Kremy na dzień

Vianek Nawilżający krem do twarzy na dzień 50 ml
Vianek Nawilżający krem do twarzy na dzień 50ml

• 21 marca 2025 o 11:01
    Fajny
    Krem do twarzy na lekką konsystencję, zapach jest przyjemny lekki , cera jest nawilżona lecz aż tak bardzo dobrze to nie jak inne kremy ale nie wysusza nie podrażnia także polecam. Cenowo jest ok. Dostępność jest w drogerii Natura.
  • 6 marca 2025 o 18:25
    Dobry, podstawowy , codzienny krem
    Kupiłam z ciekawości, nie miałam wcześniej styczności z tą marką. To jest całkiem fajny krem , dobrze się wchłania , jest przyjemny w używaniu , ma wygodne opakowanie , nie zostawia tłustej powłoki, więc spokojnie można lecieć dalej z makijażem. Aczkolwiek przy cerach mocno suchych - jak ja - daje bardzo słabe , albo raczej dobre, ale na chwilę nawilżenie. Zimą musiałam się dosmarowywac w ciągu dnia by czuć komfort na twarzy … bo skóra zaczynała mnie szczypać. Nie jest to kwestia złej pielęgnacji , bardzo dbam o cerę , ale ten krem jest po prostu dla mnie za słaby. W związku z częstym używaniem jego wydajność też znacząco u mnie spadła i krem mi nie wystarczył nawet na miesiąc. Także poleciłabym komuś , kto raczej ma cerę normalną niż suchą :)
    Zalety:
    • fajne, wygodne opakowanie
    Wady:
    • niestety nie sprawdza się przy cerze suchej
  • 24 czerwca 2024 o 23:24
    Dla mnie doskonały
    Krem ma bardzo wygodną buteleczkę. Ma świeży, delikatny zapach. Dobrze się wchłania. Dobry pod makijaż. Bardzo lubię produkty z tej serii. Krem daje mi uczucie zadbania i takiej czystkości. Niweluje uczucie ściągnięcia cery.
  • 10 maja 2024 o 18:12
    Mój ulubieniec na lato
    Mój ulubieniec na cieplejsze miesiące w roku. Krem ma wygodne w użytkowaniu opakowanie, jednak zawodne, kiedy krem się kończy, gdyż nie widać, że mamy końcówkę. Wprawdzie krem wykorzystywany jest do samego końca dzięki systemowi z pompką (sprawdziłam rozcinając opakowanie, kiedy nie mogłam już wycisnąć kremu), ale nigdy nie wiadomo, kiedy będzie to ostatnia pompka. Krem jest lekki, przyjemny w aplikacji. Lekki, bardzo szybko się wchłania i daje mi uczucie ukojenia na dość wrażliwej cerze. Po aplikacji można spokojnie nałożyć makijaż, wystarczy poczekać dosłownie minutę. Krem jest wydajny, na twarz i szyję wystarcza mi jedna pompka. Ma przyjemny zapach, w odróżnieniu od swojego brata z zielonej serii. Cena jest do zaakceptowania, natomiast da się go kupić na milszych dla portfela promocjach - polecam zrobić sobie zapas na 1-2 opakowania :)
    Zalety:
    • Pompka
    • Lekka formuła
    • Delikatny dla skóry
    • Mocne nawilżenie
    • Można nakładać na niego makijaż
    Wady:
    • Opakowanie - nie widać, kiedy krem się kończy
  • 27 lutego 2024 o 17:24
    Nieco ciężki, ale działa!
    Moja skóra twarzy jest sucha ze skłonnością do przesuszania. Sięgnęłam po ten krem w okolicy sierpnia, szukając sposobu na mocne nawilżenie cery po okresie letnim oraz odbudowanie bariery hydrolipidowej. Kosmetyk świetnie nawilża i łagodzi wszelkie uczucia ściągnięcia i pieczenia. Nie podrażnia, nawet po aplikacji na spaloną skórę lub, jak w moim przypadku, okolicę oczu. Kosmetyk również świetnie sprawdził się w odbudowie BHL - ja używałam go wraz z kremem z ceramidami, połączenie to znacząco wygładziło moją skórę, stała się ona bardziej sprężysta i nabrała naturalnego, równego kolorytu. Sam krem również spełnił większość obietnic producenta - ceramidy włączyłam do pielęgnacji ok 3 tygodnie później, a już kilka dni od samodzielnego codziennego stosowania kremu od Vianka skóra twarzy stała się miękka i nawilżona. Jednym problemem jest ciężkość kremu - za dobre nawilżenie musimy zapłacić cenę w postaci filmu na twarzy, który nie wchłania się nawet przez cały dzień. Mimo to stosowałam krem na dzień zgodnie z zaleceniem, co nie było dla mnie szczególnie uciążliwe, zwłaszcza w okresie bardzo niskich temperatur i mroźnego wiatru, tutaj film można uznać za plus i większą ochronę cery. Na co dzień noszę krem bb i nie używam pudrów, więc nie przeszkadza mi efekt "mokrej twarzy", jednak warto mieć na uwadze, że krem może być problematyczny jako baza pod pełny makijaż. Samego kosmetyku używa się bardzo przyjemnie - opakowanie airless jest bardzo wygodne, wystarczy jedna pompka na twarz i szyję, konsystencja jest odpowiednia, dobrze się rozprowadza, zapach jest ledwo wyczuwalny, kojarzy mi się z mydlinami. Na plus jest również dobry, naturalny skład. Podsumowując, uważam że to bardzo dobry krem nawilżający i łagodzący, szczególnie dla osób z bardzo suchą i podrażniona skórą, świetnie nada się w okresie jesienno-zimowym, jako cięższy, odżywczy krem na dzień - w okresie letnim lub u osób, którym przeszkadza film i "mokry" wygląd twarzy poleciłabym lżejszy krem z kwasem hialuronowym.
    Zalety:
    • Mocno łagodzące i nawilżające działanie - pomoc przy odbudowie BHL;
    • Wydajność - krem starczył na ok 5 miesięcy;
    • Opakowanie airless - wygoda i higiena.
    Wady:
    • Zostawia lekki film na twarzy i może powodować uczucie ciężkości.

Zobacz także inne Kremy na dzień