Kremy uniwersalne

Naturmedicin Steamcream Krem parowy

• 12 kwietnia 2021 o 10:30
    Urocza puszeczka lekkiego kremu o zapachu lawendy
    Steamcream składa się z jednego produktu w całym katalogu Naturmedicin. Kremu nawilżającego do twarzy, ciała i dłoni wykonanego w tak zwanym „procesie produkcyjnym opartym na parze”. Krem jest wegański i wolny od różnych niechcianych składników , jest dostępny w uroczym 75 g. opakowaniu. Kolekcjonerskie opakowanie jest zatwierdzona przez TSA, ma różne wzory, którą ma nazywa się Kalejdoskop. Pierwszą pozycją na liście składników są płatki owsiane, znane ze swoich właściwości kojących i nawilżających, ale wśród związków naturalnych i pochodzenia roślinnego wymieniono również parabeny, co wydaje mi się trochę dziwne, chyba nie mogli znaleźć sposobu, aby je pominąć. Bez względu na to, ile są warte, pojawiają się one na dole listy, co powinno sugerować, że są tutaj w małych ilościach. Przez całe trzy tygodnie trzymałam puszkę na biurku i regularnie używam do rąk jak i szyji ( mam taki odruch, nadwyżkę kremu z rąk wcieram w szyję). Konsystencja jest lekka, prawie jak bita śmietana. Nie tylko szybko i dokładnie się wchłania, ale uwielbiam lekki zapach lawendy, który dłuższy czas towarzyszy mi jeszcze po aplikacji. Zaaplikowałam go tylko paro krotnie na twarz, zazwyczaj obawiam się nowych kremów że moja twarz bedzie pełna krostek, ale nic się nie działo, skóra twarzy była nawilżona. Jednak u mnie ma bardziej zastosowanie, jako krem do ciała czy do rąk, działa zaskakująco nawilżająco jak na tak lekką konsystencje. Ponieważ marka jest wciąż mała, trochę trudno z kupnem tego produktu. Czy bede poszukiwała kolejnej urocza puszki tego produktu, raczej nie, ze względu na cenę i dostępność.
  • 11 czerwca 2018 o 12:15
    dziwny
    Zakupiłam ten w promocji, za 30zł, więc cena jest do zaakceptowania. Zainteresowałam się tym kremem po tym, jak Katosu wychwalała go w filmiku i mówiła o parowym łączeniu składników oraz o jego dobrym składzie. Zalety: -dobrze nawilża -idealny do skóry suchej -wydajny -ładne opakowanie Wady: -dość tłusty -długo się wchłania -dziwny zapach -zbyt treściwy pod makijaż Ten krem według mnie sprawdza się tylko na noc i raczej na niezbyt upalne dni.
  • 21 maja 2018 o 21:31
    Raczej kit niż hit
    Krem dostałam w prezencie. Opakowania ma śliczne, konsystencja na pierwszy rzut oka też super. Ale... -spowodował wysyp pryszczy -zapchał pory -nie nadawał się pod makijaż, warzył każdy podkład -nawilżenie było słabsze od kremów drogeryjnych za 10 zł, ten wtedy kosztował 50 Zużyłam do kremowania pięt na noc, w pudełku trzymam koraliki
  • 20 maja 2018 o 22:31
    miał być hitem
    Długi czas kręciłam się wokół tego kremu. Kosmetyki naturalne bardzo często nie zdają u mnie egzaminu, ale to opakowanie kusiło mnie tak bardzo, że któregoś razu uległam. Wybrałam wersję Andie's Pillow. Krem jest dość gęstej konsystencji jednak po nałożeniu na twarz zachowuje się jak bardzo leciutki kremik. Szybko się wchłania, nie obciąża twarzy choć wyczuwalnie ją natłuszcza. Pozostawia po sobie delikatnie kleistą powłoczkę, do której bardzo dobrze "przykleja się" podkład. Jest świetną bazą pod makijaż. Zapach ma intensywny, lawendowy. Na twarzy czuć go bardzo długo. Używam Bourjois HM i te dwa zapachy niestety się ze sobą kłócą. Używany na noc bardzo ładnie nawilżał cerę. Rano widziałam, że twarz jest jakby bardziej wypoczęta. Byłam tak bardzo zadowolona z efektu, ze od razu dokupiłam kolejne opakowanie, tym razem wersję orginal. I niestety, po kolejnych kilku dniach krem zaczął zapychać. Zaczęło się od delikatnych, pojedyńczych wyprysków przy nosie i na brodzie. Jako, że nie skojarzyłam tego z kremem używałam go dalej, tylko na noc. Kolejnych kilka dni i twarz wyglądała jak w okresie liceum, cała w wulkanach z pryszczy. Po odstawieniu kremu wszystko stopniowo wróciło do normy. Później próbowałam używać tego kremu okazjonalnie, raz na jakiś czas. Niestety, teraz nawet pojedyńcza aplikacja powoduje wysyp pryszczy. Nie jestem w stanie dokończyć jednego opakowania, co dopiero mówiąc o drugim. Niestety, ale nie mogę tego kremu polecić. Nawet nie mam komu go oddać, bo każdy kto widział co zrobił mi z cerą nie chce go wypróbować.
  • 30 stycznia 2018 o 16:29
    cudeńko
    Kupiłam zaintrygowana technologią steam na promocji -50% w Sephorze. nie żałuje. Spełnia swoje zadanie - dobrze nawilża, ale nie zapycha pomimo tego że w składzie ma parafinę. Minusów nie zauważyłam. zostanie ze mną na dłużej :)
    Zalety:
    • minimalistyczne opakowanie
    • świetny skład, naturalne składniki
    • piękny zapach
    • bardzo szybko się wchłania, ale zostawia uczucie nawilżenia, skóra jest delikatnie "otulona"
    • nie zapycha mnie mimo parafiny w składzie
    Wady:
    • brak wad!