym różem. Przyznaje pigmentacji on nie ma zbyt mocnej, jest raczej średnia, niby typowa dla produktów z tej kategorii cenowej, ale człowiek czekał na miłe zaskoczenie. Nie jest tragiczna, ale żeby wyłuskać z produktu ładny kolor na policzki to jednak dłuższą chwilę namachać się trzeba. U mnie na policzkach łapie różowo-koralowy ton. Chociaż spodziewałam się typowego różowego tonu, to te podbicie z tym jasnym koralem mi się podoba. Jeśli chodzi o błysk bo to produkt z typu różo-rozświetlaczy to jest, owszem ale ku mojemu zdziwieniu on złocisty to nie jest. Tonacja tego błysku to bliżej jej do neutralu, ale na pewno nie złota. Co dziwne bo w tej marmurkowej strukturze tego złotka gdzieniegdzie jest.
Efekt fajny, błysk dużo szybciej widoczny niż kolor różu, co jest i plusem i minusem. Bo błysk daje fajny i za to go lubię, ładnie wygląda ten błysk, dobrze się wtapia, nie odcina. Ładnie 'układa' się na skórze, jednak pod względem koloru no ja lubię więcej, a tutaj przy 1-2 machnięciach to koloru niemal nie ma.
Zapomniałam dodać, że róż się nie pyli, bez problemu transferuje się na pędzel.
W kwestii efektów lubię go używać, lubię ten efekt końcowy bo jak już wspomniałam po namachaniu się nim bardzo mi się podoba i rozświetla ładnie i podkreśla kolorem, no fajnie to wygląda. Minuskiem i to z takim serio żalem, jest fakt, że on szybko się ściera, znika, blednie. Po 2h niemal go nie ma, po 3h zostaje ślad blasku. I mówię tutaj bez jakiegokolwiek dotykania skóry twarzy, on po prostu znika i blednie. Szkoda.
Podsumowując byłabym w stanie mu przebaczyć tę pigmentacje różu, bo ma ogromny potencjał ale tej krótkiej trwałości niestety nie. Bo co mi z tego, że pięknie wygląda skoro tak krótko?
Zalety:
- piękny różowo-koralowy kolor
- ładnie rozświetla, daje równomierny efekt bez odcinania
- nie pyli
- dobrze chwyta pędzel
- ładne, stabilne opakowanie
Wady:
- nawet jak na produkt z tej półki cenowej, spodziewałam się choć trochę lepszego pigmentu różu
- przez to wieczne dokładanie i wydobycie z różu koloru na twarzy jest niewydajny dość szybko widać zużycie
- szybko blednie, traci kolor, o ile z błysku cokolwiek zostaje to z różu słabo
- Trwałość