Pasty do zębów

Oral-B Pro-Expert, Healthy Whitening, Toothpaste Wybielająca pasta do zębów

notino.pl
Oral-B Pasta do zębów Pro-Expert Healthy White 75 ml.
Oral-B Pro Expert Healthy Whitening

• 16 lutego 2025 o 21:28
    Pasta poprawna
    Polubiłam pastę Oral-B już jakiś czas temu. Bardzo dobrze działa na moje zęby i chętnie do niej wracam i próbuje różnych wariantów. Oral-B Healthy Whitening użytkowałam ostatnio, wykończyłam tubkę i mogę się o niej wypowiedzieć. Zapakowana jest w podłużne, kartonowe pudełko. Tubka ma 75 ml, jest miękka dzięki czemu wyciskanie pasty jest łatwe. Sama pasta ma lekko niebieski kolor, konsystencja nieco żelowa. Zapach nijaki, mało wyczuwalny. Pasta zachęca do zakupu, bo już na opakowaniu wyczytamy jest wieloetapowe działanie: chroni szkliwo, odświeża oddech, wybiela, usuwa kamień nazebny, dobry na nadwrażliwość, usuwa bakterie, pomyślnie działa na dziąsła, usuwa ubytki. W sumie w większości z tych obietnice się zgadzam, z tymi, które ja Sama widzę gołym okiem. Staram się myć żeby dwa razy dziennie. Pije kawę i herbatę w dużych ilościach, więc pasta musi co nieco wybielać, aby osad z tychże napojów nie był widoczny. Pasta jest łagodna dla języka i dziąseł. Nie szczypie, dziąsła nie krwawią, zęby są doczyszczone. Zęby wydają się białe, u mnie osady z kawy czy herbaty znikają. Oddech jest świeży cały dzień. Kamienia nie widzę, więc pewnie faktycznie pasta jemu przeciwdziała. Szkliwo nie niszczy się po użytkowaniu. Wazna informacja, pastę można używać po 12 roku życia. Pastę lubię, używam, nie widzę w niej nic złego.
    Zalety:
    • usuwa przebarwienia po kawie i herbacie
    • doczyszcza zęby, pozbywa się kamienia
    • delikatnie wybiela, zęby wydają się białe
    • nie niszczy szkliwa
    Wady:
  • 12 grudnia 2024 o 23:12
    Bardzo ją polubiłam, łagodna w smaku i lekko wybiela.
    Często zmieniam pasty do zębów, sięgam zarówno po te tańsze jak i droższe. Tym razem skusiłam się na Oral-B Pro-Expert Healthy Whitening, chyba najbardziej przemawiał do mnie efekt łagodnego wybielania. Pasta ma ładne zgrabne opakowanie, które bez problemu można postawić. Nie zabiera dużo miejsca. Konsystencja dość gęsta, lekko żelowa o niebieskiej barwie. Dobrze się pieni więc wystarczy niewielka ilość do umycia. Smak jest delikatny, lekko miętowy. Nie ma uczucia pieczenia, fajnie odświeża oddech. Chroni płytkę nazębną, zauważyłam że zmniejszyła się moja nadwrażliwość na ciepłe i zimne napoje. Przebarwienia są mniej widoczne, a zęby lekko bielsze. Jestem bardzo zadowolona bo myślałam, że to tylko kolejne chwyt marketingowy. Ale efekty mówią same za siebie. Z przyjemnością kupię kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie