Kremy na noc

Apis Dead Sea Minerals Optima, Krem aktywnie nawilżający z minerałami z Morza Martwego i kwasem hialuronowym na dzień i na noc 30+

notino.pl
Apis Optima Krem aktywnie nawilżający z minerałami z Morza Martwego i kwasem hialuronowym 30+ 50ml
Pachnidelko
Apis Optima

• 20 grudnia 2020 o 10:27
    Całkiem fajny
    Fajny krem, który dobrze nawilża skórę, nie podrażnia, nie zapycha, lecz z moimi lekkimi zmarszczkami nic nie zadziałał .Ma lekka konsystencje, nadaje się pod makijaż, można używać go na dzień i na noc. Do każdego rodzaju skóry 30+
  • 3 marca 2020 o 22:00
    Nic ciekawego
    Nie potrafię odpowiedzieć sobie na pytanie, co mnie skłoniło do zakupu tego produktu? Może chęć skłonienia się ku polskiej marce? Wybrałam ten krem spośród wielu na stronie mojej ulubionej drogerii internetowej. Cena średnia jak za krem nawilżający, mianowicie 29.90 pln. Spodziewałam się co najmniej kilkugodzinnego efektu nawilżenia oraz naturalnego składu, a co otrzymałam? Otóż w cenie 30 PLN otrzymujemy produkt z trzema najtańszymi wypelniaczami na samym początku składu, tj. woda, olej mineralny (=parafina) oraz gliceryna. Na dokładkę tandetny, plastikowy "sloiczek". (Obecnie opakowanie zmieniono na pompkę). Dałam szansę, cóż... więcej nie skorzystam. Przykro. Pozostałą część produktu zużyję do rąk.
    Zalety:
    • konsystencja białej galaretki, łatwa w aplikacji
    Wady:
    • stosunek jakości do ceny, jeśli chodzi o główne składniki czuję się zwyczajnie naciągnięta :)
    • nie ryzykowałabym ze stosowaniem tego kremu u cer wrażliwych ze skłonnością do zapychania,
    • intensywny, sztuczny zapach,
    • plastikowy słoiczek
  • 30 kwietnia 2014 o 20:53
    ZMIENILI SKŁAD!
    Zamowiłam ten krem, po zapoznaniu się z jego skladem na jednym z blogow kosmetycznych. Zapowiadał się bardzo obiecująco: STARY SKŁAD Olej z pestek winogron, emulgator, olej ze słodkich migdałów, sól z Morza Martwego, kwas hialuronowy, octan retinolu ( stabilna wit. A), zagęstnik polimerowy, kompleks aminokwasów z oleju babassu, lecytyna, wit. B5, octan tokoferolu ( stabilna wit. E), gliceryna, kwas cytrynowy - regulator pH, kolejny regulator pH, tlenek cynku - filtr UV, dwutlenek tytanu - filtr UV, pewne połączenie składników: alkohol, wit. E, olej roślinny, palmitynian askorbylu ( stabilna wit. C), kwas askorbinowy - wit. C, kwas cytrynowy, następnie: biodegradowalne konserwanty, alkohol benzylowy jako składnik kompozycji zapachowej oraz parfum. I niezmiernie się zdziwiłam, kiedy po aplikacji moją skórę dziwnie przyduszał. Jakby nie wchlaniał się zupełnie i zostawial mega tłustą i nie wchłaniającą się warstwę. Coś mnie tknęło i spojrzałam na sklad. Okazało się, że jest prawie zupełnie inny! NOWY SKŁAD Aqua, mineral oil, glycerin, cetearyl alcohol, sodium hyaluronate, carbomer, collagen, elastin, corn extract, triethanoloamine, sal maris, lecithin, sorbitol, dpanthenol, glucose ... Skład jest dużo mniej naturalny i zawiera mniej drogocennych olejów. I mamy tu na drugim miejscu PARAFINĘ. Wysłałam w tej sprawie maila do Apisu i faktycznie potwierdzili, że skład uległ zmianie w lipcu zeszłego roku. Wkurzylam sie nie na żarty, bo na ich stronie internetowej nie ma o tym mowy a składy kosmetykow nie są publikowane. Kobietki - jeśli używalyście go wcześniej i się sprawdzał to upewnijcie się, że zamawiacie wersje kremu z odpowiadającym Wam składem. Używam tego produktu od: kilkukrotnie (ze względu na zmieniony skład)Ilość zużytych opakowań: mała część pierwszego I jeszcze jedno - to chyba najbardziej perfumowany krem jakiego miałam okazje używać. Masakra. Jade perfumą jeszcze kilka godzin po aplikacji. I pytam się po co? Chciałam kupić produkt pielęgnacyjny do twarzy a nie perfumy z perfumerii! Hasło Apis - NATURAL Cosmetics w przypadku tego kremu to chyba jakiś żart...
  • 4 marca 2014 o 19:20
    Całkiem całkiem
    Fajny krem, który dobrze nawilża skórę, nie podrażnia, nie zapycha, a mam wrażenie, że poprawia stan cery. Ma fajny, nienachalny zapach, dobrze się rozprowadza, nadaje się pod makijaż, można używać go na dzień i na noc. Jak dla mnie to jeden z lepszych kremów jakie znam i to za cenę nieprzekraczajacą 30 zł. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 6 grudnia 2013 o 20:22
    Dobry
    Kupiłam ten krem jakieś 3 miesiące temu,i dopiero teraz mi sie kończy.Bardzo dobrze nawilża,wygładza i rozjaśnia cerę,nie wiem czy likwiduje zmarszczki bo jeszcze takich nie posiadam,ale wydaje mi sie że jest za słaby jak za taką cene i firme,nie zapycha,ładnie pachnie.Nie kupię ponownie bo lubie testować nowości.

Zobacz także inne Kremy na noc