Kremy i maski do rąk

Anida Krem do rąk i paznokci Kwiat Lnu 100ml

_inga
    5 kwietnia 2021 o 12:10
    Krem do rąk i paznokci Kwiat lnu , Anida
    Krem kupiłam w Drogerii Natura. Opakowanie to prosta estetyczna tuba pojemność 100 ml zapłaciłam około 7 zł. Krem ma ładny zapach, dobrze się wchłania, jest bardzo wydajny Dobrze nawilża i odżywia skórę dłoni nie pozostawiając tłustej warstwy. Krem dobrze radzi sobie z pielęgnacją dłoni mimo częstego ich mycia i traktowania środkami dezynfekującymi. Nie jest to hit ale uważam że krem jest godny polecenia.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • nawilża
    • odżywia
    • dobrze się wchłania
    • wydajny
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura
  • 18 sierpnia 2019 o 20:15
    Zbyt wodnisty
    Bardzo lubię wszelkie kosmetyki lniane(szczególnie te Polleny Ewy), zazwyczaj pięknie pachną i działają dobrze. Potrzebowałam kremu do rąk na sezon wiosenno-letni, wtedy moje dłonie nie są już tak wymagające i krem do rąk nie musi być skoncentrowany i treściwy, mogę postawić na coś lżejszego. Stwierdziłam, że lniany krem Anidy będzie ok, spodobał mi się skład i liczyłam na ładny zapach. Który akurat idealnie odzwierciedla moje wyobrażenia na temat zapachu lnianych kosmetyków-delikatny, przypominający nieco zapach świeżego prania, kojarzący się z bawełną i łagodnością. Bardzo trafia w mój gust. Zaś działanie w ogóle. Ogólnie moje dłonie teraz nie są bardzo suche, jedynie warunki w pracy(klimatyzacja, suche powietrze, częste mycie i odkażanie rąk) trochę je nadwyrężają i potrzebuję kremu, który zapobiegnie ich wysuszeniu, podtrzyma ich kondycję. Krem Anidy jest dla mnie za rzadki, daje uczucie smarowania dłoni bardzo rozwodnionym czymś, a nie daje mi uczucia otulenia i odżywczego natłuszczenia dłoni-kremu do rąk używam na noc, więc nie przeszkadza mi tłustość. A jeśli potrzebuję maznąć dłonie w ciągu dnia to mam już swojego szybko wchłaniającego się faworyta. Ja lubię gdy krem do rąk na noc konkretnie je otula taką okluzyjną kołderką, wtedy czuję pielęgnację. A ten wchłania się momentalnie i w ogóle nie czuję, aby coś robił. Nie zmiękcza, nie nawilża i nie odżywia dłoni. Dla mnie dłonie przed i po jego użyciu niewiele się różnią, jedynie te po są ciutkę bardziej gładkie. Ale to dla mnie za słabo. Nie zauważyłam wpływu na paznokcie, nie zmiękcza i nie nawilża suchych skórek. Ogólnie to bym jeszcze go przetrawiła, ale ma spory minus-nie koi i nie łagodzi. Producent obiecuje jego kojące właściwości, a tymczasem on jeszcze bardziej podrażnia! Raz nałożyłam je na dłonie nieco wysuszone przez jazdę rowerem bez rękawiczek(marzec)...momentalnie zaczęły mnie okropnie piec, szczypać i zrobiły się czerwone jakbym je włożyła do bardzo gorącej wody. Od razu go zmyłam i nałożyłam swojego ulubieńca, który uspokoił sytuację. Jak dla mnie to całkowita dyskwalifikacja, nie mogę pozwolić na to, aby krem do rąk powodował cierpienie. Autentycznie wolę posmarować łapki zwykłym kremem Nivea, który przyjemnie je natłuszcza, cosik tam nawilża i zmiękcza, a przede wszystkim nie robi krzywdy.
  • 16 stycznia 2017 o 22:53
    Przyjemny kremik
    Krem otrzymałam od mamy za inny który jej oddałam: "Eveline, Extra Soft, Regenerujący krem - opatrunek do rąk SOS". Używałam już kremu "wosk pszczeli i olej makadamia" oraz z "oliwą z oliwek". Miło wspominam te kremy szczególnie zapach i działanie kremu z woskiem pszczelim i olejem makadamia. Byłam ciekawa czy ten sprawdzi się tak dobrze jak tamte, a że kremu do rąk używam często to zużywam je w ekspresowym tempie. Przeczytałam opinie na wizażu i krem nie ma najlepszych opinii. Opakowanie ma inny wygląd ( załączona fotka) i według notki producenta jest to krem odżywczy. Plusy: - opakowanie wykonane z miękkiego plastiku, bez problemu wyciśniemy krem do końca, duża pojemność bo aż 125 ml, z zamknięciem na "klik" - lekka konsystencja, - przyjemny, delikatny, kremowo - kwiatowy zapach, utrzymuje się dość długo na dłoniach, - dobrze się rozprowadza i szybko wchłania, - dobrze nawilża i odżywia, dłonie są miękkie i gładkie, - łagodzi podrażnienia i zaczerwienia, - wydajny. Kremu używam kilka razy dziennie w pracy, sprawdza się super, dłonie nie lepią się, mogę wykonywać różne czynności.
  • 9 października 2014 o 17:48
    zaskakująco dobry
    Dla mnie ten krem jest świetny! Ostatnio wymęczyłam krem do rąk biały jeleń, teraz wykańczam bebeauty czerwony z biedronki i szczerze to byłam już zniechęcona czy trafię na fajny krem do rąk. Muszę szczególnie uważać na dłonie bo mam na nich bardzo mocne zmiany alergiczne jak tylko coś mnie podrażni więc ciągle są w opłakanym stanie i wręcz poranione. Ten krem kupiłam bez przekonania i szczerze mówiąc tylko dlatego żeby dopełnić minimalne zamówienie na doz. Bardzo się cieszę, że wpadł mi w ręce bo okazał się bardzo miłym zaskoczeniem! + ładnie uspokaja mi dłonie i to jest najważniejszy + + szybko się wchłania (u mnie błyskawicznie i nic się nie maże) + nie zostawia tłustej warstwy na skórze ale czuje się, że jest na niej minimalna powłoczka (zapewne parafina tak działa), nie cierpię oblepionych dłoni ale w przypadku tego kremu wrażenie jest tak minimalne, że zupełni mi nie przeszkadza + konsystencja jest bardzo lekka trochę lejąca, dla mnie to plus ale co kto lubi + ładny, delikatny zapach (w przeciwieństwie czerwonego bebeauty który trudno mi znieść) + śmieszna cena (w promocji to jakieś 2 złote z kawałkiem) minusów nie widzę Na chwilę obecną to mój ulubiony krem i pierwszy produkt z tej firmy. Chętnie wypróbuję inne produkty Anidy i inne ich kremy do rąk :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/3 pierwszego
    Kotusia
    13 sierpnia 2014 o 20:32
    przyjemny
    Męczyłam ten krem, męczyłam ale wymęczyłam ;) Ogólnie ma więcej plusów niż minusów aczkolwiek mnie zbytnio nie porwał - przyjemny, nienachalny zapach - konsystencja-o dziwo, lekka (w przeciwieństwie do kremu z macadamia tej firmy) - szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze -niestety nie nawilża zbyt dobrze, ot , taki kremik do posmarowania łapek jak czujemy, że przydałoby się je czymś posmarować - jest zbyt lekki do stosowania w przypadku mocno przesuszonej skóry Ogólnie rzecz biorąc- mocno przeciętny Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: skończyłam pierwsze