Kremy uniwersalne

Blau Farma Elo - baza, Krem lekki

Elo-baza Krem Lekki 75 g

• 4 listopada 2024 o 10:54
    Bardzo przydatny produkt w super cenie
    Poszukuję kremów, które bardzo dobrze nawilżą moją twarz. Lubię takie mocno nawilżające nakładać na noc, ten produkt daje mi to czego szukam, a do tego jest bardzo tani w porównaniu do innych produktów tego typu. Super jako uzupełnienie pielęgnacji. Jak mam jakieś podrażnienia na skórze, to też ten produkt je łagodzi.
    • efekt po użyciu
  • 26 czerwca 2023 o 12:47
    Ulubieniec - zawsze w mojej pielęgnacji
    Krem poleciła mi moja Pani dermatolog w trakcie kuracji trądziku i od tego czasu jest moim ulubieńcem. Opakowanie kremu to biała wygodna tuba o pojemności 75g - schludna i higieniczna. Jest bardzo wydajny, łatwo dostępny w aptece i tani :) Wspaniale nawilża na noc i na dzień oraz koi skórę. Faktycznie jest "lekki" co jest dużym plusem bo mimo dużego nawilżenia, nie świecę się po nim. Nie zapycha i jest świetny pod makijaż.
    Zalety:
    • lekki
    • nie zatyka porów
    • wydajny
    • niska cena
    • brak zapachu
    • dobrze się wchłania
    • fajne opakowanie
    muezaa
    21 lutego 2022 o 13:57
    Świetny pod makijaż
    Pierwszy raz zetknęłam się z tym kremem przy terapii izotekiem, można było go kupić za złotówkę do każdej paczki leku. Po latach szukałam sylikonów, które mogłabym używać pod makijaż. Ze względu na to że mam szerokie pory potrzebowałam czegoś co je wygładzi jednocześnie ich nie zapychając. I właśnie ten krem okazał się idealny!
    Zalety:
    • lekkość
    • nie zatyka porów
    • wydajny
    • niska cena
    • brak zapachu
    Wady:
  • 10 listopada 2021 o 13:47
    ceramidowa bomba
    Krem kupiłam z polecenia lekarki, jako produkt nawilżający i uzupełniający ceramidy podczas kuracji retinolem. No więc krem zawiera 3 rodzaje ceramidow, kwas hialuronowy i wazelinę, czyli działa kolejno: odbudowująco, nawilżająco i okluzyjnie, bo wazelina nam wszystko ładnie domyka w skórze, żeby nic nie wyparowało. To może być dla niektórych minus, bo przez zawartość wazeliny zostawia na skórze film, zatem jako emolient nie za bardzo sprawdzi się pod makijaż. Używam go na noc i w dni, kiedy nie muszę nakładać makijażu. Twarz po nim dosyć mocno się wyświeca. Ma tłustą skórę, skłonną do zapychania, ale zaufałam lekarce i się nie zawiodłam. Krem mnie nie zapchał, nie spowodował wysypu. Delikatnie złagodził poretinolowe podrażnienia, ale na tym polu nie jest tak skuteczny jak kremy z CICA.
    Zalety:
    • działanie
    • treściwa konsystencja
    • łatwość aplikacji
    • bezzapachowy
    • fajna budżetowa opcja na uzupełnienie ceramidow
  • 16 grudnia 2020 o 19:11
    dobre dla skóry po zabiegach
    Krem poleciła mi znajoma, która miała kurację retinolem i potrzebowała czegoś kojącego. Super nawilża skórę oraz koi podraznienia, jednak mi minus, a mianowicie - zostawia lekki film na twarzy :( Mam cerę, która łatwo się zapycha i mam wrażenie, że może powodować jednak powtawanie zaskórników. Tubka 75 g kremu wystarcza spokojnie na 3-4 miesiące stosowania codziennie, więc jest mega wydajny. Idealny dla podrażnionej skóry rąk <3
    • dostepność
    • nawilżanie
    • ukojenie cery
    Wady:
    • mam wrażenie, że może zapychać :( parafina w składzie
    • zostawia na skórze lekki film