Balsamy do ciała

Beta-skin Natural Active Cream Krem do twarzy

Beta Skin Natural Active Krem do twarzy i ciała, 50 ml 50 ml
KDK SP. Z O.O.
Beta-Skin Beta Skin Natural Active Cream Krem łagodzący przebieg chorób skórnych 50 ml
Beta Skin Natural Active Cream

• 25 maja 2023 o 12:58
    ratunek dla skóry
    W poszukiwaniu odpowiedniego kremu dla mojej odwodnionej skóry trafiłam na to cudo, które ratuje mnie nie tylko na twarzy, ale i na ciele. Do takich uniwersalnych produktów podchodzę z rezerwą, jednak w tym wypadku nie mam wątpliwości, że jest to mój hit! Od ponad roku towarzyszy mi na co dzień i nawet gdy testuję inne kosmetyki, to ten balsam jest moim stałym towarzyszem. - OPAKOWANIE: tylko w tym miejscu można popsioczyć. Stosowałam kosmetyk w dwóch pojemnościach: 150 ml i 500 ml. Obie pojemności to butelki z pompką, które oczywiście są bardzo wygodne, ale do czasu. Nadchodzi moment kiedy pompka przestaje dozować preparat. I gdyby to była taka mała resztka na dnie to bym tak nie narzekała. Ale w środku butelki jest jeszcze mnóstwo balsamu na kilka tygodni stosowania, a opakowanie należy już rozciąć by się po niego dostać. Sytuacja powtórzyła się w obu pojemnościach 500 ml, tak też było przy 150 ml. Mam też krem do rąk, który wykorzystałam jakieś 1/4 objętości i musiałam już rozcinać butelkę. Sytuacja widoczna na dołączonych zdjęciach. - KONSYTSTENCJA: myślę, że to właśnie formuła nie współgra z opakowaniem. Balsam jest lekki, ale, jakby to określić.... trochę jak budyń, ale sztywny. Nie zlewa się i po włożeniu do niego rurki z pompki i jej wyciągnięciu dziura zostaje. Mam nadzieję, że wiadomo co mam na myśli :) Po ściankach kosmetyk zsuwa się w dół, ale już w środku jest nieruchomy. Pomijając to, preparat jest lekki, co przy pierwszym spotkaniu trochę mnie zawiodło bo bardziej ufam bogatszym formułom, ale czekała mnie niespodzianka, więc zwróciłam honor. Balsam świetnie się wchłania w skórę nie pozostawiając lepkiego czy tłustego filmu. - ZAPACH: tu też niespodzianka bo w aptecznych produktach na próżno szukać takich truskawkowych nut jak tutaj, przynajmniej mnie ten aromat przypomina taką truskawkową słodycz z cukierków. - DZIAŁANIE; czasem trudno mi znaleźć preparat, który zaspokoi potrzeby mojej cery odwodnionej choć przetłuszczającej się czy przesuszającej się skóry na ciele. Jednak odkąd poznałam ten balsam radzę sobie z tymi problemami. Na ciele balsam zaspokaja potrzebę nawilżenia, szybko niweluje uczucie ściągnięcia, napięcia czy szorstkość, zmiękcza naskórek i przynosi ulgę łagodząc wszelkie podrażnienia. Na twarzy tak samo. Tu oczywiście mam bardziej rozbudowaną pielęgnację więc po serum nakładam ten balsam i spf (w porannej rutynie), wieczorem pod bogatszy krem domykający. No właśnie, w całej swej wspaniałości brakuje mi tu czasem okluzji, ale dopełniam ją innym produktem, natomiast w cieplejsze miesiące wcale jej braku nie odczuwam, więc z drugiej strony nie zmieniałabym mimo wszystko formuły. Wiosną/latem krem jest odpowiednio lekki, nie obciąża cery pod filtrem, a zimą/jesienią lub w wieczornej rutynie dokładam sobie okluzję. Balsam świetnie regeneruje naskórek, jest jak plaster, nawet przy kuracjach retinolem czy kwasami przynosi natychmiastową ulgę. Przede wszystkim jednak jest dla mnie wybawieniem, gdy odwodnienie cery daje mi popalić. To jak on potrafi nawilżyć, choć czując jego teksturę nie wygląda na to. Dawno już nie odznaczyłam jakiegoś kosmetyku moim hitem, ale tutaj się nie będę wahać, to jest mój hit!!!
    Zalety:
    • świetnie nawilża odwodnioną cerę
    • natychmiast łagodzi
    • zmiękcza
    • przynosi ulgę
    • nie obciąża skóry
    • nadaje się do pielęgnacji twarzy i ciała
    • lekka formuła
    • przyjemnie pachnie
    Wady:
    • forma pompki nie jest dopasowana do konsystencji balsamu
  • 11 kwietnia 2022 o 19:09
    Niejednokrotnie uratował moją twarz
    Krem został mi polecony przez kosmetyczkę po peelingach kwasowych i zadziałał świetnie na podrażnioną i suchą skórę. Bardzo dobrze nawilża, pięknie pachnie, nie zapycha i jest niezwykle wydajny. Pomógł mi również w przypadku uczulenia innym kosmetykiem. Ukoił moją skórę twarzy, nawilżył ją i pomógł dojść do siebie. W ciągu godziny moja twarz wyglądała jak wcześniej. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Cudownie nawilża
    • Nie zapycha
  • 3 lutego 2022 o 17:42
    Genialny po zabiegach kosmetycznych
    Krem został mi polecony przez kosmetyczkę po dermapenie. Kupiłam większe opakowanie z pompką. Zacznę od plusów bo jest ich zdecydowanie więcej i właściwie o jedynym minusie zapomniałam już dawno ;) Po zabiegu doprowadził skórę do normalnego stanu po zaledwie dwóch dniach, bez szczypania, uczulenia ani podrażnień. Idealny po goleniu nóg, wystarczy zaraz po goleniu wsmarować niewielką ilość i można zapomnieć o zaczerwienieniach. Bardzo dobrze radził sobie z suchą skórą zimą i po opalaniu latem. Nie zapycha porów, nie wywołuje wyprysków. Zaznaczam, że często kosmetyki mnie uczulają. Jedynym minusem jest zastyganie kremu w opakowaniu i brak możliwości wyciśnięcia pompką. Poradziłam sobie z tym jednak przez rozcięcie opakowania. Myślę, że może być to spowodowane długim czasem użytkowania bo jest bardzo wydajny i bogatym składem.
  • 21 lutego 2021 o 14:38
    Polecam po wszelkich zabiegach kosmetycznych. Może być stosowany na wiele dolegliwości skórnych.
    Krem został mi polecony do stosowania po zabiegach laserowych na twarz, gdzie twarz wymagała szczególnie delikatnego traktowania. Producent zapewnia że krem sprawdzi się przy wielu dolegliwościach dermatologicznych jak: AZS, ŁZS, łuszczyca, po oparzeniach słonecznych itp. Produkt dostępny jest w kilku pojemnościach, ja używam kremu z pompką w pojemności 250 ml. Zacznę od minusu jakim jest opakowanie i gęsta konsystencja produktu, przez co nie zawsze da się krem wydobyć. Poza tym same plusy: krem nawilża, otula podrażnioną skórę, nie powoduje podrażnień czy szczypania. Przy łuszczącej się skórze krem będzie widoczny, ale w takim przypadku każdy krem zachowuje się w ten sposób. Podczas stosowania nie zauważyłam zapychania, ani powstawania niedoskonałości. Krem może się też sprawdzić przy wrażliwych cerach które źle reagują na inne kremy.
    Zalety:
    • regeneruje skórę po zabiegach
    • delikatny
    • nawilża
    • nie zapycha
    • może być stosowany na dolegliwości jak AZS, ŁZA czy łuszczyca
    • sprawdzi się przy oparzeniach słonecznych
    • duża pojemność
    • przystępna cena
    Wady:
    • pompka czasem się zapycha, przez co trudniej wydobyć produkt
    Osika2
    20 maja 2016 o 11:14
    Cudo!
    W końcu krem, który naprawdę nawilża. Szczerze moje podejście było na początku bardzo sceptyczne, ale szybko zmieniłam zdanie. Smaruję sie kremem już miesiąc, ale efekty widziałam praktycznie po pierwszym użyciu. Poleciłam krem koleżance, która zmaga się z AZS i byłam w szoku kiedy ją ostatnio zobaczyłam. Nie ma nic! Problem z łuszczącą i suchą skórą znikł. Polecam gorąco!