Balsamy do ciała

Vaseline Intensive Care, Cocoa Radiant Lotion Balsam do ciała `Kakaowe rozświetlenie'

cookiks
    3 marca 2022 o 11:44
    Kakaowy ulubieniec nawilżający
    Mam do tego produktu sentyment, bo używałam balsamów Vaseline mieszkając jeszcze w rodzinnym domu - siostra mojej mamy wysyłała nam je w paczkach z Ameryki, bo w Polsce nie były wtedy dostępne. Dzięki tym balsamom wyrobiłam sobie nawyk codziennego kremowania ciała. Zarówno teraz, jak i kiedyś najbardziej lubiłam wersję kakaową, przede wszystkim za zapach :) Jest trochę taki balsamowy, a trochę taki czekoladowy, ciepły i przyjemny. Pod względem działania jak dla mnie większość wersji jest do siebie podobna. To są dość lekkie, mocno nawilżające smarowidła, mi przypominają w konsystencji mleczka, mimo to balsam jest bardzo wydajny. Produkt dobrze wchłania się w skórę, sprawia, że skóra jest nawilżona, miękka i gładka. Zapach przez jakiś czas na niej pozostaje. Według mnie balsamy nadają się na każdą porę roku, zależnie od wersji - ta zielona jest nieco lżejsza, żółta i brązowa są trochę cięższe. Moim zdaniem robią to, co robić powinny. Szkoda, że przez jakiś czas były dostępne w Polsce, a teraz ponownie zniknęły z półek. Kiedyś zamówiłam je przez Internet, ale nie wszystkie wersje są tam niestety dostępne. Szkoda również, że u nas można dostać tylko wersje 400ml, bo są jeszcze większe z pompką. jeśli dalej wersja kakaowa będzie u nas dostępna, to na pewno kiedyś ją zamówię.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Dobre nawilżenie
    • Piękny, delikatny zapach
    Wady:
    • Słaba dostępność w Polsce
  • 29 stycznia 2022 o 23:21
    Przyjemne smarowidło
    Używam tego balsamu teraz, w zimie. Ma specyficzny zapach- trochę "balsamowy", apteczny, a trochę kakaowy. Na pewno nie jest to typowy gourmetowy słodziak. Jest dość lejący, łatwo się rozsmarowuje, stosunkowo szybko wchłania. Skóra jest jakby ładniejsza i ma zdrowszy kolor. Dobrze zamyka wilgoć w skórze. Fajnie załagodził po depilacji laserowej. Mocne 4/5
    • dobrze nawilża
  • 13 sierpnia 2021 o 20:22
    Skóra muśnięta słońcem
    Balsam zgodnie z opisem nadaje skórze delikatnego blasku, który pięknie podkreśla opaleniznę. Nawilża skórę, ale niestety dla mnie jest to efekt krótkotrwały, co być może jest winą mojej wymagającej skóry. Lubię produkty Vaseline i ten balsam mnie nie zawiódł, bo spełnia swoje zadanie, ale brakuje mi właśnie dogłębnego odżywienia, żeby pozostawił moją skórę miękką.
    Zalety:
    • Pięknie rozświetla
    • Delikatnie nawilża
    • Wydajny
    • Długo utrzymujący się zapach
    Wady:
    • Nie odżywia dogłębnie, nawet przy codziennym stosowaniu
    • Mały minus za konsystencję, gdyż dla mnie jest nieco zbyt rzadki
  • 10 lutego 2021 o 18:53
    Uwielbiam ten balsam!
    Skusiłam się aby go kupić przeglądając Pintresta i szczerze nie żałuję. Pachnie on bosko i skóra po użyciu jest taka gładka i przyjemna. W dodatku cudownie pachnie przez długi czas. Szybko się wchłania. Najlepszy balsam jaki do tej pory używałam!
    • działanie
  • 21 października 2019 o 14:36
    Dalam mu szanse i nie zaluje
    Balsam do ciala o przyjemnym kakaowym zapachu ktory sie trzyma na skorze po aplikacji. Dosyc szybko sie wchlania no i przede wszystkim wyraznie czuc nawilzenie. Sprostal moim wymaganiom i mysle ze jeszcze po niego siegne. Rozswietlal skore.. byla taka pelna blasku i odbijala swiatlo.
    Zalety:
    • nawilza
    • szybko sie wchlania
    • ladny zapach
    • nadaje skorze blask
    Wady:
    • jak sie wkrecilam w smarowanie to sie skonczyl ????