Dezodoranty i antyperspiranty

Nuxe Body, Long - Lasting Deodorant Długotrwały dezodorant w kulce

NUXE BODY Dezodorant roll-on 50ml

• 17 grudnia 2021 o 12:46
    Delikatny do codziennego stosowania
    Praktyczny dezodorant w kulce o delikatnym pudrowym zapachu. Dla osób które chcą czuć się świeżo ale nie mają zbytniego problemu z natpotliwością. Wydajny i praktyczny, zawsze można mieć pod ręką. Opakowanie zgrabne, lekkie i solidne. W aptece często można spotkać dwa w cenie jednego.
    Zalety:
    • Delikatny dla skóry wrażliwej nawet świeżo po depilacji
    • Delikatny zapach który nie kłóci się z innymi
    • Poręczne opakowanie
    • Czytelnia szata graficzna
    Wady:
    • dla osób które mocno się pocą może być za słaby
    mnkjzk
    1 sierpnia 2021 o 17:01
    Pięknie pachnie ale nie chroni przed poceniem się
    Zdecydowanie zapach jest jedyną dużą zaletą produktu, jest bardzo przyjemny pudrowy i bardzo się utrzymuje. Niestety dezodorant nie spełnia swojej podstawowej funkcji, czyli nie chroni przed poceniem się, zdecydowanie nie dla osób które nadmiernie się pocą. Nie podoba mi się też konsystencja, ale z reguły nie jestem zadowolona z kosmetyków w kulce pod tym względem. Długo wysycha także trzeba czekać przez założeniem ubrań bo inaczej zostawi ślady. Jestem pewna że już więcej po niego nie sięgnę.
    • Brak ochrony
    • Konsystencja
    • Długo schnie
  • 5 października 2020 o 10:06
    Dobrze sobie radzi
    Poszukując bezpiecznego produktu dla mojej dojrzewającej córki pani w aptece zaproponowała mi ten właśnie dezodorant. Wzięłam dwa- dla siebie i mojej 9-latki. Stosujemy obydwie, codziennie. Wiadomo, że zapach dzieci na progu dojrzewania jest bardzo intensywny, no dobrze czasem muszę przyznać, że po prostu śmierdzą. Każdy z nas to przechodził więc wie. Stąd też pojawiło się zapotrzebowanie na jakąś „kulkę”. Oprócz tego, że ma bardzo ładne, różowe opakowanie, w miarę małe- można spokojnie zmieścić nawet w niewielkiej kosmetyczce, to jest też dyskretne nie ma tych wielkich krzyczących napisów, które dla dziecka mogą być kłopotliwe. Jest to długotrwały dezodorant nie antyperspirant więc zabija zapach, z hamowaniem wydzielania potu jest już inaczej. Chociaż my jesteśmy zadowolone z jego działania. Ma lekki, delikatny zapach. W swoim składzie zawiera srebro i sporo naturalnych składników. Po użyciu nie zostawia na skórze śladów (bardzo nie lubię kruszącej się warstwy przy niektórych antyperspirantach), jest delikatny nie podrażnia skóry, można stosować bezpośrednio po depilacji ponieważ nie ma w swoim składzie alkoholu. Bezpieczny dla dzieci. Skuteczny. Wydajny. Starcza na długi czas. Polecam.
    • skuteczność działania
    • delikatny dla skóry
    • idealny dla dzieci wchodzących w okres dojrzewania
  • 10 czerwca 2020 o 11:36
    Za delikatny
    Zdecydowanie na dni, kiedy nie zależy nam na wysokiej ochronie przed potem. Dezodorant ma bardzo ładny zapach, ale niestety nie zapewnia zbyt wysokiej ochrony. Dużym plusem jest przyzwoity skład, ale co z tego, jeśli najzwyczajniej nie spełnia swojej roli.
    Zalety:
    • dobry skład
    • design
    Wady:
    • wysoka cena
    • niska ochrona przed potem
  • 24 maja 2020 o 12:35
    Hmmm ochrona przed potem ?
    Dezodorant w kulce o przyjemnym zapachu, delikatnej konsystencji, faktycznie nie pozostawiającym śladów na ubraniu, ale..... nie stanowiącym ochrony przed potem. Nie jestem osobą o nadmiernej potliwości - jednak ten kosmetyk w tym zakresie nie zrobił nic . Szkoda, ponieważ komfort jego użytkowania, delikatny zapach naprawdę zachęcają do jego używania. Zawiedziona niestety, ponieważ firmę Nuxe lubię.