Kremy uniwersalne

Dax Cosmetics
Celia Kolagen łagodzący krem nawilżający z aloesem 50ml

• 22 czerwca 2020 o 21:27
    chyba nie dla mnie
    Na krem trafiłam całkowicie przypadkowo, przyznam że cena jest naprawdę fajna. Produkt wydaje się fajny, ale chyba nie dla mnie. Po użyciu mam wrażenie, że moja skóra jest bardzo tłusta. Raczej nie jest to wina kremu, tylko moja cera jest bardziej wymagająca.
    Zalety:
    • faktycznie działa
    • dosyć wygodne opakowanie
    Wady:
    • raczej nie jest ,, do każdego rodzaju cery"
    • komentarz niżej o składzie trochę mnie zaniepokoił, aż poczytam sobie więcej na ten temat
    Drogeria Natura
  • 26 marca 2020 o 17:26
    dobry produkt za śmieszną cenę
    Na krem trafiłam przez przypadek szukając nowego kremu w osiedlowej małej drogerii. Ma miły zapach, dobrze nawilża. Nie zapchał mnie. Niestety skład zostawia wiele do życzenia.
    • nawilża
    • nie zapycha
    Wady:
    • skład
  • 22 marca 2020 o 21:30
    Unikajcie tego kremu, to co jest w składzie to istny horror
    Sztuczne oklejenie skóry tym kremem to złudne nawilżenie wizualne, w wyniku czego skóra na dłuższą metę się wysusza i co gorsza są tam substancje rakotwórcze i silnie drażniące niżej je wymienię. . Cery trądzikowe i wrażliwe przez ten krem szybko nie wrócą do porządku. . Skład... Czytacie składy? Już pisze co nakładacie razem z tym kremem . Od razu w składzie na początku skórze dostarczane są silne zapychacze, składniki mocno drażniące wywołujące trądzik, składniki oklejające i czopujące pory, skladniki podrażniające oczy i skórę . Później jeszcze gorzej czyli UWAGA : DISODIUM EDTA!!! - Rakotwórcza substancja . BHA!!! - Rakotwórcza substancja . SODIUM HYDROXIDE!!! - Duże ryzyko utraty wzroku przy dłuższym stosowaniu . 2 PARABENY!!! . BROMO NITROPROPANE DIOL!!! - Silnie uczulająca rakotwórcza substancja . LINALOOL!!! - Wywołuje alergie, podrażnienie oczu i łuszczyce . HEXYL CINNAMAL!!! - Silny alergen . ALPHA ISOMETHYL LONONE!!! - Silnie podrażnia . I co z tego, że w kremie jest parę ekstraktów, które tak naprawdę nie działają w tej lawinie śmieci? Czytajmy składy, najgorsze jest to, że wiele znanych marek ma w swoich kosmetykach TAKI SZAJS. Może ten krem kosztuje z 5 zł ale za te 5 zł spustoszymy naszą skórę i organizm jeśli go będziemy używać regularnie. . Ja w ostatniej chwili go odstawilam, zaczęłam czytać skład bo zaczęło mnie wysypywać. Używałam przez 2 tygodnie, skóra była zapchana i zaczerwieniona. Pełno nowych pryszczy i stanów zapalnych. Całe szczęście wracam do normy ale po 2 miesiącach walki o cerę.
  • 16 grudnia 2019 o 19:28
    Celia
    Nie miałam dużych oczekiwań co do tego kremu jednak przez niską cenę skusiłam się na niego i powiem szczerze że krem nawilża i to dość mocno ma taką trochę wodnistą konsystencję przez co szybko i ładnie się rozprowadza a skóry nie zostawia białej i szybko się wchłania. Twarz jest bardzo gładka w dotyku i pachnąca. Zawarty aloes koi wszystkie podrażnienia. Polecam !
    • natychmiastowe działanie
    • wydajny
  • 3 listopada 2019 o 17:55
    Genialne zaskoczenie!
    Kiedy skończył się mój krem z Vianka, a musiałam czymś na szybko posmarować twarz zauważyłam w Auchan ten krem, skład (na moje oko) wydawał się okej- cena koło 4 zł więc z tyłu głowy wiedziałam, że szału nie będzie, ale przynajmniej nie zbankrutuje. A tutaj NIESPODZIANKA! Krem jest genialny, obłędnie nawliża, pięknie pachnie, skóra jest po nim miękka. Każdej znajomej go polecam, jego jakość za taką cene jest fenomenalna!