Kremy uniwersalne

Kosmetyki DLA Kuracja łagodząca do cery naczynkowej i dotkniętej trądzikiem różowatym

Krem DLA Kuracja łagodząca na dzień 30g

• 27 czerwca 2024 o 15:45
    Kuracja łagodząca
    Nie polecam tych produktów ,ponieważ wpłyneły na moją cerę okropnie zaczeło pojawiać się kilkakrotnie więcej trądziku pomimo że kuracja wspaniałe łagodzi trwa to zaledwie kilka sekund a następnie skóra jest sucha i szorstka
    Zalety:
    • Niestety produkt nie ma zalet
    Wady:
    • Spowodowanie kilkakrotnie większego trądziku od pory użytku produktu
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 maja 2021 o 16:41
    Niestety nie
    Kupiłam ten krem po tym, jak dermatolog stwierdził u mnie trądzik różowaty. Niestety, nie sprawdza się ten krem u mnie. Po nałożeniu niby jest ok, ale po dłuższej chwili zaczerwienienia się nasilają. Krem też ma specyficzny kolor, który nie każdemu może odpowiadać, poza tym zapach też jest specyficzny, bardzo ziołowy - akurat to mi nie przeszkadza, ale niektórym może. Rozczarowałam się tym produktem i raczej nic więcej tej marki nie kupię.
    Zalety:
    • opakowanie, zapach
    Wady:
    • działanie
  • 4 maja 2021 o 10:13
    przypadkowe odkrycie
    Dla mnie ten krem to bardzo przypadkowe, ale też bardzo przyjemne odkrycie. Na zakup kremu skusiłam się po wysłuchaniu podcastu, w którym jedna z właścicielek tej marki występowała gościnnie opowiadając o normach jakie muszą obecnie spełniać kosmetyki, nawet te naturalne. Zainteresowała mnie na tyle, że wygooglowałam ich stronę i przejrzałam składy, a jak kończyła mi się Ilua zamówiłam na próbę krem DLA. Krem ma super naturalny skład, a producent obiecuje super szybki (już po 1 użyciu) efekt łagodzący, redukcje zaczerwienienia, przyspieszenie gojenia itp. Podchodzę zawsze z bardzo dużym dystansem do tego typu zapewnień, ale tym razem naprawdę się nie zawiodłam. Po 1 użyciu z całą pewnością fajerwerków nie było, ale już po około 5-7 dniach (uzywam rano i wieczorem) zauważyłam, że koloryt skóry się wyrównał i jest faktycznie taka załagodzona, a podrażnienia, zaczerwienienia, czy krostki zdają się nieco szybciej wyciszać. W tej chwili kończę pierwsze opakowanie i kupiłam już kolejne. Uważam, że krem naprawdę dobrze sprawdza się (przynajmniej u mnie) jako taki codzienny łagodzący i nawilżający krok w pielęgnacji. Ma dość lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i dość szybko się wchłania, co jest zaletą, bo rano nakładam jeszcze po tym krem SPF i makijaż. Na plus dla mnie także higieniczne i wygodne opakowanie typu airless, pompka działa bez zarzutu i objętość takiej jednej pompki jest rozsądna (w tym wypadku używam na całą twarz i szyję 2-3 pomki, a nie cierpię produktów, w których wyciskam 1 i okazje się, że to za dużo, a z nadmiarem nie wiadomo co zrobić). Fajnie nawilża, skóra jest elastyczna i u mnie naprawdę widać ten efekt łagodzący. Sprawdził mi się nawet przy podrażnionym i czerwonym nosie w czasie kataru. Stosuję go też w bezpośredniej okolicy oczu, bez żadnej specjalnej ostrożności. Jeżeli chodzi o mankamenty to na minus jest zapach, choć dla mnie nie jest to wielki problem, ale stosownie do swojego ziołowego składu krem ma bardzo ziołowy zapach, taki w stylu zaparzonej mieszanki ziołowej do picia, która na pewno jest bardzo zdrowa, ale gorzka i odrażająca w smaku. Na szczęście zapach utrzymuje się bardzo krótko i ja osobiście czuje go tylko przy samym nakładaniu. Drugi potencjalny minus to objętość, opakowanie jest niewielkie (30g), jakkolwiek cena jak dla mnie taka przystępna/przeciętna, zwłaszcza w porównaniu ze sporo droższym kremem Ilua, którego używałam całą jesień i zimę. Z całą pewnością będę do niego wracać i chętnie przetestuje też inne kremy tej firmy.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • widoczny efekt łagodzący
    • zmniejszenie zaczerwienienia i podrażnienia
    • lekka konsystencja
    • wygodne i higieniczne opakowanie typu airless z pompką
    • dość dobre nawilżenie
    Wady:
    • silnie ziołowy"gorzki" zapach na szczęście krótko się utrzymuje
    • niewielka pojemność
  • 20 listopada 2017 o 12:18
    Zamiast zmniejszyć zwiększył zaczerwienienia
    Plusy: :) bardzo dobry skład składający się głównie z naparów :) wygodne i estetyczne opakowanie z pompką :) dostępność w wielu drogeriach :) bez sztucznych zapachów i barwników Minusy: :( produkt utworzył czerwone plamy na moich policzkach, z początku myślałam, że przyczyna jest inna jednak po dłuższym czasie stosowania zauważyłam, że to ten produkt podrażnia tak moją skórę :( mocno wysusza co mnie bardzo zaskoczyło, po stosowaniu tego produktu musiałam nakładać silne maski nawilżające i odżywcze :) tylko 30ml za cenę 37zł Podsumowując produkt mocno mnie rozczarował, nie mam skóry mocno wrażliwej a podrażnił mnie mocno, na dodatek bardzo wysusza. Na pewno nie sięgnę po ten produkt ponownie.
  • 23 lipca 2017 o 20:13
    Bez rewelacji
    Na ten krem skusiłam się, ponieważ producent obiecywał złagodzenie nieprzyjemności na twarzy. Po części krem spełnia swoje zadanie : daje chwilowe uczucie ukojenia dla skóry i w miarę skórę nawilża. Liczyłam jednak, że przy codziennym dwukrotnym stosowaniu moja skóra po miesiącu będzie wyglądała lepiej. Niestety, wyglądam gorzej niż wyglądałam. Pojawiło się u mnie przede wszystkim bardzo dużo pryszczy i codziennie pojawia się kolejny. Krem wyrzuciłam po równym miesiącu stosowania go już tydzień temu, jednak moja skóra do teraz nie wróciła do swojego wyglądu z czasów przed stosowaniem kremu. Jakby tego było mało, krem bardzo śmierdzi... Uważam, że raz kiedyś można tym kremem posmarować twarz, jednak na co dzień nie jest to dobry pomysł.
    Zalety:
    • piękne i estetyczne opakowanie
    • dobrze się rozprowadza
    • daje chwilowe uczucie ukojenia i nawilżenia skóry
    Wady:
    • zapycha
    • brzydko pachnie
    • nie poprawia stanu skóry