Kremy uniwersalne

Eau Thermale Avène Cold Cream peaux Sensibles et Tres Seches Krem dla skóry wrażliwej

Avène Cold Cream Krem do twarzy i ciała, 40 ml 40 ml
Avène Cold Cream

• 17 czerwca 2024 o 23:53
    Bardzo polecam, szczególnie zimą
    Kupuję od lat i bardzo polecam. Krem ma dość ciężką, gęstą, tłustą konsystencję. Dość ciężko się rozprowadza i pozostawia warstwę, która dość długo się wchłania. Nie zapycha. Jest bezzapachowy. Doskonale nawilża, koi i regeneruje skórę. Niezastąpiony zimą, dobrze izoluje od działa czynników zewnętrznych (m.in. wiatr, mróz). Nie podrażnia. Produkt wart polecenia :)
    Zalety:
    • skuteczne działanie
    • bezzapachowy
    • zalecany jako krem ochronny zimą
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 lutego 2024 o 17:05
    Krem na zimę
    Krem ma gęstą i tłustą konsystencję. Pachnie niezidentyfikowanie, porównałabym do jakis startych liści. Po nałożeniu zostawia tłustą warstwę, ale to jak tłustą zależy od tego ile tego kremu sie nałoży. Ja nakładałam mało obficie i czułam że mam go na sobie ale nie świeciłam się z kilometra. Myślę że on tworzy warstwę ochronną, ale nie ma szczególnych właściwości nawilżających. Smarowałam nim w ciagu dnia przesuszone miejsca na twarzy i nie zauważyłam dobroczynnego działania oprócz ukojenia. Jednakże doceniam go za to że mnie nie zapchał. Szkoda że wazny jest tylko pół roku po otwarciu.
    Miroku
    18 grudnia 2022 o 18:18
    Jako krem ochronny-tak. Jako krem kojąco-pielęgnacyjny-nie
    Jest to dobry krem ochronny-zostawia na skórze otulającą i treściwą warstwę(dosyć lepką-uwaga na włosy), która dobrze izoluje od czynników zewnętrznych typu wiatr czy mróz. Mam naczynkowe policzki, w zimnie bardzo się uwrażliwiają i ten produkt pomaga mi dobrze je ochronić gdy idę dłużej pobyć na świeżym powietrzu ;) Używam go też do rąk przed wyjściem z domu i naprawdę dobrze chroni delikatną skórę przed wysuszeniem. Chociaż jest tłusty to jednak też przyjemny w aplikacji-kremowy, łatwo się rozprowadza na skórze, nie jest tępy czy topornie śliski. Do tego stosowany okazjonalnie nie zapycha mojej tłustej skóry z rozszerzonymi porami, nie obciąża jej swoją tłustością. Jednak jeśli chodzi o pielęgnację to dla mnie ten krem jest zupełnie przeciętny. Nawilża bardziej pośrednio-przez zatrzymanie wody w naskórku tłustą warstwą okluzyjną, sam w sobie nie regeneruje wysuszonej skóry. Chociaż muszę przyznać, że nieźle zmiękcza spierzchniętą skórę dłoni, a szczególnie gdy na grubszą warstwę tego kremu założę rękawiczki, wtedy naprawdę pomaga trochę podreperować twardą skórę. Największy zarzut wobec tego produktu mam taki, że on nie koi, nie łagodzi podrażnień, do wrażliwej skóry to u mnie się nie nadaje. Nałożony na zaognione po peelingu policzki lekko szczypie, nos podrażniony od kataru po użyciu Cold Cream płonie żywym ogniem(a zwykła Nivea lub krem Bambino działają u mnie wtedy jak kojący kompres), pęknięcia naskórka na dłoniach bardzo się zaogniają po tym jak zetkną się z tym kosmetykiem. Gdy skóra nie jest podrażniona to jest ok, ale że ten krem jest dedykowany skórze wrażliwej to ja nie rozumiem jak może podrażniać takową. Zapach Cold Cream to dla mnie droga przez mękę-intensywny, duszący, w zamyśle chyba różany, ale im nie wyszło. Moje koleżanki z pracy się nim zachwycają, a ja ledwo go znoszę.
  • 10 marca 2021 o 14:54
    Bardzo dobry
    Dostałam ten krem od lekarza po laserze na twarz. Zadziałał jak opatrunek, ukoił podrażnioną skórę i dodatkowo przyśpieszył gojenie i regenerację naskórka. Doskonale również sprawdził się na podrażnioną skórę na nosie przy katarze. Dla mnie rewelacja, warto go mieć w kosmetyczce jako krem s.o.s. przy spierzchniętych ustach, jest dość gęsty, ale można chwilkę poczekać na wchłonięcie.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    Wady:
  • 13 lutego 2021 o 16:49
    Zimowy ratunek
    Krem jest idealny na zimę, do każdego rodzaju skóry. Świetnie chroni przed wiatrem i mrozem, nakładany na noc regeneruje skórę. Nie ma mowy o suchej, łuszczącej się cerze. krem jest absolutnie wspaniały. Ładnie pachnie, nie podrażnia ani nie uczula. Nie powoduje niedoskonałości. Polecam i na pewno kupię ponownie!