Mleczka do demakijażu

Biologique Recherche Lotion P50, Złuszczający lotion do skóry tłustej

ALM007
    20 maja 2024 o 16:55
    Produkt kultowy!
    Biologique Recherche Lotion P50 to produkt kultowy! przez lata był uznawany za niekwestionowanego lidera w kategorii złuszczających lotionów do skóry tłustej (ale wg mnie nie tylko - ja nie mam skóry tłustej a też używam go regularnie). Kiedyś był to absolutny hit, a dziś, choć na rynku pojawiły się liczne alternatywy, nadal pozostaje bardzo dobrym wyborem dla osób szukających skutecznej pielęgnacji skóry tłustej i problematycznej. Lotion P50 ma za zadanie złuszczać martwe komórki naskórka, regulować wydzielanie sebum i poprawiać ogólną kondycję skóry. Dzięki swojej formule, która zawiera kwasy AHA, BHA i PHA, produkt skutecznie usuwa zanieczyszczenia, odblokowuje pory i wspomaga proces regeneracji skóry. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę stanu mojej skóry – stała się bardziej gładka, jednolita i mniej podatna na wypryski. Oczywiście zawsze używam na to SPV 50 - w ciągu dnia. Lotion P50 działa również na poprawę tekstury skóry, sprawiając, że staje się ona bardziej miękka i elastyczna. Produkt pomaga w redukcji blizn potrądzikowych i przebarwień, co jest dodatkowym atutem. Mimo swojej intensywnej formuły, lotion nie podrażnił mojej skóry, co jest często problemem w przypadku produktów zawierających kwasy. Jednym z głównych minusów Lotionu P50 jest jego cena. Biologique Recherche to droga marka. Chociaż Lotion P50 jest bardzo skuteczny, na rynku pojawiły się tańsze odpowiedniki, które również oferują dobre rezultaty. Produkty te często zawierają podobne składniki aktywne i mogą być bardziej dostępne dla osób z ograniczonym budżetem (np. The Ordinary). Podsumowujac, Biologique Recherche Lotion P50 to nadal jeden z najlepszych złuszczających lotionów na rynku. Jego skuteczność w regulowaniu wydzielania sebum, złuszczaniu naskórka i poprawie kondycji skóry jest niezaprzeczalna. Mimo to, warto rozważyć również tańsze alternatywy, które mogą oferować podobne korzyści. Jeśli jednak cena nie jest dla Ciebie przeszkodą, Lotion P50 z pewnością przyniesie satysfakcjonujące rezultaty i pomoże w walce z problemami skórnymi.
    Zalety:
    • Skutecznie złuszcza martwe komórki naskórka
    • Reguluje wydzielanie sebum
    • Poprawia teksturę i elastyczność skóry
    • Redukuje blizny potrądzikowe i przebarwienia
    • Pomaga w utrzymaniu gładkiej i jednolitej skóry
    • Nie podrażnia skóry, mimo intensywnej formuły
    Wady:
    • wysoka cena
    • Istnieją tańsze odpowiedniki o podobnej skuteczności
  • 8 maja 2024 o 23:52
    Skuteczny, ale zbyt agresywny
    Najsławniejszy tonik kwasowy na rynku. W końcu postanowiłam go wypróbować i mam mieszane odczucia. Owszem, zauważalnie poprawia strukturę skóry już po jednym użyciu. Rozjaśnia przebarwienia. Jest bardzo wydajny (przecieram twarz rozpołowionym wacikiem). Uważam że nie nadaje się na skórę z aktywnymi zmianami, rankami. Piekielnie wtedy piecze i podrażnia. Ale przy tych zaletach jest jednocześnie piekielnie silny. A już prawie wszyscy w 2024r doszliśmy chyba do słusznego wniosku, że mocniej wcale nie znaczy lepiej. I bariera hydrolipidowa potrzebuje szacunku. Moja skóra reaguje na ten produkt silnym zaczerwienieniem. Jestem w stanie używać go 1-2x w tyg, oczywiście na noc. Osobiście wolę produktów kwasowych używać czesciej, ale zdecydowanie delikatniejszych. Z lotionem BR po prostu bardzo łatwo przesadzić, a tak silne złuszczanie raz w tygodniu jednak zaburza rogowacenie okolomieszkowe na mojej twarzy. Produkt znakomicie sprawdził mi się na skórze pleców, ale stosowanie tak drogiego kosmetyku regularnie na plecy to niestety nie na moje możliwości. Obecnie chętnie stosuję go punktowo na przebarwienia po stanach zapalnych.
    Zalety:
    • Wygładzenie struktury cery
    • Wydajnosc
    • Pozytywny wpływ na przebarwienia po stanach zapalnych
    • Potencjał drażniący
  • 21 maja 2022 o 18:55
    Niezawodny
    Kupiłam wersję najmniejszą z możliwych, czyli 50ml , chcąc sprawdzić jego działanie na mojej cerze, gdyż posiadam także wersję do ciała, której zdarzało mi się używać również do twarzy, a słyszałam że lotion do ciała jest mocniejszy. Z racji wiadomej- ceny - kosmetyki Biologique Recherche używam tylko na specjalne okazje czyli kiedy z moją cerą jest naprawdę źle. Jest to dla mnie remedium na problemy skórne : zaskórniki, wypryski, uporczywe krosty itd. Niestety mimo pielęgnacji trądzik dorosłych nie bardzo chce mnie opuścić, jednak od czasu zapoznania się z marką BR nie znalazłam skuteczniejszej metody na pozbycie się problemu. Słyszałam zarzuty,że śmierdzi octem, nie pomaga itd. Owszem jest specyficzny, działanie szczególnie na skórze nieprzyzwyczajonej do kwasów początkowo może szokować ( miejscowe zaczerwienienie, które oczywiście mija po chwili, lekkie szczypanie szczególnie we wrażliwych miejscach) ale jest to naprawdę skuteczny pogromca problemów. Praktycznie od razu wycisza wszelkie zmiany, łagodzi je i pomaga utrzymać cerę w dobrej kondycji. Mimo ceny - bardzo polecam :)
  • 28 września 2021 o 21:25
    Jezus w butelce
    Jezus w butelce takim mianem okrzyknięty został ten lotion. Prawda jest taka, że faktycznie działa cuda. Trzeba uważać przy pierwszych uzyciach -najlepiej stosować na wilgotny wacik. Już po pierwszym użyciu widać efekty, skóra jest pięknie rozświetlona, wygląda rewelacyjnie.
    Zalety:
    • Pięknie rozświetla skórę
    • Tonizuje
    • Cera wygląda na zdrową
    Kozlosk
    11 lipca 2021 o 11:40
    Rewelacja
    Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się mocno w strefie T, skłonną do zaskórników i wyprysków. Ten produkt ratuje moją cerę. Zdecydowanie szybko leczy wszelkie niespodzianki. Zaskórników jest zdecydowanie mniej. Cera jest gładsza i mniej problematyczna. Jedyne czego się obawiałam to możliwość wystąpienia uczulenia, ponieważ mam AZS, ale nic takiego się nigdy nie stało. Skóra się również nie łuszczy. To już moje drugie opakowanie i z pewnością kupię kolejne pomimo dość wysokiej ceny. Produkt jest na szczęście bardzo wydajny. Polecam nakładać go jednak palcami a nie wacikiem, który znacznie wchłania płyn.
    Zalety:
    • poprawia stan cery
    • szybko leczy nowe niespodzianki
    Wady:
    • dostępność (chyba tylko przez internet)