Olejki do ciała

Alverde Cellulite Korperol Zitrone Rosmarin Olejek antycellulitowy do ciała z cytryną i rozmarynem

• 27 maja 2022 o 13:21
    Dobry olejek o intensywnym, świeżym zapachu
    Nie sądzę, że ten olejek działa na cellulit, to tylko chwyt marketingowy, ale ja go kupiłam ze względu na zapach. Lubię wszelkie cytrusy, a połączenie z rozmarynem jest dla mnie bardzo nieoczywiste. Nie używam go codziennie, ale 1-2 razy w tygodniu, lubię jak natłuszcza i wygładza skórę. Wierzę, że dla wielu osób zapach będzie przytłaczający. Wtedy po niego nie sięgajcie, nie ma co się męczyć. Jak się go używa? W kartoniku jest szklana (!!! na duży plus) buteleczka z pompką, nie ma plastikowej nakrętki. Fajne rozwiązanie! Olejek nakłada się bardzo łatwo na dłonie, pompka działa bez zarzutu. Łatwo się rozprowadza. Wchłania się umiarkowanie szybko, czuć go długi czas na skórze. Na szczęście nie brudzi piżamy :) zapach utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas. Gdy nakładam go wieczorem, to rano jeszcze go czuję - już dużo mniej intensywnie. Zdecydowanie nie jest to najlepszy olejek do ciała, jaki w życiu używałam, ale w cenie 19 zł w polskim DM to dla mnie naprawdę dobry i uczciwy produkt. Myślę, że kiedyś jeszcze po niego sięgnę.
    Zalety:
  • 6 czerwca 2019 o 18:10
    Zbyt intensywny zapach
    Ze względu na suchą skórę, bardzo lubię stosować olejki do ciała. Z cellulitem mam problem jak chyba większość kobiet, więc chętnie sięgnęłam po ten produkt, bo może akurat coś zadziała. Generalnie jeśli chodzi o jego główne zadanie czyli ujędrnienie skóry i zmniejszenie cellulitu, to nie zauważyłam najmniejszej zmiany. Co prawda nie ćwiczę, więc nie spodziewałam się że samym smarowaniem cellulit zniknie ale liczyłam na chociaż delikatne ujedrnienie skóry. I tutaj jestem zawiedziona. Wiadomo, że to produkt naturalny, ale nie napina i nie ujędrnia skóry tak jak np.niektóre balsamy do tego przeznaczone. Produkt jako coś do nawilżania ciała jest średni. Miejsca nie zbyt problematyczne całkiem nawilża, ale te bardzo suche niemal wcale. Działanie w tej kwestii nie umywa się nawet do oliwek dla dzieci. Poza tym olejek znajduje się w butelce z ciężkiego szkła i naprawdę w porządku prezentuje się w łazience. O niebo lepiej niż te wszystkie plastikowe opakowania. Butelka spadła mi raz i nic się nie stało, więc jest wytrzymała. Pompka działa bez zarzutu. Olejek ma bardzo intensywny rozmarynowo-cytrynowy zapach. Niby lubię mocne zapachy, ale słodkie. Ta ziołowo-cytrynowa mieszanka nie do końca mi pasuje. Na szczęście nie zbyt długo się ten zapach utrzymuje na skórze. Używałam go mniej więcej co drugi dzień i wystarczył na ok.2 miesiące. Jego cena to ok.4 ok. Nie przekonał mnie ani swoim działaniem ani zapachem, więc z pewnością do niego nie wrócę.
    MdM
    14 maja 2017 o 22:23
    fajny
    Lubie ten olejek. W szczegolnosci lubie jego zapach. Uzywam go na nogi ale niekoniecznie w celach antycellulitowych, lecz raczej natluszczajacych. Szczegolnie po kapieli. Jest swietny, poniewaz: - szybko sie wchlania - skora po uzyciu nie jest tlusta, a jednak gladka i nawilzona - nie klei sie do ubran Szczerze mowiac nie wiem czy olejek faktycznie pomaga w zwalczaniu cellulitu, gdyz nie mam duzego cellulitu i nawet nie zwracam na to uwagi przy takich kosmetykach, poniewaz bez odpowiednich cwiczen zaden kosmetyk nie zdziala cudow. Lubie jego szklane opakowanie z pompka i efekt gladkiej skory po uzyciu. Cudow jak wyzej wspomnialam nie zdziala, na pewno nie ma co liczyc na magiczna redukcje cellulitu po kilkakrotnym uzyciu. Na pewno jednak bedzie dobrze wspieral nas przed sportem lub po.
  • 30 marca 2017 o 18:12
    Przydatny
    Olejek bardzo fajny, jego zapach bardzo mi przypadł do gustu, bardzo świeży i relaksujący. Używałam go nie na partie cellulitowe a na rozstępy i przyznam, że przy regularnym stosowaniu zahamował postęp rozstępów z czego się bardzo cieszę. Zapewne do niego wrócę jak się skończy, ale póki co używam go pół roku i nawet nie jestem w połowie. Nie mam problemu z przeciekającą pompką.
  • 16 grudnia 2016 o 15:52
    Na małe problemiki
    Jest to bardzo fajny pachnąco- nawilżający dodatek do pielęgnacji, jako że nie leczy cellulitu jak to zawsze producenci podobnych rzeczy zapewniają, ale i tak polecam, lista plusów i minusów żeby nie lać wody: Plusy: Napina skórę, poprawia kondycje, ogolny wyglad skory Nawilża Zapach Minusy: Opakowanie przecieka pompka Mała wydajność w porownaniu do żelu z tej samej serii Podsumowując bedzie mi ciezko bez tego olejku bo nic lepszego w tym zakresie cenowym jeszcze nie utrafiłam, ale warto pomyślec czy olejek czy żel z tej samej serii, bo żel tez fajnie napina będąc wydajniejszy, a z kolei olejek lepiej nawilża.