Kremy i maski do rąk

Sylveco Regenerujący krem do rąk

Sylveco Regenerujący krem do rąk 75ml

• 17 stycznia 2025 o 20:49
    Mnie nie zachwycił
    Produkt otrzymałam jako gratis do zakupu na stronie Sylveco. W okresie jesienno-zimowym moje dłonie wymagają częstego nawilżania, gdyż warunki atmosferyczne powodują, że są suche. Wtedy też moim must have jest krem do rąk, który mam często przy sobie, aby w każdej chwili móc z niego skorzystać. Opakowanie 75 ml to plastikowa tubka z odkręcanym korkiem. Krem ma lekką konsystencję i jest białego koloru. Zapach kompletnie nie przypadł mi do gustu - dla mnie jest nijaki i sztuczny. Opakowanie jest wygodne w użyciu, łatwo z niego wycisnąć odpowiednią porcję kremu. Jest niewielkie, dzięki temu łatwo je włożyć do torebki i mieć zawsze przy sobie. Opakowanie 75 ml przy intensywnym użytkowaniu wystarczyło mi na około miesiąc używania. Krem z racji swojej lekkiej konsystencji, dobrze rozprowadza się na skórze. Dużą zaletą jest to, że szybko wchłania się i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Jednak nie jest to wystarczający poziom nawilżenia jak dla mnie. Po użyciu nadal mam wrażenie, że skóra jest sucha. Dodatkowo po jego użyciu skóra jest dziwna w dotyku, a powinna być miękka i elastyczna. Skład bazuje na wielu cennych składnikach naturalnych: masło shea, oleje z pestek winogron, arganowy, ze słodkich migdałów, z rokitnika, ekstrakt z aloesu, ekstrakt i olejek z rumianku, betulina z kory brzozy. Spodziewałam się po nim więcej, ale dla mnie nie jest to odpowiedni produkt.
    Zalety:
    • szybko wchłania się,
    • nie pozostawia tłustej warstwy na skórze,
    • wygodne opakowanie łatwo zabrać ze sobą do torebki,
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • sztuczny zapach,
    • słaby poziom nawilżenia suchej skóry rąk,
    • dłonie są dziwne w dotyku, nie są miękkie i elastyczne, tylko szorstkie
    anna996
    4 kwietnia 2024 o 13:52
    Używam do stóp
    Ten krem nie sprawdził się na moich dłoniach - mazał się, nie chciał się wchłaniać, tłuścił ręce. Dałam mu szansę i przeznaczyłam go do stóp. I tutaj sprawdza się dobrze: - szybko się wchłania - ładnie nawilża suche stopy - pielęgnuje - choć krótkotrwale - skórę stóp - ma specyficzny zapach, ziołowy, trzeba się do niego przyzwyczaić - konsystencja dosyć rzadka, ale jednocześnie tłusta - krem ma wysoką cenę w stosunku do działania. Ogólnie: specyficzny krem, nie każdemu będzie pasował. Mnie raczej nie zachwycił ani działaniem, ani zapachem, ani konsystencją. Oceniam na 3 gwiazdki, nie wrócę do niego ponownie.
    Netili
    15 marca 2022 o 14:07
    Krem do rąk od sylveco
    Nawilża dłonie na długo, skóra jest po nim gładka i miękka. Jest wydajny, szybko się wchłania i nie daje uczucia lepkich rąk. Można zastosować go jako odżywczą maskę do dłoni i nałożyć bawełniane rękawiczki. Przynajmniej raz w tygodniu zostawiam go na dłoniach na noc. Ma przyjemny ziołowy zapach. Przy regularnym stosowaniu rzeczywiście poprawia stan skóry. Ma dobry skład
    Zalety:
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Regeneruje
    • Wygładza
    • Skład
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Nie ma żadnych
    Drogeria Natura
  • 12 marca 2022 o 1:49
    Zawiodłam się
    Szczerze mówiąc spodziewałam się po tym kremie wiele więcej efektów. Owszem, zauważyłam po użyciu działanie regenerujące oraz nawilżająco-odżywczo-natłuszczające. Jednak krem zupełnie nie przypadł mi do gustu przez swoją rozwodnioną konsystencje mimo której i tak pozostawia na dłoniach nieprzyjemny, wyraźnie odczuwalny tłusty filtr. Zapach także pozostawia wiele do życzenia - jest zwyczajnie nieprzyjemny i długo się utrzymuje (używałam wcześniej kremów z Sylveco: Vianek nawilżającego oraz regenerującego - kuracji i zapach był zdecydowanie bardziej przyjemny, zachęcający do użycia). Dużym plusem jest naturalny skład kosmetyku. Jest to produkty wydajny jednak za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego. Ciężko było mi „umęczyć” go do skończenia opakowania. Już go więcej nie kupię…
    Zalety:
    • naturalny skład
    • poręczne opakowanie (bez konieczności odkręcania)
    Wady:
    • mało efektowne działanie
    • pozostawia tłusty, nieprzyjemny filtr
    • o intensywnym, drażniącym zapachu, który bardzo długo się utrzymuje
    • rozwodniona konsystencja
    • bardziej tłusty niż nawilżający
    • nieadekwatna wysoka cena do przeciętnej jakości
    _inga
    4 listopada 2021 o 5:28
    Regenerujący krem do rąk, Sylveco
    Krem do rak kupiłam w aptece. Opakowanie to tubka o pojemności 75 ml zapłaciłam około 14 zł. Krem ma ładny zapach, dobrze się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy, jest dość wydajny. Krem odżywia, nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia, jednak jak dla mnie nawilżenie jest dość słabe i ogólnie działanie kremu jest krótkotrwałe. Podsumowując dobry krem do rąk o naturalnym składzie jednak przy częstym myciu dłoni i korzystaniu ze środków dezynfekujących zawierających alkohol krem radzi sobie nie najlepiej z pielęgnacją dłoni , więcej raczej go nie kupię.
    • odżywia
    • nawilża
    • wygładza
    • łagodzi podrażnienia
    • dobrze się wchłania
    • nie zostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • nawilżenie jest dość krótkotrwałe