Toniki i hydrolaty

Mizon AHA & BHA, Daily Clean Toner Tonik z kwasami AHA i BHA

Mizon Tonik złuszczający z kwasami i enzymami AHA i BHA Daily Clean Toner) 150 ml

• 18 czerwca 2018 o 15:34
    Dobry, ale trzeba uważać
    Tonik jest bardzo wodnisty, więc wylewam go na wacik i przecieram twarz. Mimo to jest bardzo wydajny i zużywa się w dobrym tempie. Zapach jest trochę witaminowy. Jeśli chodzi o rozjaśnienie cery to faktycznie ma ona jednolity koloryt, czerwone przebarwienia po pryszczach faktycznie ładniej schodzą. Tonik nie przesusza cery, ale u mnie nie ma większego wpływu na wydzielanie sebum. Powiedziałabym, że w tym zakresie jest neutralny. Używając tego toniku zauważyłam, że moja cera jest zdecydowanie bardziej gładka i przyjemna w dotyku. Ale nie można go łączyć z innymi produktami z kwasami, ani nawet witaminą C., bo łącząc to wszystko przełamałam sobie barierę ochronną skóry, więc bym powiedziała, że jest to mocny tonik.
    • Działanie
    • Opakowanie nie kapie
    • Zmiękcza cerę
    • Wygładza cerę
    • Oczyszcza cerę
    Wady:
    • Trzeba używać go solo bez łączenia z innymi produktami kwasowymi
    • Cena - ebay ok. 70zł
    • Nie działa na wągry
    niraro
    29 kwietnia 2018 o 11:08
    nie dla cer wrażliwych
    Mam cerę wrażliwą, która przy zbyt agresywnej pielęgnacji przetłuszcza się. Nie zauważyłam poprawy kondycji skóry po zastosowaniu tego toniku. Żaden z objawów podrażnienia (przetłuszczanie się, miejscowe zaczerwienienia) ani zanieczyszczenia skóry (zaskórniki, wypryski różnego rodzaju) nie zniknął. Produkt dość mocno kwasowy co czuć już po otwarciu buteleczki. Po nałożeniu na twarz skóra piecze i to uczucie nie znika dość długo, niekiedy utrzymuje się mimo nałożenia na twarz innych kosmetyków. Nie ryzykowałabym wyjścia na mocne słońce po użyciu tego toniku. Osobomzainteresowanym pielęgnacją kwasami zdecydowanie polecam kupić produkty z kwasami polecanymi dla cery wrażliwej, np. z kwasem laktobionowym. Choć droższe są wydajne i działają jak należy.
    Zalety:
    • butelka posiada zatyczkę, która uniemożliwia rozlanie się produkty - jedyna zaleta
    Wady:
    • nie spełnia żadnych obietnic producenta
    • podrażnia
    bever
    13 sierpnia 2017 o 2:22
    swietny!!
    producent gwarantuje, ze produkt usunie nam tzw. "whiteheadsy", czyli zamknięte zaskórniki wypelnione białą zawartością, bardzo polecam! minusem moze byc dostepnosc i cena, ale wszystko po kolei:
    Zalety:
    • zapach (lekko cytrynowy)
    • wydajnosc(po miesiacu zuzyłem moze 1/10 opakowanai a stosuje 2 razy dziennie)
    • usunął białe zaskorniki z policzków, sa megaczyste
    • śliczne, proste, minimalistyczne, luksusowe opakowanie ;)
    • szybko sie wchłania
    • lekko "odzywia/rozjasnia/rozpromienia" skóre/cere
    Wady:
    • nie usunął zaskornikow z brody
    • niezbyt radzi sobie z blackheadsami, czyli tymi zamkniętymi, czarnymi wągrami
    • cena (40-55 zł)
    • szkoda, że jest tak mało popularny (dostepnosc)
    • na początku lekko przetłuszczał mi skorę, dlatego zalecałbym zaczynać stosowanie dwa razy an tydzien, później zwiekszajac czestotliwosc
    • czasami mam poczucie, ze przetłuszcza cere, aczkolwiek mam nieregularny tryb zycia, teraz jest gorąco, ja biegam i zyje w ciagłym stresie w duzym miescie wiec mysle ze tez czynniki rowniez moga miec duzy wplyw