WIZAŻ logo
Kremy na noc

Ziaja Oczyszczanie - Liście Manuka, Krem mikrozłuszczający z kwasem migdałowym na noc

3,7 (524)
99 hitów!

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    26 kwietnia 2026 o 9:48
    Delikatne złuszczanie i wygładzenie skóry
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Krem z serii Ziaja Liście Manuka z kwasem migdałowym stosuję od kilku tygodni jako produkt na noc i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył.Ma lekką konsystencję co dla mnie jest dużym plusem przy wieczornej pielęgnacji. Zapach jest charakterystyczny dla tej serii świeży, ziołowy, ale nieprzytłaczający.Po kilku pierwszych zastosowaniach skóra stała się bardziej miękka i przyjemna w dotyku. Przy regularnym używaniu zauważyłam stopniową poprawę cera wygląda na bardziej wyrównaną, drobne niedoskonałości szybciej się goją, a pory w strefie T są mniej widoczne.Nie podrażnił mojej skóry ani jej nie przesuszył, co przy kwasach zdarzało mi się wcześniej przy innych kosmetykach. Działanie jest raczej delikatne i stopniowe, więc sprawdzi się przy cerze wymagającej łagodnego złuszczania, a nie intensywnego „peelingu” od razu naprawdę świetny produkt.
    Zalety:
    • delikatne, stopniowe złuszczanie skóry
    • poprawia gładkość i wyrównanie cery
    • pomaga przy drobnych niedoskonałościach i porach
    • lekka konsystencja, szybko się wchłania
    • nie zapycha i nie podrażnia
  • 21 marca 2026 o 22:23
    Krem dzięki którego pokochałam wykonywanie pielęgnacji
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jest to krem który zachęcił mnie do wykonywania pielęgnacji twarzy już po pierwszym użyciu, niestety ale do 19 roku życia bardzo nie lubiłam mieć czegokolwiek na twarzy co nie było ani korektorem ani fluidem. Krem kojarzył mi się z tym, że sprawiał że moja cera jest zapchana, tłusta i świecąca się. Odkąd zakupiłam ten krem z polecenia mojej siostry i różnych opinii dotyczących kremów dla cery tłustej stał sie on dla mnie codziennością. Nie wyobrażam sobie pójść spać bez użycia tego kremu. Krem ten sprawił, że moja skóra stała się lekka, oczyszczona jak i przede wszystkim pojawia się zdecydowanie mniej wyprysków i zaskórniaków z którymi miałam problem. Myślę, że jest to produkt do którego zdecydowanie wrócę zwłaszcza że cena na promocji to 10,49 zł co zdecydowanie zachęca do zakupu.
    Zalety:
    • Cena, Jakość, Działanie, Zapach, Lekka formuła produktu
    Wady:
    • Dostępność
  • 1 lutego 2026 o 9:35
    Trochę pomaga, ale może też zapychać
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Krem kupiłam w serwisie aukcyjnym za około 10-11 zł. Był to mój drugi w życiu krem przeznaczony do cery trądzikowej. Pierwsze opakowanie zużyłam będąc zadowolona z efektów. Drugiego opakowania niestety już nie byłam w stanie skończyć. Opakowanie to tubka z zamknięciem na "klik". Pod światło delikatnie widać zużycie. Krem jest odpowiedniej gęstości, łatwo rozprowadza się na twarzy. Zapach ma dość specyficzny, typowy dla całej serii z liśćmi manuka. Mi troszkę przeszkadzał. Krem jest przeznaczony do stosowania na noc i całe szczęście, bo potwornie się roluje. Wchłania się w miarę szybko, ale zostawia lekko wyczuwalną warstwę. Rano bezwiednie przecierając twarz musiałam później zbierać z podłogi wałeczki kremu. Bardzo mnie to irytowało. O ile pierwsza tubka przyniosła fajne rezultaty, o tyle druga narobiła więcej szkód niż pożytku. Początkowo zaczęłam zauważać stopniowe delikatne blednięcie blizn po trądziku. Później miałam z pół roku przerwy i kupiłam drugie opakowanie. Wtedy zaczęło mnie wysypywać. Drobne kosteczki - zapchane pory. Po odstawieniu kremu problem zniknął więc wiem, że to jego wina. Nic dziwnego, w składzie dość wysoko mamy komedogenny dimetikon... (Na stronie wizażu nie widzę w składzie dimetikonu, ale jestem niemal pewna, że na opakowaniu był zapisany ten składnik, może skład był zmieniany? Na innych stronach np w drogerii internetowej w składzie jest na 3 miejscu). Podsumowując, produkt nie jest odpowiedni dla skóry z niedoskonałościami ze względu na zawartość dimetikonu wysoko w składzie. Może powodować wysyp krostek. Co prawda początkowo pomagał w zwalczaniu blizn po trądziku, ale później narobił szkód w postaci zapchania porów. Do tego się roluje i niezbyt przyjemnie pachnie. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Delikatnie złuszcza skórę przyspieszając znikanie blizn po trądziku
    Wady:
    • Roluje się
    • Dimetikon wysoko w składzie, może powodować zapchanie porów (u mnie spowodował wysyp krostek)
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    13 listopada 2025 o 19:53
    poprawny krem
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ten krem na noc sprawdził się jako niedroga opcja dla skóry mieszanej lub tłustej, która potrzebuje oczyszczenia i delikatnego złuszczania. Konsystencja jest lekka, dobrze się nakłada po oczyszczeniu twarzy, a rano skóra wygląda „czyściej” – mniej zaskórników, koloryt bardziej wyrównany. Producent deklaruje, że zawiera 3% kwasu migdałowego oraz ekstrakt z liści manuka o działaniu antybakteryjnym, co potwierdzają opisy produktu. W praktyce jednak efekt nie jest spektakularny, bo jeśli masz głębsze przebarwienia, mocniejsze zmiany potrądzikowe lub oczekujesz działania „wow” jak w gabinecie kosmetologicznym, będziesz musiał być cierpliwy i stosować systematycznie. Dodatkowo produkt zawiera zapach i składniki zapachowe typu limonene, co może być mniej idealne przy bardzo wrażliwej skórze. Podsumowując: dobry budżetowy wybór dla codziennej pielęgnacji skóry mieszanej/tłustej z niedoskonałościami — jeśli jesteś realistą co do rezultatów i zadbasz o ochronę przeciwsłoneczną przy stosowaniu — ale nie zastąpi silniejszych kuracji złuszczających.
    Zalety:
    • Przystępna cena w porównaniu do droższych kremów ze złuszczaniem.
    • Zawiera 3% kwasu migdałowego i ekstrakt z liści manuka — składniki wspomagające oczyszczanie, redukcję zaskórników i wyrównanie kolorytu.
    • Lekka konsystencja, odpowiednia na noc, dobrze wchłania się i nie sprawia wrażenia ciężkiego kremu.
    • Dedykowany typom skóry: normalnej, mieszanej i tłustej — czyli tam, gdzie często potrzebne jest złuszczanie i regulacja sebum.
    Wady:
    • Efekt „złuszczająco-odnowy” jest delikatny — jeśli masz głębsze przebarwienia lub bardzo rozszerzone pory, może być niewystarczający.
    • Zawartość zapachu i składników zapachowych może być problemem dla skóry bardzo wrażliwej lub skłonnej do podrażnień.
    • Konieczność stosowania ochrony przeciwsłonecznej w ciągu dnia — złuszczanie naskórka może zwiększać wrażliwość skóry na słońce.
    • Brak spektakularnych efektów natychmiastowych — trzeba być cierpliwym i stosować regularnie.
  • 8 lipca 2025 o 14:04
    Spoko krem
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kupiłam go już wiele razy, zazwyczaj stosuje gdy widzę że moja skóra ma wiele niedoskonałości wtedy krem na noc delikatnie je niweluje. Zapach okej, skóra jest delikatna. Jak za tą cenę jest okej.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Zobacz także inne Kremy na noc

szukaj