Pianki do włosów

Pantene Pro-V, Defined Curls, Mousse Podkreślone loki i fale, Pianka do włosów

PANTENE Pianka do włosów Locken Pur 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 stycznia 2022 o 13:56
    pierwszy i ostatni raz
    Piankę kupiłam na początku mojej przygody ze świadomą pielęgnacją włosów i chęcią wydobycia i utrwalenia skrętu. Jest to pierwszy tego typu produkt i nie miałam żadnych wygórowanych oczekiwań. Produkt bardzo łatwo wydobywa się z opakowania, konsystencja pianki i ładnym zapachu (typowym dla produktów pantene). Zawsze stosowałam go po umyciu włosów i rozprowadzeniu aktywatora skrętu. Po aktywatorze zawsze pianka. Na początku uczyłam się go używać, a po dłuższym czasie zaczęło być to rutyną. Niestety produkt obciąża włosy i ciężko uzyskać nim mocny skręt. Czasem miałam wrażenie, że nawet prostuje włosy. Dla porównania nawet kilka razy nie używałam pianki po aktywatorze i powiem szczerze, że włosy wydawały się bardziej pokręcone. Dodatkowo produkt skleja włosy, ale dla mnie to nie był problem. Zawsze tzw. sucharki rozklejałam olejkiem do włosów i było super. Do produktu tego raczej już nie wrócę ze wzgledu na zbyt słaby efekt. Plus za to, ze nie swędzi mnie po nim głowa co często się zdarza u mnie przy produktach do stylizacji/utrwalania włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • słaby efekt
    • obciąża
    • skleja włosy
  • 29 grudnia 2021 o 0:29
    beznadzieja
    Bardzo słaba pianka. Nie uwydatnia skrętu, obciąża włosy nawet przy malej ilości produktu. Włosy wyglądają na tłuste. Nawet jak jakimś cudem uda się nałożyć idealną ilość żeby ich nie posklejać to po kilku godzinach zaczyna robić się puch. W dodatku opakowanie o dziwnych wymiarach, nie mieści się do żadnej kosmetyczki więc ciężko gdzieś zabrać w podróż.
    Zalety:
    Wady:
    • skleja włosy
    • nie uwydatnia skrętu
    • obciąża
    • za wysokie opakowanie
  • 21 października 2021 o 15:02
    używam od kilku lat, uwielbiam!
    Jest to moja ulubiona pianka do włosów. Posiadam kręcone włosy, ze skłonnością do przesuszania, a ona działa na nich cuda. Zawsze do niej wracam. Uwielbiam to, że nie skleja moich włosów i nie jest za mocna - włosy naturalnie się układają i poruszają. Serdecznie polecam.
  • 17 stycznia 2021 o 18:52
    Skleja moje włosy
    W momencie kiedy zobaczyłam piankę dedykowaną dla włosów kręconych byłam bardzo zachęcona. Niestety po przetestowaniu czar prysł, a z nim wszystkie marzenia o znalezieniu idealnego produktu. Po nałożeniu pianki na dłoń wrażenia były pozytywne, ponieważ zapach pielęgnacyjny bardzo mi się spodobał, dlatego też liczyłam na dobry efekt. Aplikując produkt na włosy zauważyłam, że są one oblepione przez tą piankę i w rezultacie kiedy wyschnęły całkowicie były nieestetyczne sklejone. Praca z produktem również nie należała do najłatwiejszych, ponieważ trudno tak naprawdę intuicyjnie wprowadzać tą piankę na włosy i modelować świadomie nią loki. U mnie ten produkt się nie sprawdził, dawałam mu wiele szans, ale za każdym razem byłam zawiedziona rezultatem jaki osiągałam.
  • 15 stycznia 2021 o 19:07
    Ok
    U moich fal 2B/2C się sprawdziło. Żele za bardzo obciążają mi włosy i jest przyklap a kremy są dla mnie za lekkie, więc pianka sprawdziła sie idealnie. Po użyciu miałam bardzo zdefiniowany skręt który utrzymywał się przez około 24 h, bo potem musiałam reanimować. Zapach pianki utrzymał się krótko ale był ok.
    Zalety:
    • zdefiniowany skręt
    Wady:
    • zapach szybko znikł