Piecze, a nie mam wrażliwej skóry. Zalecam ostrożność!
Produkt nie jest jeszcze zrecenzowany i wahałam się czy dodać swoją opinię, bo użyłam go raz, ale może kogoś to przestrzeże, bo moim zdaniem jest naprawdę mocny. Kupiłam, bo polubiłam maseczkę Efektimy oczyszczającą i sądziłam, że ten pewnie też będzie dobry. No Efektima jak czytałam też ma niezłe produkty.
Niestety produkt dla mnie kiepski, otworzyłam i bardzo śmierdzi, wiele masek ma mocniejszy zapach, nie muszą dla mnie pachnąć, nie wymagam tego, ale tu naprawdę był czysty alkoholowy smród. Pewnie to ten Alcohol Denat, może nie jest od razu w składzie, bo przed nim glinka itp, ale jednak wysoko. A on chyba jest dosyć drażniący. No i masuję nim twarz do peelingu, od razu w oczy mnie zaczęło szczypać, a nie zdarzyło mi się jeszcze tak przy żadnej maseczce, chyba jestem w miarę odporna.
Cerę mam mieszaną, bywa kaprysną, ale jakoś bardzo wrażliwa nie jest, mało co ją podrażnia, nie jestem wrażliwcem takim, by wiele produktów robiło mi krzywdę. Także tutaj produkt tym bardziej nie dla wrażliwvów! A i dla mnie z niezbyt wrażliwą cerą, średnio taką jak widać też nie. Za chwilę twarz zaczęła mnie piec, dosyć mocno. Zmyłam, spróbowałam jeszcze nałożyć jako maseczkę, ale znów mocne pieczenie. Dlatego wyrzuciłam, strasznie mocny produkt... Nie spodziewałam się czegoś takiego, jeszcze nic mnie tak nie piekło, rzadko u mnie się takie coś zdarza. Twarz na szczęście chociaż nie była jakaś czerwona, lekko podrażniona, że czerwone miejsca, ale nie było źle, ale te mocne pieczenie dyskwalifikowało.
Skoro mnie, co mało mnie co podrażnia podrażniła, to ja nie wiem dla kogo to jest. Moim zdaniem się nie nadaje. Spojrzałam potem na skład i w sumie co się dziwić po tak długim składzie, niezbyt dobrych składnikach chyba, a pod koniec prawie cały rodzaj parabenów. No tutaj Efektima się nie popisała. A ja nie spojrzałam tym razem na skład, teraz będę patrzeć. Jedyną zaletą było to, że moja twarz, faktycznie już zdążyła się przez tą chwilę mocno wygładzić, była czystsza, miękka, więc może i to ta Efektima robi, ale przy tym mocno podrażnia.
Dlatego zalecam ostrożność. Moja ocena będzie 1 gwiazdka, bo produkt dla mnie odpada ze względu na mocne pieczenie twarzy, oczu, smród, przesadną ilość alkoholu widocznie i długi, niezbyt fajny skład, który pewnie do tego się przyczynił, ale wygładzenie cery dobre, więc ostatecznie 1 gwiazdka i nie więcej. Użyłam tylko raz, ale myślę, że w tym przypadku mogę zrecenzować, może chociaż kogoś uchronię, bo myślę, że niestety przy tym smrodzie alkoholowym, składzie, to wiele osób będzie piec. A zwykle patrzę na składy, ale tu szybko wzięłam, nie spodziewając się takiego działania, a tu niestety.
Używam tego produktu od: Użyłam raz
Ilość zużytych opakowań: Niecała saszetka, bo piekło, resztę wyrzuciłam