Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Organique Basic Cleaner, Mild Cleaner Gel Łagodny żel do mycia twarzy

• 28 stycznia 2025 o 19:28
    Trochę za drogi
    Kupiłam go w galerii na stoisku marki Organique. Dawno od nich nic nie miałam, więc skusiłam się na ten żel. I uważam go ogólnie za udany produkt, ale też ma swoje mankamenty. Zapach w porządku, świeży, morski, zwyczajny. Opakowanie ładne, zgrabne z fajnym otwarciem u góry. Żel jest delikatny, dobrze się pieni, nie podrażnia, ale ściąga skórę na buzi. Ma rzadką, wręcz lejącą się konsystencję. Szczerze mówiąc, nie zostanie moim ulubieńcem. Znam mnóstwo tańszych i lepszych żeli do mycia twarzy. Więc po co przepłacać. Na plus duża wydajność produktu.
  • 6 września 2023 o 11:26
    Drogi i bardzo przesuszał mi cerę.
    Żel zamknięty w fajnym opakowaniu. Jednak co do jego nazwy, że łagodny to się nie zgodzę, ponieważ miałam ten żel z tonikiem z tej samej serii. Bardzo przesuszyła mi skórę ta seria. Mam cerę mieszaną, więc uważam, że nie powinno tak się działać. Żel jest dosyć wydajny, natomiast ja już nie wrócę ani do żelu ani do toniku.
    Zalety:
    Wady:
    • przesuszył mi bardzo cerę
  • 23 marca 2022 o 17:21
    Warty uwagi choć cena nie przyciąga
    Używa od:próbka
    Miałam okazję skorzystać z 5ml próbki tego żelu oczyszczającego od Organique. Używałam jej podczas rannego mycia buzi i starczyła mi na 3 razy. Zalety: ~ dobrze się pieni ~ ma ładny, delikatny zapach (kojarzy mi się z żelem aloesowym) ~ czuć, że buzia jest dobrze oczyszczona, odświeżona, a skóra nie szczypie ani nie jest ściągnięta, nie pojawiły się żadne zaczerwienienia ani nic z tych wszystkich nieprzyjemniaczków ~ w porządku skład, w którym znajdziemy delikatny dla skóry Proteol APL o właściwościach myjących oraz wyciąg z mącznicy lekarskiej o działaniu rozjaśniającym, antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym ~ jest odpowiedni dla każdego rodzaju cery, a na dodatek wegański Uważam, że produkt jest godny uwagi choć jak dla mnie standardowe opakowanie byłoby chyba trochę za drogie. Tak czy inaczej polecam!
  • 5 marca 2021 o 11:21
    delikatny i skuteczny demakijaż
    Żel jest delikatny, dobrze się pieni i można nim usuwać makijaż nawet z oczu. Ma bardzo wygodne i poręczne opakowanie z fajnym i bezpiecznym zamknięciem. Jest skuteczny i nie podrażnia, nawet mojej wrażliwej skóry. Nie mam po nim uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Bardzo przyjemnie pachnie. Nie ma w składzie drażniących detergentów czy SLSów. Jest mega wydajny!
    Zalety:
    • wygodne i poręczne opakowanie
    • naturalny skład
    • Polska marka
    • skuteczne działanie (demakijaż oczu!)
    boe22
    23 grudnia 2019 o 22:24
    Tak! Tak! Tak! Kolejne odkrycie- od Organique!
    Absolutnie jestem na tak. Świetnie oczyszcza, zmywa każdy makijaż w dwóch ruchach, nie uczula, nie podrażnia, nie szczypie w oczy. Czysta, świeża cera! Tak, tak i jeszcze raz tak. Moim pierwszym produktem Organique był krem na noc Eternal Gold i było wow. Każdy produkt tej firmy jest: a) bardzo dobry b) powalił mnie na kolana Naprawdę zaczynam coraz bardziej skłaniać się w kierunku ich kosmetyków, bo żaden mnie nigdy nie zawiódł i zawsze jestem zadowolona bardzo/maksymalnie! Jego wydajność też jest powalająca! Przy pierwszym podejściu użyłam połowy standardowej ilości żelu innej firmy(wcześniej mój nr1), a i tak było go jeszcze o wiele za dużo. Więc, że drogi.....??? Biorąc pod uwagę jego wydajność, cena jest przeciętna, nie wysoka. Kocham i zdradzam wszystkie inne żele do mycia twarzy i zmywania makijażu! O! <3 Zapach- świeży. Opakowanie- super rozwiązanie z aplikacją, bardzo wygodne i higieniczne. Edit.: Po wielu miesiącach mogę dodać do recenzji konkret na temat wydajności. Mianowicie jedno opakowanie(200ml) starczyło mi na 8 miesięcy!!!