Pianki do mycia twarzy

Avon Clearskin, Blemish Clearing O2 Fresh Bubble Cleanser Oczyszczająca pianka przeciwtrądzikowa

• 9 marca 2025 o 20:19
    DRAMAT dla cery trądzikowej
    Zacznę od tego do czego zarzutów nie mam, a jest to na pewno opakowanie. Buteleczka jest dość solidnie wykonana i ma świetny atomizer, który robi z płynu naprawdę sporą ilość pianki. Pianka wydaje się być dosyć wodnista, ale nie jest to dla mnie problem. Kosmetyk przeznaczony jest według producenta do skóry trądzikowej, ale radziłabym go unikać. U mnie bardzo pogorszył stan cery. Pianka działa wysuszająco na cerę, a to na pewno nie jest wskazane przy trądziku. Często miałam wrażenie, że skóra nie jest domyta tak jak powinna. Produkt spowodował u mnie wysyp kaszki na czole oraz pogorszenie zmian zapalnych, które już były obecne na skórze. Wydajność średnia, ale nadal ok. Jeśli ktoś nie ma problemów z cerą może wypróbować, ale mimo to radziłabym wybrać inny produkt.
    Zalety:
    Wady:
    • Wysusza
    • Znacząco pogorszył stan mojej cery
  • 1 lutego 2025 o 12:55
    Nie najgorszy
    Produkt bardzo wydajny, dobrze domywał twarz. Niestety bardzo mocno pachnie alkoholem, przez co wysuszył skórę, oraz nie nadawał się do mycia oczu i okolic oka.
  • 28 lipca 2023 o 22:10
    Poprawna, ale nie zachwyca
    Piankę kupiłam tak naprawdę przez pomyłkę, chciałam zamówić inną, a pomyliłam opakowania. No ale skoro już do mnie przyjechała, to postanowiłam ją zużyć i zobaczyć co dobrego przyniesie. Kosmetyk zamknięty jest w plastikowej butelce o pojemności 150 ml, zakończonej nakrętką z dozownikiem wytwarzającym pianę z płynu. Butelka jest półprzezroczysta, dzięki czemu widać stopień zużycia kosmetyku. Jedno naciśnięcie dozownika aplikuje ilość pianki potrzebną do umycia twarzy. I muszę przyznać, że rurka od pompki jest idealnej długości, dzięki czemu udało się wykorzystać kosmetyk do samego końca. Nic nie zostało w butelce. Duży plus, bo rzadko się to zdarza. Dodatkowo pianka jest naprawdę wydajna, używana 1 raz dziennie wystarczyła na kilka miesięcy. Natomiast minusem było to, że nakrętka okazała się być nie do końca szczelna i raz w podróży ku mojemu zaskoczeniu odkryłam, że z butelki wysączyła się trochę jej zawartości (bo nie mogę powiedzieć, że wylało - nie było tego aż tak dużo). Pianka dedykowana jest cerom trądzikowym, zawiera ekstrakt z pszenicy i witaminę E. Moja cera to skóra dojrzała, 40+, wrażliwa, przesuszona, ze skłonnością do przetłuszczania w strefie T. Trochę się obawiałam, że kosmetyk za bardzo przesuszy mi te partie twarzy, które i tak już są suche. Ale na szczęście nie było to dokuczliwe. Zazwyczaj mój największy problem związany z myciem twarzy to użycie wody - ona najbardziej przesusza mi skórę. Dlatego rozmaitych pianek, żeli, itp., które wymagają kontaktu z wodą używam tylko raz dziennie - rano. Nie używam ich do wieczornego demakijażu, dlatego nie potrafię się wypowiedzieć, czy ta pianka nadaje się do demakijażu, czy nie. Nie wiem także, czy szczypie w oczy, bo nie aplikowałam jej na oczy. Natomiast mogę stwierdzić, że dobrze oczyszcza skórę i zmniejsza wydzielanie sebum w przetłuszczających się partiach skóry. To akurat było bardzo fajne, bo różnica była zauważalna, nawet w upalne dni. I owszem, partie skóry suchej, na policzkach, były po jej użyciu nieprzyjemnie ściągnięte, ale nie bardziej niż ma to miejsce przy jakimkolwiek innym żelu do mycia twarzy. W tej kwestii jedynym jak dotąd kosmetykiem, który nie wysuszał mi skóry była pianka OnlyBio Ritualia. Podsumowując, kosmetyk jest przyzwoitą pianką do oczyszczania skóry, ale raczej dla cer tłustych niż mieszanych. Nie mam do niego większych zastrzeżeń, ale mając porównanie do działania OnlyBio Ritualia, to raczej nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • sprawna pompka, która umożliwiła wykorzystanie całości kosmetyku, nic nie zostało w butelce
    • zmniejsza wydzielanie sebum w tłustych partiach skóry
    Wady:
    • trafiłam na felerną, nieszczelną nakrętkę i trochę pianki wylało mi się w bagażu w podróży
    • wysusza suche partie skóry
    U konsultantki
    Annosa
    11 lutego 2022 o 14:30
    Okropna
    Nie polecam tej pianki firmy Avon. Okropnie wysusza skórę i jest nieprzyjamna w użytkowaniu. Zawiera podrazniający alkohol który niszczy skórę. Drażniący zapach powoduje szczypanie oczu. Nie ułatwia walki z niedoskonałościami wręcz przeciwnie jest ich więcej. Na pewno już nie kupię. Jednak nawet wydajna.
    Zalety:
    Wady:
    • szczypanie w oczy
    • drażniący zapach
    • alkohol
    • wysusza skórę
    • powoduje wypryski
    U konsultantki
  • 19 lipca 2021 o 7:46
    Całkiem dobra pianka
    Bardzo fajna pianka do czyszczenia twarzy. Nakłada się pompkę pianki i myje nią twarz. Wydaje mi się, że moja skóra po tej piance tak jakby mniej się świeciła. Trzeba jedynie omijać okolice oczu. Produkt przede wszystkich m bardzo wydajny i na długo wystarcza.
    Zalety:
    • Wydajność,działanie