Balsamy do ciała

Avon Incandessence, Body Lotion Perfumowany balsam do ciała

• 12 października 2023 o 15:14
    Lepiej pachnie niż perfum
    Balsam jest w wygodnej i miękkiej tubie dzięki czemu ardzo łatwo go wydobyć. Kosmetyk jest delikatny w konsystencji, nie jest tłusty. Bardzo łatwo się go rozprowadza, stosunkowo szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia lepkości na ciele. Skóra po nim jest miękka i lekko elastyczna, pozostawia po sobie piękny zapach perfum, który długo się utrzymuje. Balsam wraz z perfumem idealnie się łączą pozostawiając po sobie przepiękny zapach.
    Zalety:
    • Zapach, delikatka konsystencja, nawilżenie
    U konsultantki
  • 26 kwietnia 2022 o 18:15
    Fajny lecz za słaby
    W mojej opinii balsam ma świetne opakowanie , bardzo poręczne i świetne nawet do podróży . Jego zapach przypomina mi zapach perfum które pachną elegancko ale delikatnie i w balsamie wyczujemy zapach dopiero po bliższym kontakcie z nosem . Zapach sam w sobie utrzymuje się około godzinę . Smarowany wieczorem rano nie jest wyczuwalny . Nie mogę na niego zbytnio narzekać gdyż poniekąd nawilżył skórę ale podrażnienia powiększył jeszcze bardziej , nic nie złagodził .
    Gogo145
    18 lutego 2021 o 9:48
    Cenię go za zapach
    Balsam otrzymałam w prezencie, a że moja skóra chętnie chłonie każdą ilość mleczek, balsamów i kremów upominek okazał się bardzo właściwy. Balsam znajduje się w tubie o pojemności 150 ml. Konsystencja produktu dość rzadka, barwa lekko kremowa. Zapach jak perfumy o tej samej nazwie, wyczuwalne nuty zapachowe orchidei, konwalii, bergamotki , frezji i magnolii. Produkt łatwo rozprowadza się na skórze, otulając ją pięknym, kwiatowym zapachem, który wyczuwalny jest nie tylko na ciele, ale również w całym pomieszczeniu. Szybko się wchłania , a skóra staje się gładka i przyjemna w dotyku. Nie jest to jednak balsam długotrwałe nawilżający, bo o ile nawilżenie jest, to utrzymuje się tylko przez chwilę. Doceniam głównie jego właściwości zapachowe i zmysłowe.
    Zalety:
    • efekt delikatnej, gładkiej skóry
    Wady:
    • zbyt małe nawilżenie
    missi13
    10 stycznia 2021 o 13:47
    Fajny balsam
    Subtelnie, delikatnie pachnący balsam w tubie od avon. Aktualnie jestem przy koncowce balsamu I tu pojawia się problem. Strasznie ciężko jest wycianac go. Musialam przeciac tube nozyczkami I okazało się że jest to jeszcze sporo.... Także za opakowanie daje minus. Plus za zapach choc nie utrzymuje się na skórze długo, to przy nakaldaniu pachnie uroczo bardzo delikatnie I kobieco. Balsam ma 150ml jest dość wydajny. Po nałożeniu szybko się wchlania, ale nie nawilża tak jakbym chciała. Efekt jest dosłownie chwilowy, nie nadaje się do cery suchej. Nie podraznia, nie uczula jest delikatny Niestety u mnie się nie sprawdził.
    U konsultantki
  • 3 stycznia 2021 o 19:19
    Idealny na co dzień i nie tylko
    OPAKOWANIE Balsam znajduje się w plastikowej tubie z zamknięciem typu klik. Opakowanie jest solidne i wytrzymałe, nadaje się do zabrania ze sobą w podróż. Otwór do wyciskania produktu jest odpowiedniej wielkości. Tuba jest nieprzezroczysta, ale pod światło można kontrolować ilość balsamu. Opakowanie stoi na zakrętce, dzięki czemu kosmetyk spływa w kierunku dozownika, przez co nie ma problemu z wydobyciem balsamu prawie do samego końca. KONSYSTENCJA Balsam jest koloru białego. Ma lekką konsystencję, niemal jak mleczko. Szybko się wchłania i nie zostawia tłustej czy klejącej warstwy. ZAPACH Nuty zapachowe, jakie wyczuwam w tym balsamie, to bergamotka, konwalia, brzoskwinia i piżmo. Subtelny, ciepły, kobiecy zapach. Jest dobrze wyczuwalny, ale nieprzytłaczający. Utrzymuje się przez większą część dnia. Według mnie najbardziej będzie pasował na wiosnę, ale jest na tyle uniwersalny, że powinien sprawdzić się o każdej porze roku. Będzie idealny zarówno na dzień, jak i na wyjścia. DZIAŁANIE Jeśli chodzi o działanie, to żadnych innych efektów oprócz nawilżenia nie zauważyłam. Na dzień nawilżenie dla skóry suchej może być za słabe. Na noc go nie używałam, bo to mijałoby się z celem i tutaj już raczej by się nie sprawdził. Bardzo podoba mi się to, że balsam dawał efekt rozświetlonej skóry. Ogólnie wszystkie balsamy z Avonu dawały u mnie taki efekt. Mimo że nie są to produkty, które u mnie mają działanie super regenerujące czy odżywcze, to właśnie za piękne zapachy i ten efekt rozświetlenia lubię je używać szczególnie na jakieś wyjścia.
    Zalety:
    • piękny zapach, który długo się utrzymuje,
    • efekt rozświetlonej skóry,
    • lekka, nietłusta konsystencja.
    Wady:
    • brak innych efektów pielęgnacyjnych oprócz wystarczającego nawilżenia.