Kremy uniwersalne

Unia Zakłady Farmaceutyczne Alantandermoline krem głęboko nawilżaj$28cy 50 g
Alantan Dermoline Krem głęboko nawilżający 50 g

itachii
    22 kwietnia 2025 o 14:26
    Podstawa pielęgnacji za dobrą cenę
    Przerobiłam kilka wersji "alantanów" w swojej rutynie pielęgnacyjnej. Używam ich regularnie, i na dzień, i na wieczór. Mam cerę trądzikową, w zależności od okresu suchą i potrzebującą nawilżenia, albo mieszaną i pragnącą ukojenia. Alantan nigdy jeszcze mnie nie zawiódł, zwłaszcza ten w wersji pomarańczowej, z mocznikiem, który moja skóra wyjątkowo lubi. Trzeba natomiast zaznaczyć, że to zawartość tego składnika najpewniej sprawia, że pomarańczowy krem jest nieco bardziej lepiący się od swoich siostrzanych wersji. W zależności od tego czy komuś takie wrażenie sensoryczne przeszkadza, może to być deal braker. Sama akceptuję to i nie wadzi mi wcale, czy to pod kremem z filtrem, a w przypadku użycia makijażu, działa wręcz jako dobra baza ze względu na tę samą cechę. Ja jestem na tak. Trzeba pamiętać, że jest to kosmetyk podstawowy - cudów nie uczyni. Zrobi jednak swoje i dobrze nawilży i ukoi buzię. Za tę cenę i dostępność w każdej praktycznie aptece, naprawdę nie należy go pomijać.
  • 28 lipca 2024 o 12:04
    Unia, Alantan Dermoline, Krem głęboko nawilżający
    Super propozycja na przesuszone miejsca, lekka formuła, ale czuć to nawilżenie. Stosuję na nogi głownie po goleniu gdyż fajnie koi i nawilża. Próbowałam używać go do twarzy lecz u mnie to nie było to, zdecydowanie lepiej się sprawdza na innych partiach ciała. Do twarzy zdecydowanie lepiej sprawdza się jasno-niebieska wersja i to jest mój ulubieniec na twarz. Wracając do tego kremu pięknie radzi sobie z suchymi skórkami i jest moim kołem ratunkowym w wielu sytuacjach.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • bezzapachowy
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 lipca 2024 o 9:49
    Krem do zadań specjalnych:)
    Tego kremu używam już od paru lat. Jest jednym z trzech z tej serii jakie kupiłam. Krem w plastikowej tubce o pojemności 50 ml. Opakowanie ciemnopomarańczowe z dużą zakrętką dzięki czemu można go z łatwością postawić. Krem jest bezzapachowy, w białym kolorze o lekkiej konsystencji. Bardzo łatwo się rozprowadza, szybko wchłania pozostawiając skórę lekko świecącą ale nie tłustą. Można go używać zarówno na twarz jak i całe ciało. Pojemność nie jest jednak zbyt duża i szybko ubywa więc ja stosuję go głównie na twarz i miejsca, w których skóra najbardziej mi się przesusza. Zimą świetnie sprawdza się na dłonie. Najczęściej stosuję go na noc chociaż pod makijaż też się nadaje tyle że buzia bardzo szybko się wyświeca. Bardzo dobrze nawilża i regeneruje skórę, niweluje suche skórki i nadaje się do stosowania z retinolem. Nie używam go codziennie, traktuję go raczej jako krem do zadań specjalnych.
  • 30 maja 2024 o 12:38
    mój must-have
    Pani w aptece mi go kiedyś poleciła i od tamtej pory jestem mu lojalna. Nawet jak próbuje nowych kremów to zawsze do niego wracam. Jest tani, dobrze nawilża a jednocześnie nie jest ciężki. Krem ten ładnie wygładza, dobrze się wchłania, pozostawia zdrowe glow po nałożeniu i jest bardzo uniwersalny - można go stosować na całym ciele. Ja jednak używam go głównie na noc. Sprawdzi się też osobom wprowadzające składniki aktywne takie jak retinol czy witamina c - koi i zapobiega ewentualnym podrażnieniom. Moim zdaniem jest lepszy niż niejeden krem za 80 złotych. Genialna perełka za grosze.
    Zalety:
    • tani
    • dobrze nawilża
    • jest lekki
    • koi i wygładza
    • dobrze się wchłania
    • uniwersalny
    • zapobiega i łagodzi podrażnienia
    • wydajny
    • nie ma zapachu
    Wady:
  • 9 marca 2024 o 10:22
    Ideał na przesuszone dłonie!
    Zima to najgorszy czas na dla moich dłoni. Od lat testuję wiele kremów ale w aptece za 10zł odnalazłam swój ideał. Krem zamknięty jest w zwykłej tubce. Ale wnętrze tego kremu to ideał ukojenie i nawilżenie dłoni. Krem radzi sobie z mocno przesuszoną i pękającą skórą dłoni. Po jednej nocy przynosi ukojenie. Skóra dłoni jest nie tylko gładka i miękka ale również nawilżona i ukojona. Krem pozostawia warstwę na skórze nie wchłania się całkowicie dlatego ja stosuję go na noc. Dla mnie to jest hit. Jedynym minusem jest mało wydajny niby 50ml ale skończył mi się bardzo szybko. Ale polecam z całego serca jako regeneracja przesuszonej skóry.