Emulsje, esencje i boostery

AVA Witamina C z Acerolą Aktywator młodości 30ml
Ava Labolatorium Laboratorium Witamina C z Acerolą Aktywator młodości 30ml 3795

• 26 lutego 2025 o 18:51
    witaminka;
    Witamina C aktywator młodości marki Ava działa skutecznie tak jak opisuje producent . Mam cerę dojrzałą , sporo zmarszczek, wiotczejącą i pełną jaśniejszych i ciemniejszych plam. A coraz mniej kolagenu powoduje brak nawilżenia jędrności i blasku. Cera jest szara i zmęczona. Aktywator używam na wieczór solo, a w dzień pod makijaż. Świetnie współgra z innymi kosmetykami. Dobrze się wchłania, nie powoduje pieczenia ani swędzenia. Zmarszczki po stosowaniu serum wydają się spłycone, a przebarwienia jaśniejsze. Koloryt skóry w miarę wyrównuje się. Skóra staje się jędrna , gładka i mniej szorstka. Twarz jakby jaśnieje i nabiera blasku. Szybko się wchłania. Nie roluje się .Produkt jest bardzo wydajny. Płyn konsystencji olejku koloru jasnej słomki, aplikuje się pipetą ze stopką, która świetnie nabiera odpowiednią ilość. Zawarty w buteleczce z ciemnego szkła. Jest bezzapachowy. Aktywator posiada właściwości wzmacniające i chroniące naczynia włoskowate. Dostępny w akceptowalnej cenie. Bardzo dobre serum dla skóry dojrzałej. U mnie tylko jest jeden duży minus!! W kilka minut po aplikacji moja skóra nieładnie pachnie. Serum w połączeniu z moim pH skóry wydziela dziwny, lekko kwaśny zapach. Być może to uaktywnia się witamina C, ale jest to dość krępujące.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z precyzyjną pipetą;
    • akceptowalna cena;
    • dostępne;
    • prostuje niezbyt głębokie zmarszczki;
    • rozjaśnia plamy i przebarwienia;
    • wyrównuje koloryt skóry;
    • nawilża ;
    • stymuluje organizm do produkcji kolagenu;
    Wady:
    • w połączeniu z moim pH skóry wydziela nieprzyjemny zapach.
    Miroku
    31 sierpnia 2024 o 18:18
    Za taką cenę to jestem bardzo zadowolona.
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Po totalnej porażce z serum Auriga Flavo C(absolutnie koszmarne pod każdym względem) przez długi czas byłam bardzo sceptycznie nastawiona do bardziej skoncentrowanej witaminy C w kosmetykach. Jednak nieśmiało postanowiłam się z nią przeprosić gdy po tegorocznej zimie moja cera była wyjątkowo poszarzała i ziemista, a do tego upstrzona przebarwieniami po wysypie(który mnie spotkał po przeprowadzce-stres, zmiana wody na paskudną twardą miejską i tego typu atrakcje). Postanowiłam zacząć od tego z Avy ponieważ jest tanie, a akurat wtedy miałam pozytywne doświadczenie z serum nawilżającym tej firmy co skłoniło mnie do testów innych kosmetyków z tej serii. Produkt stosuję rano pod filtr przeciwsłoneczny. Recenzowane serum to produkt, który jest skuteczny-jednak trzeba dać mu czas oraz mieć realne oczekiwania. Nie oczekiwałam odmłodzenia, wyprasowania zmarszczek, likwidacji niedoskonałości czy efektu nowej oraz wypoczętej skóry, ja tutaj liczyłam przede wszystkim na rozjaśnienie przebarwień. I to otrzymałam-przy codziennym oraz systematycznym stosowaniu po około dwóch miesiącach moja cera rzeczywiście znacznie się poprawiła, powoli, ale widocznie. Koloryt się wyrównał, przebarwienia rozjaśniły, a nierówności wygładziły przez co całość zaczęła wyglądać bardzo jednolicie(z czym często miałam problem, bo chociaż mam małą skłonność do niedoskonałości to przebarwienia po nich bardzo wolno u mnie znikają), a także promiennie-jak dobrze wypoczęta :) Nie oceniam tego kosmetyku pod kątem walki z jakimikolwiek zmianami na tle trądzikowym typu błyszczenie/zaskórniki/rozszerzone pory. Na te problemy mam przeznaczone typowe kosmetyki, które stosuję na noc. Dla mnie najważniejsze, że recenzowane serum nie pogarsza stanu, nie obciąża cery oraz nie powoduje żadnego wysypu. Na plus tutaj muszę odnotować brak jakichkolwiek podrażnień czy uczuleń-a mnie kosmetyki z Avy często uczulają, więc miło się zaskoczyłam. Trzeba mieć na uwadze dwie sprawy podczas stosowania tego kosmetyku. Po pierwsze-to serum solo nie nawilży skóry, wręcz ją może ściągnąć-to cecha typowa dla bardziej skoncentrowanych ser. Zawsze na ten produkt trzeba nałożyć produkt typowo nawilżający, ,,który domknie,, pielęgnację. Po drugie-mamy tutaj witaminę C. Wprawdzie nie jest podane jej stężenie(mniemam, że jest dosyć niskie), ale trzeba pamiętać przy tym serum o dobrej ochronie przeciwsłonecznej, aby nie narazić na szkodliwe promieniowanie skóry uwrażliwionej podczas takiej kuracji. Bardzo lubię opakowania w tej serii ser z Avy-pipetki są lekko zakrzywione na końcu. Niby nic, ale serio znacznie to ułatwia precyzyjne dozowanie produktu. Kosmetyk jest wydajny, przy praktycznie codziennym używaniu opakowanie wystarczyło mi na ok. 4 miesiące. Serum ma konsystencję dosyć lepką-z jednej strony to plus, bo nie spływa momentalnie z dłoni, z drugiej zaś troszkę lepi się na buzi(to akurat mniej istotne dla mnie gdyż i tak po chwili aplikuję na twarz krem z ochroną SPF i puder) oraz na palcach po aplikacji. Zapach kosmetyku jest dla mnie neutralny oraz delikatny, mi nie przeszkadza, ale za to bardzo przypomina...zapach czerstwego pieczywa :D Jak dla mnie-w tej kategorii cenowej koniecznie trzeba wypróbować to serum z Avy. Ja bardzo przyjemnie się zaskoczyłam oraz przekonałam do witaminy C-na pewno będą kolejne opakowania, które włączą ten składnik do mojej stałej pielęgnacji cery.
    badb
    21 kwietnia 2024 o 9:18
    Do tej pory najlepsze serum jakie miałam
    Opakowanie pozwalające na higieniczną aplikację produktu. Konsystencja może nie jest moim ulubionym aspektem tego produktu, za to jego działanie było fantastyczne. Serum rozjaśniło przebarwienia i wygładziło jej koloryt. Skóra po tym serum była w dobrej kondycji i nic jej nie brakowało. Próbowałam później wielu kosmetyków z witaminą C, jednak żaden nie działał jak ten.
    Zalety:
    • Działanie
  • 21 grudnia 2022 o 16:03
    Kilka opakowań się zużyło
    Tego produktu używałam kilka lat temu i pamiętam, że wtedy byłam usatysfakcjonowana działaniem. Serum jest łatwo dostępne, tanie, ma wygodne opakowanie (brawa za niecieknąca pipetę!) i całkiem fajne działanie nawilżające, lekko rozjaśniające i uelastyczniające. Natomiast już od jakiegoś czasu przerzuciłam się na inne produkty, których działanie jest bardziej widoczne. Chyba też wolę formę bardziej emulsyjną niż taką lepką, a generalnie zauważyłam, że sera z witaminą c występują najczęściej w którejś z tych dwóch form. Kto wie, może jeszcze wrócę do tego produktu, chociaż wydaje mi się, że na moje aktualne potrzeby jest już za słabe.
  • 22 listopada 2022 o 14:51
    Godne polecenia
    Bardzo lubie marke ava. Dobry stosunek ceny do jakosci i odwrotnie. Zapach nieokreslony niekolidujacy. Nie podrazniaja skory. Nie powoduja zaczerwienien. Proste w uzyciu dzieki pipecie. Pojemnosc dobra, wydajne. Uzywam ja i mama (wiek 64lata). Obie jestesmy zadowoline.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dziala
    • Nie podraznia
    • Formula dobra
    • Konsystencja
    Wady: