Kremy na dzień

Avene Cleanance Krem emulsja matująca 40ml

ingaa13
    28 września 2021 o 23:44
    Emulsja super działa
    Mam wrażliwą skórę dlatego kosmetyki z drogerii często mnie uczulały i podrażniały. Kupiłam tą emulsję z Avene z polecenia koleżanki. Oczekiwania były ale też nie nastawiałam się na odkycie roku. A tu pozytywne zaskoczenie bo ta emulsja jest super. Zarówno jeśli chodzi o regulację sebum i utrzymanie nawilżenia skóry. Matuje skutecznie ale nie wysusza, do tego wręcz łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie wyprysków. Nadaje się do pielęgnacji porannej i nocnej. Warta zakupu.
  • 26 września 2021 o 18:59
    Super!
    Naprawdę nie widzę minusów. Na mojej twarzy ta emulsja działa tak jak obiecuje producent. Skóra na długo pozostaje matowa ale przy tym nawilżona i gładka. Makijaż utrzymuje się całe 8 godzin pracy, nie ma efektu błyszczenia jak wcześniej. A tylko zmieniłam krem także jestem pewna, że to zasługa tej emulsji. Pięknie pachnie, dość szybko się wchłania, odpowiada mi konsystencja. I zauważyłam po miesiącu używania, że zmian trądzikowych pojawia się sporo mniej jak wcześniej. Na pewno kupię ponownie.
  • 2 września 2019 o 12:12
    Jest okay
    Zacznę od tego, że mam cerę trądzikową i bardzo tłustą (strefa T, góry policzków) i jestem już przyzwyczajona, że raz dziennie przed wyjściem z pracy, po 15, muszę poprawić makijaż żeby się nie świecić. Już nie szukam produktów, które mi całkowicie zmatowią skórę, bo u mnie jest to niemożliwe. Pomimo przeczytanych złych opinii stwierdziłam, że spróbuję tej emulsji, promocja w Super Pharm i fakt, że akurat kończył mi się krem na dzień mnie do tego skłoniły. Emulsja ma bardzo fajną konsystencję - taką żelową - która bardzo fajnie rozprowadza się po buzi. Zaraz po nałożeniu możemy zauważyć fajny efekt zmatowienia, taki nie za matowy, ale też się nie błyszczę. Oczywiście przed rozpoczęciem nakładania podkładu trzeba poczekać aż się wchłonie (ja w tym czasie się ubieram i wystarczy), bo niestety raz nie poczekałam i faktycznie podkład się rolował, efekt jakby skóra mi schodziła, ale człowiek uczy się błędach. Bardzo fajnie współgra z moim obecnym podkładem (Clinique Anti-Blemish), rozprowadzam podkład moim ostatnio odkrytym hitem - silikonową gąbeczką i jest super - nie ma żądnych smug, rolowania ani nic w tym stylu. Przy używaniu emulsji i tego podkładu, który jest przeznaczony do cery problematycznej nie pojawiają mi się jakieś bardzo widocznie wypryski, których codziennie makijaż by nie przykrył, więc jest to u mnie WIELKI PLUS! Co do efektu matowienia - maluję się codziennie przed godz. 7, wtedy cera wygląda idealnie, koło 12 zaczynam się świecić, ale nie jest to tak rażące żebym zaraz musiała iść do łazienki się poprawiać, dopiero przed wyjściem z pracy tak mniej więcej 15:30 poprawiam zmatowienie skóry bibułkami i pudrem ryżowym i mogę iść spokojnie na miasto wiedząc, że do powrotu do domu spokojnie wystarczy! Co do wydajności produktu ciężko mi się wypowiedzieć, bo jeszcze nie skończyłam pierwszego opakowania, ale naprawdę niewiele trzeba użyć emulsji, aby był fajny efekt Także naprawdę nie ma tragedii Największym minusem jest cena emulsji, ale jak złapię jeszcze kiedyś na promocji to na pewno się na niego skuszę :)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Fajny efekt zmatowienia
    • Przyjemny zapach
    • Nie zapycha porów
    Wady:
    • CENA!
    • Jak się dobrze nie wchłonie niestety się roluje
    Drogeria Super-Pharm
  • 21 marca 2019 o 18:51
    Radzę na niego uważać
    Krem mam już dobrych 4-5 mies.i miałam do niego wiele podejść jednak nie jest dla mnie. Moja cera jest mieszana. Generalnie jest dosyć sucha i ściągnięta, ale strefa T się świeci, ma skłonności do zapychania i jest problematyczna a policzki normalne. Od naprawdę kilku lat wystrzegam się kremów matujących, bo są dla mnie zbyt agresywne. Tu zaufałam Avene bo żel z tej linii i krem nawilżający są cudowne. Niestety ten produkt mi nie pasuje i czas się z nim w końcu pożegnać. Krem kosztował ok.15 e. Dostępny jest w aptekach i oczywiście drogeriach z dermokosmetykami. Krem jest w wygodnej plastikowej tubce odkręcanej. Tubka jest biała a zakrętka jasnoniebieska. Krem ma formę takiego lekkiego lotionu. Jest leciutki i momentalnie się wchłania do pół matu. Skóra wygląda naturalnie, nie jest przesadnie matowa. Od razu po nałożeniu daje łagodzenie i ukojenie. Czuć, że lekko nawilża. Zmniejsza zaczerwienia. Skóra wygląda lepiej. Jak po bazie wygładzającej. Makijaż nakłada się na niego świetnie. Nic się pod makijażem nie roluje. Niestety po kilku godzinach zaczynam czuć, że moja skóra robi się sucha i ściągnięta. Makijaż nadal wygląda dobrze. Skóra produkuje mniej sebum. Jest matowa ok.2 godzin dłużej niż zwykle, co dla cery mieszanej jest naprawdę mega wynikiem. Niestety ja marzę tylko by zmyć makijaż i nawilżyć buzię. Po demakijażu skórą jest tak sucha i ściągnięta, że aż piecze. Potrzebuje porządnej dawki nawilżenia. Po kilku dniach użycia tego kremu skóra w niektórych miejscach zaczyna się robić sucha, taka jak skorupa, bardzo piecze, nie sposób nałożyć na nią podkład bo wygląda to fatalnie. Dobry tydzień zajmuje doprowadzenie jej do porządku. Mimo, że niby łagodzi, to strasznie wysusza i może na naprawdę tłustej cerze nie zrobi nic złego. Niby produkt jest przyjemny ale do cery mieszanej dramat ! Podchodziłam do niego wiele razy. Za każdym razem to samo. Radzę uważać.
    Zalety:
    • Leciutka konsystencja
    • Szybko się wchłania do półmatu
    • Wygładza skórę
    • Łagodzi zaczerwienienia
    • Od razu po nałożeniu lekko nawilża
    • Świetny pod makijaż
    • Nie zapycha
    • Zmniejsza wydzielanie sebum
    Wady:
    • Po kilku godzinach wysusza
    • Po całym dniu skórą aż piecze z suchości i jest ściągnięta
    • Po kilku dniach używania go skórą jest suchą skorupą i się łuszczy
    Emiimi
    9 maja 2018 o 15:58
    Bardzo dobry krem
    Moja cera: mieszana w kierunku tłustej (strefa T, broda i policzki), trądzikowa. Avene Cleanance Mat doradziła mi Pani z SuperPharm. Dopiero w drodze do domu po zakupie kremu zajrzałam na wizaż. Po przeczytaniu opinii myślałam czy nie wrócić i zwrócić go, ale postanowiłam spróbować. Jakie było moje zaskoczenie kiedy po użyciu zastanawiałam się, czy aby na pewno używam tego samego kremu, który posiada tak straszne opinie. Przy pielęgnacji, którą stosuję, krem wchłania się idealnie. Nakładam go zawsze 15 min przed zaczęciem makijażu. Krem matuje moją cerę, przy czym nie czuć efektu ściągnięcia.Nic się nie roluje, nie mam na twarzy ciasta po całym dniu. Na twarzy widać lekkie świecenie się tylko na nosie (nie jest ono mocne, rzucające się w oczy). Krem nie zapycha, łagodzi. Po całym dniu jestem naprawdę zadowolona z wyglądu mojej twarzy. Może jest to kwestia doboru reszty kosmetyków. Przed nałożeniem myję twarz żelem do cery trądzikowej Ziaja, po czym używam tonik z tej samej serii. Z kosmetyków kolorowych: podkład Revlon Colorstay, puder Lovely, Skin Kissing Powder HD, bronzer Golder Rose.
    Zalety:
    • matuje
    • łagodzi
    • nie zapycha, nie powoduje wysypu
    • nawilża
    Wady:
    • wydajność, przy takiej cenie mogłoby być lepiej (jednak nie odejmuję za to gwiazdki)
    Drogeria Super-Pharm