Szampony do włosów

Sylveco Odbudowujący szampon pszeniczno - owsiany [Szampon do włosów `Pszenica i owies`]

Bodyland.pl
Sylveco szampon odbudowujący pszeniczno-owsiany, 300 ml
Sylveco Odbudowujący szampon pszeniczno-owsiany
Sylveco
Sylveco szampon odbudowujący pszeniczno-owsiany, 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 109 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Vardzia
    1 listopada 2024 o 17:42
    Darowanemu koniowi
    Sama bym pewnie go nie kupiła. Moja skóra głowy w najlepszym wypadku jest kapryśna, nie specjalnie przepada za eksperymentami. Trafił jednak do mnie w gratisie do zamówienia, a darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Skoro już go miałam postanowiłam go przetestować. Szampon ma dosyć rzadką konsystencję, jest mocno lejący i przezroczysty. Pachnie bardziej w kierunku cytrusów i trawy, aniżeli miodu czy ziół - i tu przyznaję, zapach jest jego największym plusem. Szampon słabo się pieni i musiałam się nad nim napracować, żeby dotrzeć nim do skóry głowy. Domywał względnie i nie podrażniał mojej skóry głowy. Natomiast to co robił z włosami... No dramat jakiś. Włosy po nim się plątały, były matowe, oklapnięte i potwornie suche. Nie pomagała żadna odżywka, żadna maska, żaden olejek. Samo w sobie opakowanie było bardzo wygodne. Mimo, że była to wysoka i raczej wąska tubka nie sprawiała problemów. Była przezroczysta, łatwo szło sprawdzić ile produktu zostało. Wydajności nie oceniam - z moją częstotliwością używania stał jakoś 5 miesięcy pod prysznicem. Zdecydowanie nie miałam do niego serca. Nie polecę go nikomu. Również ponownie nie kupię
    Zalety:
    • zapach,
    • dobrze domywał,
    • nie podrażniał skóry głowy
    Wady:
    • to co robił z włosami.... Dramat jakiś
  • 26 grudnia 2023 o 23:53
    Zbyt delikatny
    Szampon dostałam w prezencie. Bardzo się ucieszyłam, bo lubię naturalne kosmetyki. Niestety ten szampon mnie zawiódł i na pewno nigdy do niego już nie wrócę, bo znam o wiele lepsze i bardziej spełniające moje oczekiwania szampony z naturalnym składem. Szampon zamknięty jest w poręcznej i fajnej, trochę z apteką kojarzącej się buteleczce. Jest przezroczysty i dosyć lejący. Mega ciężko go spienić. Po dwóch powtórzeniach mycia włosów nadal miałam uczucie ich niedomycia, co było dosyć frustrujące. Brak jakiegoś konkretnego zapachu, nazwałabym to raczej delikatnym, nijakim, bliżej nieokreślonym aromatem. Spodziewałam się czegoś lepszego, zużyłam z trudem na spółkę z mężem (który nawiasem mówiąc też nie zapałał sympatią do tego produktu).
  • 15 lipca 2023 o 14:49
    Jest po prostu okej
    Dobry szampon do stosowania codziennie, ponieważ nie zawiera SLS. Jest to szampon łagodny i świetnie sprawdza się latem, kiedy włosy muszę myć częściej. W moim odczuciu jest dość wodnisty, mało się pieni, ale łatwo jest mi nim dotrzeć wszędzie na skórze głowy. Odtrąca mnie nieco zapach, bo zalatuje imbirem/trawą cytrynową. Włosy po wyschnięciu są miękkie i uniesione od nasady. Kupiłabym ponownie, ale szukam czegoś lepszego. Powiedziałabym, że jest to fajny tani zamiennik, ale niestety wcale nie jest taki tani, tylko czuję że jest tani. Generalnie polecam.
    Zalety:
    • dobra formuła
    • miękkie, gładkie, puszyste włosy
    • można używać codziennie, bo jest to szampon łagodny
    Wady:
    • intensywny zapach
    Drogeria Natura
  • 14 kwietnia 2023 o 11:13
    Dla Sylveco pszenica, owies i miód, to zioła? ;p
    Używa od:próbka
    Miałam jedną probówkę od producenta i wiem, że nie kupię całego produktu. Jest dziwny. Z jednej strony dobrze się pieni, o ile da mu się dużo wody, a z drugiej jest jakby taki ciężki, że nie mogę dostać się palcami do skóry głowy. To dziwne uczucie. Jak myję włosy szamponem, to nie mam problemu, żeby unieść delikatnie włosy i masować skórę, a tu miałam z tym problem. (Od razu sięgnęłam po inny szampon i zrobiłam drugie mycie - żeby czuć, że domyłam - choć na codzień rzadko je stosuję, bo nie potrzebuję.) Łatwo się spłukał. Ma trochę dziwny zapach. Napisane jest „ziołowa pielęgnacja: proteiny pszenicy, proteiny owsa, miód pszczeli” - o co chodzi? Przecież to nie są zioła! XD
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Juselle
    3 grudnia 2022 o 13:09
    O wiele za drogi :(
    Szampon bez SLES, który jest już długo obecny na rynku. Nie ukrywam, że przed jego wypróbowaniem - jak okazało się później, i słusznie - odstraszała mnie cena, która wynosi w zależności od promocji lub jej braku ok. 28-35 zł. Szampon ze względu na obecność protein pszenicznych i owsianych w składzie oraz kojenie skóry głowy i hamowanie przetłuszczania dzięki delikatnym środkom myjącym w teorii mógłby być dedykowany przetłuszczającym się, niskoporowatym włosom, takim jak moje. Czy jednak jest warty kupienia? Podsumujmy...
    Zalety:
    • dobry skład
    • domywa włosy, daje rzeczywiście jakąś tam objętość, ale warto mieć na uwadze, że: 1) nie trwa ona zbyt długo 2) włosy mają objętość, bo są trochę spuszone, co mi nie do końca odpowiada
    • zapach - praktycznie go nie czuć, taki jakiś bardzo i neutralny, i naturalny
    Wady:
    • jeśli włosy są spuszone, to jest jednoznaczne z tym, że niestety trochę się plączą, rozczesywanie ich przy nasadzie jest trudne, ogólnie trudno było mi potem doprowadzić do wygładzenia włosów na całej długości, jakiej odżywki bym nie użyła...
    • kiepska wydajność nawet przy metodzie kubeczkówej, wydaje mi się, że szampon pieni się dobrze, ale trzeba zużyć dużą ilość. Ciężko mi stwierdzić dokładnie, ile, bo butelka jest ciemna i nic nie widać, a z otworu leje się albo mało, albo o wiele za dużo. Warto też wspomnieć, że pojemność to tylko 300 ml.
    • cena... o wiele za wysoka. Nie umywa się do tańszych szamponów bez SLES, obecnie łatwo dostępnych w drogeriach.