Pomadki i szminki

Hean True Colour, Lipstick Balm Pomadka - balsam 2w1 w sztyfcie

• 13 kwietnia 2025 o 22:59
    kolor i pielęgnacja - w jednym....
    Pomadko-balsam to co JA LUBIĘ!!! Posiadam kolor 402 Caramel. Jest to przepiękny morelowy odcień. Soczysty i wilgotny jak wczesnoletnie morele. Moje usta są miękkie i aksamitne jak myszasta skórka tych owoców. Kolor aplikuje się w sposób jednolity i ciągły. Masełkowa i miękka konsystencja tworzy idealną i równą powierzchnię. Mokrą ale nie lustrzaną. Mam wrażenie, że "gwiezdny pyłek" daje taki efekt. Pomimo, iż producent w składzie nie wymienia błyszczących drobinek to ja je widzę. Są mikroskopijne. Gdy zmyje się kolor to na ustach właśnie pozostają mieniące się kropeczki. Nie rozmazuje się ani nie wychodzi poza ramy. Nie wnika w zmarszczki i nie tworzy plam wokół ust. Nie wysusza i nie daje żadnych oznak alergii czy uczulenia. Trwałość kredki nie jest zbyt długa, ale mnie to nie przeszkadza. Nie sprawia mi kłopotu kilka poprawek w ciągu dnia. Pomadka od HEAN to bardzo dobry kosmetyk. Minimalizuje ilość używanych produktów. Szminka spełnia rolę dwojaką. Nadaje kolor i delikatny blask. A także pielęgnuje usta , odżywia i wygładza. W składzie tłuszcze naturalne natłuszczają delikatną skórę warg a witamina "E" w pewien sposób dożywia i regeneruje. Moje usta są głęboko nawilżone i wygładzone. Pomadka w formie grubej kredki ze stożkowatym sztyftem. Jest wykręcana - mechanizm działa bez zacinania. Zatyczka na wcisk. Dobrze się zamyka, nie zsuwa się ani nie wypada. Jest przezroczysta, dzięki temu widzimy faktyczny kolor kosmetyku. Stożkowo zakończony sztyft daje możliwość precyzyjnego narysowania konturu a później wypełnienie środka. Jednak po połowie używania aplikacja jest już trochę trudniejsza. Ja wówczas używam konturówki do obrysu a wnętrze wypełniam pomadką. Kredka ma kształt grubego flamastra z zatyczką na wcisk. Kolor srebrny z czarnymi napisami i morelowym znaczkiem w kształcie śliwki. Grafika i kolorystyka jest bardzo przyjemna. Nie sprawia wrażenia tandety i kiczu. Moje usta mają przepiękny kolor. Są zadbane, miękkie i gładkie. Odkryłam jeszcze jedną funkcję tego super produktu. Oprócz pomadki i balsamu ja używam na kości policzkowe (jako mokry róż). Wszystkie te role świetnie się sprawdzają. Lubię kosmetyki wielofunkcyjne. POLECAM wypróbować. Osobiście kupię ponownie. Być może w innej tonacji kolorystycznej.
  • 19 sierpnia 2020 o 10:01
    Niestety coś tu nie gra
    Pomadka 2w1 brzmi świetnie pomadka i balsam a jak jest naprawde ? kremowa konsystencja dzięki której fajnie nakłada sie produkt faktycznie pomadka lekko nawilża usta co daje super przyjemny efekt ku mojemu zdziwieniu pomadka tez szybko zasycha jeżeli chodzi o skład witamina E i olejki naprawdę mnie zachęciły co dalej kolor po nałożeniu faktycznie jest mocny i intensywny co bardzo mi sie podoba opakowanie calkiem przyjemne bardzo lubie pomady w sztyfcie cena tez za razem bardzo niska ale tu juz koniec plusów zacznijmy od wydajności która jest po prostu znikoma a łączy sie to z drugim punktem trwałość trwałość tej pomady jest fatalna sciera sie przy byle piciu i jedzeniu praktycznie od razu... przez co trzeba ja często aplikować ponownie co daje efekt że pomada konczy sie raz dwa... nie tego oczekuje od pomadki fajnie gdyby wytrzymała chodziaż te 5-7h
    kama_m1
    20 lipca 2020 o 12:36
    Słaba.. spodziewałam się czegoś więcej. Kolory robią wrażenie, ale trwałość to jakiś żart..
    Nawilżającą pomadkę w sztyfcie dostałam w prezencie, natomiast jej cena nie jest wygórowana, dostaniemy ją za ok. 13 zł. Bardzo zaintrygowała mnie forma tej pomadki 2 w 1 pomadka-balsam, lubię tego typu produkty, więc z ogromną przyjemnością zabrałam się za jej testowanie. Z tego co kojarzę dostępna jest aż w 9 wariantach kolorystycznych, więc myślę, że każda znalazłaby coś dla siebie. :) Mój odcień to 403 Latte Cream i jest to ładny, dosyć ciemny brąz, lecz na ustach bardzo ładnie się prezentuje, i wcale nie wygląda aż tak ciemno jak na pierwszy rzut oka, jest delikatna i uważam, że pasuje do każdej stylizacji. Skład pomadki wzbogacony jest o witaminę E, masło shea i olejek roślinny które mają za zadanie pielęgnować i nawilżać usta. Opakowanie to typowy „stick” wykręcany w ładnym, efektownym srebrnym opakowaniu, jest wykręcana i nie musimy aplikować jej pędzlem. Łatwo się ją wykręca i wkręca z powrotem. Szata graficzna miła dla oka, napisy nie ścierają się. Idealna do torebki. Chociaż.. moja zatyczka bardzo często spada, więc trochę miałabym obawy wrzucić ją bezpośrednio do torebki, bardziej kosmetyczki. Może trafiła mi się jakaś wadliwa zatyczka. Zauważyłam jeszcze, że gdy jest ciepło lekko się topi i osadza się troszkę na zatyczce. Pomadka jest dosyć twarda, zbita, lecz jej konsystencja jest kremowa i lekka. Łatwo się ją aplikuje na usta. Podczas noszenia, w ogóle jej nie czuć na ustach zatem jest bardzo komfortowa. Nie da się nią niestety stworzyć konturu czy obrysować ust, ponieważ jej szpic nie jest ostry, jest gruba. :) Zapach raczej jest neutralny, nie wyczuwam tutaj nic szczególnego. Nie przeszkadza mi on podczas aplikacji. Pomadka faktycznie nawilża usta, daje efekt satynowego wykończenia, ładnie prezentuje się na ustach niemalże przy każdej stylizacji. Kolor również mi się podoba, myślę, że do mnie jako do blondynki - pasuje :) No i niestety tyle z plusów. Pomadka niestety nie jest trwała, tak jak piszą dziewczyny utrzymuje się do posiłku. U mnie max. godzinę potem się ściera z ust, lecz nie tworzy ona brzydkiego odcięcia. Schodzi stopniowo, lecz to nie zmienia faktu, że trwałość jest bardzo kiepska, wręcz rzekłabym, że fatalna, a to jednak jest ważny aspekt, niestety w ciągu dnia trzeba ponawiać aplikacje wielokrotnie, co przekłada się na jej wydajność. Nawilżenie również utrzymuje się do momentu kiedy mamy pomadkę jeszcze na ustach potem znika. Ogólnie pomadka nie jest droga, lecz spodziewałam się po marce Hean znacznie więcej. Lubię tą markę, ma dobre jakościowo produkty, ale tutaj z tą pomadką zdecydowanie poszło coś nie tak.. kolory robią wrażenie na sklepowej półce znajdziemy kolory od różu po beże i żywe kolory, i naprawdę chciałoby się je wszystkie wypróbować, no ale ja na pewno po nią już nie sięgnę ze względu właśnie na trwałość. Dostępna jest w Hebe. Ode mnie 3 gwiazdki.
    Zalety:
    • formuła 2w1 pomadka-balsam, lekka, kremowa, komfortowa w noszeniu, nie czuć jej na ustach,
    • szeroka gama kolorystyczna,
    • skład wzbogacony o witaminę E, masło shea, olejki roślinne,
    • wygodny wykręcany stick, łatwy w aplikacji,
    • neutralny zapach,
    • ładnie prezentuje się na ustach, daje satynowe wykończenie, kolor 403 idealnie się sprawdzi do każdej stylizacji,
    • niska cena,
    • dostępna w Hebe i online.
    • pielęgnuje i nawilża usta, lecz tylko do momentu kiedy pomadka jest na ustach,
    • wadliwa zatyczka, która spada.
    Wady:
    • fatalna trwałość, utrzymuje się max. godzinę co dla mnie jest ogromnym minusem,
    • słaba wydajność - trzeba ponawiać aplikacje w ciągu dnia kilkakrotnie.
  • 14 maja 2020 o 17:02
    Hean True Colour Lipstick Balm
    Trafiłam na nią jakiś czas temu w Drogerii Hebe (zdecydowanie za często tam przebywam ????). Zakupiłam ją, ponieważ po pierwsze moją uwagę zwrócił jej kolor - przepiękna fuksja, bardzo lubię używać takich kolorów latem, kiedy jestem opalona. Po drugie natomiast moja uwagę zwróciła forma jej aplikacji - kredka. Pomadka występuje w 9 kolorach, ja osobiście miałam tylko jeden, nie wiem czy pozostałe kolory prezentują się równie pięknie na ustach jak mój ukochany nr 409 ❤️ Szminka bardzo dobrze rozprowadza się na ustach,nawilża je (zawiera masło shea, witaminę E oraz olejek roślinny). Pomadka nie obciąża ust, czuć komfort jej noszenia na ustach. Musimy również wiedzieć,że jest to produkt, ktory wymaga poprawek w ciągu dnia, jednak w makijażu codziennym sprawdza się bardzo dobrze Super plus za łatwość aplikacji. Cena to około 12 zł, na promce wyrwiecie ja nawet za 10 zł
  • 4 kwietnia 2019 o 13:07
    Nie.!!!
    Pomadkę kupiłam ze względu na kolor taki jak lubię dzienny nudziak. Ma ładny kolor w opakowaniu na ustach już tak ładnie nie wyglada. Pomadka wyglada okropnie na ustach nie nawilża podkreśla suche skórki. Jest ciężka. Nie nie nie mimo to ze jest tania nie polecam nikomu.